”Yes, we zijn Zwanger”

Yes, we zijn zwanger! 😍

Introductie & verloop zwangerschap tot nu toe.

Hoi, hier ben ik weer! Zoals jullie op de intro hebben kunnen lezen zijn we zwanger en inmiddels 23 weken verder. Ik ga jullie heel open en eerlijk vertellen over de reis ernaar toe en het verloop ervan.

Het begon allemaal begin dit jaar na de intake in het ziekenhuis om begeleid te worden bij een cyclusevaluatie en eventuele andere behandeling wanneer nodig. Toen eenmaal mijn nieuwe cyclus aanbrak moest ik in het begin wel 2x in de week langskomen voor een echo, toen eenmaal de vruchtbaarheidsperiode aanbrak gingen ze kijken of ik een eitje aanmaakte en wanneer het moment was dat ik ovuleerde, dit bleek allemaal sneller te gaan dan verwacht dus binnen no time was “het moment” daar om ervoor te gaan. Nou kan ik daar een super technisch verhaal van maken maar dat is niet nodig, iedereen weet wat er nodig is voor een zwangerschap en dat is een stevige vrijpartij.

Na informatie te hebben gekregen wat te doen als ik weer menstrueerde en wat voor afspraken er dan allemaal moesten komen, was het afwachten tot die nare slopende week van ongesteld worden…. Maar die kwam dus niet.

Na 6 dagen overtijd te zijn toch maar eens gebeld met het ziekenhuis of ze wouden wachten tot na het weekend, (nooit bij stilgestaan dat ik weleens zwanger kon zijn, ondanks alle signalen die mijn overgevoelige borsten al enige tijd aangaven dat het weleens zo kon zijn) en wat nu te doen. Wacht het weekend maar even af waren de woorden.

Nu zou je denken; simpel toch even testen en je weet het? Maar mijn denkbeeldige drempel lag toch echt iets hoger. Dus op advies van mijn vriendinnetje die mij een paar weken daarvoor net had verteld zwanger te zijn, toch maar te gaan testen (je bent het of je bent het niet). Dus toch maar de figuurlijke stoute schoenen aangetrokken en de badkamer ingedoken om daar dan eindelijk die befaamde “Clearblue digital” test te gaan doen. Dat was de test die ik niet eerder zou doen, dan dat ik daadwerkelijk dacht dat ik zwanger zou zijn.

En nu deed ik die ene test die zo belangrijk voor mij was, maar wat als…. Die vraag is wel duizend keer door m’n hoofd gegaan. Na enige minuten later, dan toch maar op dat digitale schermpje kijken. Wat was het oordeel? “zwanger 2-3 weken” 😱😱😱😱 Ik heb als een geest naar dat schermpje staan kijken, klopte dat ding wel? Tijd nogmaals gecheckt. Ja, lang genoeg gewacht… Hé, was het echt zo?! Ja verrek, ik ben zwanger!

IK BEN ZWANGER 😍😍😍😍 en ja, daar kwamen de tranen. Als een gek heb ik mijn man die boven zat te Playstationen geroepen, die als de sodemieter de trap afgeraced kwam en mij vaag stond aan te kijken en vroeg; schat, wat is er?! WE ZIJN ZWANGER😭😍 mijn tranen kon ik niet meer verbergen, maar de lach op mijn gezicht liet zien dat het tranen van blijdschap waren. Hij vroeg waar de test lag. Ik zei in de badkamer en weg was ie om te checken of het echt was gelukt. Ik liep naar hem toe en keek hem aan “je word papa schat”. We vlogen elkaar in de armen en moesten beide huilen van blijdschap, zo’n mooi cadeau vlak voor onze verjaardagen!

En dan komt het onvermijdelijke moment; bel je je ouders direct op of vertel je het op een ludieke manier? Nee, wij konden deze vreugde niet een minuut langer verstoppen en belden als een gek onze ouders broers/zussen en beste vrienden op. Die nog verbaasder en enthousiaster waren dan onszelf. Heerlijk om zulk mooi nieuws te brengen aan je geliefden en dierbaren. ♡

De rollercoaster van emoties & lijstjes was dan eindelijk begonnen, wat hebben we hier lang op gewacht!

De kwaaltjes;

Nou ben ik doodeerlijk dat ik echt geen rare kwaaltjes heb gehad. In het hele begin had ik alleen supergevoelige borsten (wow, wist niet dat het zo heftig kon zijn😱). En normaal eet ik graag ei, maar die lucht kon ik in het vroege stadium niet heel erg waarderen. Dit was na geloof ik 12 weken ook wel weer over (volgens mij zelfs nog eerder). Voor het grootste gedeelte was obstipatie meer een probleempje wat gedurende de hele zwangerschap wel aanhoud. Als je hier last van hebt is mijn advies; raadpleeg je dokter!! Pas je voedingswijze aan e.d. Ik kan het weten!

Wat te regelen bij zwangerschap;

Wie wil je als moeder zijn en wat vind je belangrijk? Wat heb je over voor je kind en jezelf? En wat niet? Praat er met je partner over wat jullie als ouders willen meegeven aan je kind. Dit hebben wij eigenlijk al daarvoor besproken, maar dit is echt aan te raden. Ga hier samen voor zitten, zodat je niet voor verassingen komt te staan en de zwangerschap echt jullie gezamenlijke taak wordt!

Tijdens de zwangerschap regelen;

Moeders voor moeders. Je levert je urine in, voor vrouwen die moeilijk zwanger kunnen worden. Dit is goed te doen en is maar voor 10 weken maximaal. Kijk op de site voor meer info. Doe jij ook mee?! www.moedersvoormoeders.nl

Foliumzuurtabletten. Ik slikte de mama-compleet tabletten van Davitamon, 1 tablet waar alles in zit wat je nodig hebt. Superhandig!

Babyuitzet; welke smaak zoek je en wat is je budget? Zoek dat eerst uit voor je rond gaat neuzen, dat scheelt teleurstellingen en kan het aanbod je ook niet overdonderen. Wij hebben onze babykamer via link; www.babyentiener.nl

Medicatie; in mijn geval, de ADHD-medicatie moest worden aangepast, omdat die niet veilig was tijdens de zwangerschap. Ik heb via internet gezocht naar hulp voor ADHD bij zwangerschap en kwam erachter dat er in het ziekenhuis een POP-Poli is die je daarin kunnen begeleiden. Superhandig! Wil je hulp vraag even je gynaecoloog of informeer even bij je ziekenhuis of je je kan aanmelden bij deze POP-Poli.

Roken; ik was al gestopt voordat ik wist dat ik zwanger was, maar achteraf was ik toen al zwanger. !Voordeel!  Ik vond het niet lekker meer,en kon makkelijk acuut stoppen. Daarna geen cravings meer gehad op één momentje na (oke, 1x maar dat was echt 1 minuut daarna zakte dat weg). https://www.rokeninfo.nl/publiek/zwangerschap-en-opvoeding/tijdens-de-zwangerschap

Kleding; koop broeken met elastiek, zwangerschapskleding is vreselijk duur. Als je niet veel wilt besteden, vraag dan gewoon in de winkel om elastische kleding waar rek in zit en koop gerust een maat groter. Voor je het weet pas je erin. Wees niet bang om tweedehands zwangerschapskleding aan te schaffen, daar is niks mis mee. Bh’s zijn nog wel even een dingetje. Wacht daar mee tot je 20 weken echo hebt gehad, dan kan je pas inschatten hoe groot je borsten ongeveer worden. Voedingsbh’s heb ik wel vroegtijdig ingeslagen bij de zeeman voor €6,- per stuk. Kijk gerust in de goedkopere winkels, je zult versteld staan wat je er vindt en wat van pas kan komen. Www.zeeman.com www.wibra.eu.nl

Dit was het even voor nu, tot snel
Liefs, Jolanda

Volgende blog gaat over het 1e trimster…
Tot de volgende Blog!

Blog geplaatst op: 2-7-2017

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: