Darmproblemen en instellingen…..

Week blog nummer. 5

Week 23 T/M week 25.

Week 23 was het dan zover. De meeste ingepakte spullen moesten het huis uit, want zoals gewoonlijk liep de renovatie weer uit. De datum is nu voor de 3e x verzet, 17 juli 2017 welteverstaan. Op zich geen probleem, omdat we de hele zolder nu op een rustig tempo konden inpakken en tussendoor ook nog konden rusten. In week 23 had ik ook weer een echo en ook hier was weer alles in orde! De groei is enorm gestegen. Zo prachtig om te zien. Die kleine teentjes, handjes en vingertjes, dat kleine lieve neusje en oortjes die om weg te smelten zijn.

In die week heb ik ook besloten bij Molemann weg te gaan. Na veel problemen met de medewerkers daar (verkeerd plannen, eeuwig wachten in een wachtkamer, afspraken vergeten, afspraken helemaal niet nakomen of je aandringen op iets waar je helemaal niet voor komt).

Wat mij het nog het meest stoorde is dat mensen een dossier tegenwoordig niet meer lezen. Verdiepen in je patiënt is er tegenwoordig bij filiaal Sneek niet meer bij. Dit is mij niet 1x overkomen. Nee. De eerste behandelaar kwam al niet helemaal lekker over en maakte veel fouten, maar vertrok ook nog eens met de noorderzon. Na dit te hebben gemeld en een nieuwe behandelend psychiater te hebben gekregen, vond die het schijnbaar belangrijker mij een therapie door de maag te schuiven, dan te luisteren naar de vraag waar ik voor kwam. Namelijk; puur en alleen medicatie wijzigen en een passende medicatie voorschrijven. Hoe moeilijk kan het zijn, denk ik dan bij mezelf.

Maar, goed. Na goed overleg gehad te hebben met de POP- Poli, kan ik daar gelukkig terecht. Bij mijn nieuwe psychiater dhr. Mertens, die gelukkig professioneler ingesteld is dan ik van Molemann Sneek kan zeggen. Dus Molenmann opgebeld en gezegd dat ik overstap, komt de vraag: “Oh, waarom dan mevrouw?!” Is dit een serieuze vraag dacht ik bij mezelf….

Na enig aandringen van mijn behandelaar bij Molenmann, om over te stappen naar de psychiater bij de POP-Poli… Doe je dat en krijg je zulke vragen. Dan kan ik niet anders dan kort wezen en iemand z’n eigen woorden terugkaatsen. Dus gemeld dat ik op hun aandringen de keus heb gemaakt om over te stappen. Dat hadden ze alleen niet helemaal verwacht, geloof ik. Maar, goed. Of ik ook nog een reden wou opgeven waarom ik weg ging bij hun als instelling…

Dat soort vragen kunnen ze mij beter soms maar niet stellen, zonder dat ik een hele serenade geef aan klachten die ik het afgelopen jaar bij hun heb meegemaakt. Maar, goed. U vraagt, ik antwoord. Zo netjes ben ik dan ook weer opgevoed. Dus keurig het lijstje opgenoemd. Nou, toen was het wel duidelijk waarom ik weg ging en gingen ze het z.s.m. in orde maken dat ik overgedragen werd naar de nieuwe behandelaar van de POP- poli dhr. Mertens. Eindelijk. Had ik eigenlijk veel eerder moeten doen, dacht ik later. Maar ja, dat is achter af praat en dat werkt niet.

Het leukste van die week zijn de uiterlijke kenmerken, die nu zichtbaar worden voor bijna iedereen. En de kwestie van dik of zwanger, nu wel duidelijk ingevuld kan worden. Zie de verschillen tussen de buikfoto’s van week 22 en week 23, dan schrik je je rot.

Week 23 ging het gelukkig rustig aan weer beter met de darmen. Ik heb van mijn schoonzusje een doosje met babykleding e.d. gekregen, waar een super schattig zwembroekje in zat. Te veel leuke spulletjes eigenlijk, zal haar nog even een kaartje sturen om te bedanken.

Einde van de week kregen we de tweeling van mijn zus te logeren. Tussen het inpakken en alles klaarzetten door, konden we nog genieten van de meiden! Wat hebben we een lol gehad met de dames. Het is een eeneiige tweeling (dus succes dat de hele dag uit elkaar te houden). Gelukkig lukt mij dat 9 van de 10 x aardig, omdat er 1 te veel op mij lijkt qua gedrag en karakter. Maar soms heeft tante Nanna (zoals ze mij al vanaf de geboorte noemen) het gewoon ook lastig.

Gelukkig ben ik hierin niet de enigste. Na de week vrij, brak het gewone leven natuurlijk wel weer aan. Ook dat gaat met vallen en opstaan, maar daar vertel ik jullie in de volgende blog weer over.

Tot de volgende blog,

Liefs, Jolanda

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: