Gender Reveal

Week 20 T/M 22 van de zwangerschap!

Gender Reveal party, oftewel ”Geslachtsfeestje”.

Na de 20 weken echo hebben wij het ”geslachtsfeestje” gevierd met vrienden en familie. Tijdens dit feestje hebben wij d.m.v. een taart, met daarin de kleurvulling van het geslacht, bekend gemaakt aan vrienden en familie wat wij zouden krijgen.

De dagen ervoor waren spanning alom, taart regelen, gebak bordjes kopen, taart ophalen, slingers ophangen, kinderhapjes maken, + cake klaarzetten voor de overige gasten die geen taart hoefden.

Het moeilijkste vonden wij: wie nodig je wel en niet uit en wat vertel je allemaal wel en wat niet.

Wij hebben eerst met z’n allen gegeten (soep met broodjes & voor de kids patat met snack). Daarna de taart met select gezelschap vrienden en familie aangesneden. Toen eenmaal het geslacht bekend was, hebben we de dvd van de 20 weken echo afgespeeld op tv.

Mijn man en ik vonden dit een mooi moment. Die trots en geluk die je, toen bij de echo beleefde, maar nog even stil moest houden, konden we nu open en eerlijk delen met iedereen. Eenmaal de taart aangesneden kwam de leukste verrassing tevoorschijn!

WE KRIJGEN EEN JONGEN!!!!

De hele kamer was gevuld met blijdschap en geluk, een fantastisch mooi moment. Eindelijk mochten we aan de wereld laten weten wat er in onze buik zat. Jan, mijn man, bracht snel even een stukje taart naar het werk om onze collega’s tussen het werk door mee te laten genieten van deze feestvreugde.

Voor deze mooie feestdag in ons leven hebben we onze topper Maaike, van Maaike’s taarten ingeschakeld die ook onze bruidstaart had gemaakt. Die na een aantal berichten met foto’s, en geslachtsinformatie razend snel de taart in elkaar heeft gezet. Donderdag 1 juni hadden we de bewuste 20 weken en dinsdag 6 juni hadden we het geslachtsfeest al. Ik kan jullie dan ook niks anders aanbevelen dan Maaike als je een topper van een taart wil.

Ja, het kost geld. Maar mooie momenten in je leven vier je nou eenmaal met taart vind ik!

Heb je een bijzondere smaak of keuze voor op of in je taart dan is dat geen probleem voor Maaike. Ze draait haar handen er niet voor om. Ik kan werkelijk niemand beter aanbevelen dan Maaike. Hierbij dan ook de link naar haar site mochten jullie haar willen raadplegen; http://maaikestaart.nl/ .

Week 21
na de 21 weken merkte ik dat mijn lichaam behoorlijk uit begon te dijen. Een gevolg is dat mijn heupen wat ronder werden en mijn kont en borsten in verhouding gingen staan met mijn buik.

Ook had ik die week enorme cravings in ontzettend veel taart e.d.. Eigenlijk alles waar maar zoetstoffen in zaten. Een taart voor Vaderdag was dan ook binnen 2 dagen op, voordat ik er erg in had.

Bij de Garage Sale heb ik vele dingen voor (hoe kan het ook anders) een prikkie over kunnen nemen. Daar word ik gewoon heel gelukkig van (van koopjes jagen bedoel ik dan)!

o.a.;

  • babybadje met standaard.
  • Traphekje,
  • kleertjes,
  • eetstoel.

Van iemand anders uit Stavoren heb ik ook nog wat spulletjes voor een klein prijsje over kunnen nemen. o.a.;

  • kruiken + kruik hoezen,
  • flessendruiprek,
  • magnetron sterilisator,
  • lakentjes,
  • kleertjes,
  • Snow-boots.

Week 22
Vanaf deze week MOEST ik echt een nieuwe bikini i.v.m. warm weer. En een badpak kopen met 14 weken is nou eenmaal niet heel slim…. In Stavoren gelukkig snel kunnen slagen en man, man, man, wat was ik daar blij mee.

Heb die week ook een buikfoto gemaakt, omdat ik wel merkte dat ik vanaf vorige week al zichtbaar dikker was geworden. Ja dacht ik dus, maar de week erna schrok ik me helemaal te pletter! Zo dik was ik ineens geworden.

Tijdens de hete dagen in week 22 waren ijsjes en mijn partytent + mijn nieuwe aanwinst; het zwembad toch echt mijn grote vrienden. Splitijsjes en Magnums Almond waren niet aan te slepen.

Eind deze week begon ook de narigheid; heftige krampen zorgden ervoor dat ik alarm sloeg en het ziekenhuis heb gebeld en direct erheen moest. Paniek in de tent kan je gerust zeggen.

Mijn moeder is met grote snelheid vanuit Sneek geracet naar Stavoren en van Stavoren met ons weer naar Sneek het ziekenhuis in. Eenmaal daar bleek gelukkig snel dat er met de baby niks loos was en dat het wel eens de bekende obstipatie kon zijn waar ik last van had. Ik heb een Klysma kuur meegekregen die ik thuis moest uitvoeren en de medicijnen opgeschroefd naar dubbele dosis laxeermiddelen per dag. Ook moest mijn voedingspatroon drastisch anders. En ja, daar horen de vreselijke producten als lijnzaadolie e.d. dus ook bij.

Meer fruit, brood, pasta, aardappelen; kortom heel veel vezels en mega veel water, was het recept wat ik mee naar huis kreeg. Maar hier hield het verhaal helaas nog niet mee op. Na dit eetpatroon drastisch te hebben omgegooid en mega veel water te drinken was het na 3 dagen nog niet beter. Zelfs de Klysma, die achteraf maar een kleine bleek te zijn, mocht niet baten.

Dus gingen we maandags weer terug naar het ziekenhuis, om vervolgens weer met bijna hetzelfde verhaal weg te gaan als waar we mee kwamen. Het enige verschil was dat ik nu een grote Klysma had gekregen. Na het hele weekend en de week erna niet te hebben gewerkt, kon ik gelukkig snel herstellen.

Helaas ging tussen dit hele ziekenhuis verhaal ook de renovatie bijna door op 10 juli, waardoor ik met mijn lijf vol paracetamol en veel pijn ook nog het hele huis moest inpakken, voor een halve volksverhuizing. Alle babyspullen die ik had opgespaard moesten verhuist worden, inclusief de 2 inboedels die ook nog bij ons op de slaapkamer stonden. Badkamer & keuken moesten weliswaar ook leeggehaald worden.

Dus je begrijpt dat ik er behoorlijk doorheen zat. Maar goed, het zal een woningbouw weinig uitmaken of ik last heb van mijn poeperij, dus het huis moet voor de helft leeg. Klaar, basta.

Gelukkig had ik veel steun aan mijn familie die me hierin ontzettend heeft geholpen die week erna, ook mijn man die de vele spullen heeft gesjouwd.

Tot zover de blog,

Tot volgende week,
liefs, Jolanda!

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: