Weekblog 15; Altijd de juiste dosering hectiek in huize Mulder-Bouma.

Weekblog 15 week 36 v/d zwangerschap.

Lieve Lezers,

Deze week staat bol van de laatste Loodjes en hoe wij dat hebben beleefd de afgelopen week,
De ene dag natuurlijk beter dan de andere dag.
Niet alleen maar leuke momenten maar ook de mindere momenten komen aan bod.
Want ik ben van mening als je blogt over je leven, dan moet je het niet alleen maar het gesuikerde verhaal vertellen maar puur natuur zoals wij zijn en wat echt is.
En dat kan soms behoorlijk heftig zijn geloof me.

Zo begonnen we maandag lekker kibbelend door dat ik behoorlijk snurk zoals manlief het zelf benoemd, zaag ik hele bossen omver tijdens mijn slaap, of denk ik dat ik een motor ben op het TT van Assen geloof ik want het is niet om aan te horen zegt hij.

Zo erg zelfs dat ik soms tot laat in de nacht hem eerst goed in laat slapen om vervolgens heel sneaky op mijn tenen de kamer in te komen, me niet aan iets probeer te stoten met mijn tenen of buik
& dan zo stil mogelijk ernaast probeer te gaan liggen.

Maar dat duurt meestal nog geen 10 minuten daarna is manlief alsnog wakker geworden van zogenaamd mijn gesnurk… ik word er soms wel eens moe van om dat telkens aan te horen want ik doe al braaf elke avond neusspray in omdat dat schijnt te helpen, maar zelfs 2x in de nacht dat doen heeft tot nu toe niks opgeleverd.

Maandag op dinsdag was het zelfs zo erg dat manlief een matras pakte en op de babykamer ging liggen, het was niet meer uit te houden zij hij.
Ik heb het ook wel met hem te doen, maar ik doe al wat ik kan doen en hoor van meerdere mensen om mij heen dat het ook komt doordat ik vocht vast houd en Miranda mijn nagelstyliste die zij zelfs hoe hoger de baby rond je ribben ligt hoe erger het gesnurk word.

Nou toen ik dat manlief eenmaal had verteld was het hek van de dam natuurlijk.
Nou heb ik even research gedaan op het grote internet web, en daar stond zelfs in let op nu komt het;
Rond de 37 weken bereikt het gesnurk qua frequentie en volume meestal zijn hoogtepunt.
Bron; https://mrantisnurk.nl/snurken-tijdens-zwangerschap/

Nou je kan je wel voorstellen dat manlief een gezicht trok die ik hier niet hoef te vermelden…..
een eventuele anti snurk beugel is nog het proberen waard maar daar trek ik toch wel mijn grens, ik heb het nog niet gemeld maar ik ben als de dood dat ik stik tijdens het slapen door z’n beugel.
Maar goed apart slapen van elkaar is natuurlijk ook niet te doen want stel de bevalling komt wel op gang en ik moet manlief snel hebben moet ik hem niet eerst uit een andere kamer hoeven trekken.
Alle gangbare tips die je er al tegen kunt doen heb ik natuurlijk allang geprobeerd, op je zij slapen , zout oplossing neusspray, en goede ventilatie op de slaapkamer probeer ik ook aan te voldoen.
Helaas is vocht vasthouden het grootste probleem (op overgewicht na) de reden waardoor snurken veelal plaats vind.
Aan beide kan ik vrij weinig tot niks doen want bij ons in de familie komt veel aankomen tijdens de zwangerschap nou eenmaal voor en voornamelijk vocht vasthouden is geen onbekende, en zeg nou zelf ik ben geen persoon met haar kont op de bank gaat zitten dat past mij absoluut niet.
Dan vliegen de muren echt op me af, als ik de hele dag op mijn kont moet zitten niks voor mij.
Nou inmiddels is het dinsdag en na een hele dag vechten met elkaar van vermoeidheid en irritaties heb ik dan eens research gedaan naar wat er nog mogelijk is op het gebied van snurken en behandeling ervan.
Kortom er is nu een heuse snurkbeugel besteld die komt donderdag in huis met de pakketdienst en dan maar hopen dat dit gezeik eindelijk over is en dat we beide weer eens aan onze slaap toe komen.
Manlief en ik hopen beide dat we hierdoor beter slapen!
Nog 1 nachtje apart slapen dan is het woensdag kan ie even zonder mijn gesnurk en dan donderdag maar eens kijken hoe die snurkbeugel werkt.
Ben benieuwd of het werkt, of dat het een product is waarvan je denkt nou als dit het moet doen, dan kan ik net zo goed zonder.
Maar goed dat weten we vrijdag pas als we de nacht zijn doorgekomen, ik heb manlief inmiddels al wel verteld dat hij die nacht verplicht naast me moet slapen & dat ik als de dood ben dat ik er in stik en hij dat dan niet zou horen.
Dus die afspraak staat in ieder geval al, daar kan ie niet meer onderuit.
Die vrijdag avond niet samen geslapen met de snurkbeugel, het weekend over tillen en maandag maar proberen met al die wisselende werkuren van manlief.

Heb ik jullie al eens verteld dat ik een behoorlijke kerstfanaat ben? Niet? nou bij deze, ik ben een Christmaholic zoals dat zo leuk heet haha.
Dus bij mij gieren alle kerstzenuwen al door het lijf en draai ik hier en daar bij slecht weer al volop kerstliedjes en steek ik graag gezellige lichtjes aan die dat kerstgevoel geven.
Helemaal los ga ik straks vanaf 5 november, dat is de aftrap van de 50 dagen voor kerst en dat is de drempel voor mij om me echt er aan toe te geven tot die tijd heb ik mezelf beloofd geen bal o.i.d. In huis te halen zonder compleet gek te worden.
Manlief vind overigens dat ik nu al doorsla, maar ja hij wist toen hij met me trouwde ( wat trouwens het thema kerst had aangezien wij een week voor kerst trouwden) dat ik die traditie heb en ik hou me nog altijd keurig netjes in tot 5 november vind ik zelf al begint het met steeds donkerder te worden wel behoorlijk te kriebelen.
Nou ben ik ook nog eens lid van de Christmaholic blog en krijg ik zo vaak leuke kerst nieuwtjes dat je er natuurlijk niet aan ontkomt.
Ook heb ik daar straks in het eventuele nieuwe huis ook alleen nog maar meer ruimte voor om helemaal los te gaan, dan kan ik eindelijk een lang verwachte droom waarmaken.
Namelijk de oprit en het huis op en top versieren en iemand moet het eens verzinnen om mij tegen te houden….. gaat je niet lukken kan ik je wel vertellen.
Manlief heeft zelfs 2 lampjes voor buitenshuis besteld die een sneeuwvlok weergeven op de gevels, super grappig.
Ook had hij een douchegordijn in thema kerst besteld waar ik niks van wist en dus met een big smile het pakketje open maakte en manlief er heel erg voor heb bedankt.
Overigens ben ik niet de enigste in Stavoren die kerstfanaat is, want er is iemand die heeft zijn hele tuin en huis omgebouwd tot attractiepark wat kerst betreft. Zal jullie dit jaar uitgebreid verslag hiervan doen.
Toen ik dat zag heb ik manlief en moeders maar eens allebeide dat laten zien en verteld dat ik dus lang zo erg niet was en dat anderen dat ook maar eens moesten inzien.
Ik bedoel het kan altijd gekker, en gelukkig is manlief toch elk jaar wel weer bereid te helpen met versieren en zo niet ja dan doe ik het zelf ook geen probleem.
Vorig jaar hadden we zelfs meerdere kerstbomen in en rondom huis, 1 in de tuin, 2 kleintjes bij de voordeur en een heuse nepper in de woonkamer van 1.80 met ingebouwde lichtjes.
Sterker nog manlief heeft zelf het gat gegraven voor die boom in de tuin.
Dus dan denk ik bij me zelf of hij past zich aan of hij vind het stiekem toch wel leuk (maar tegen mij zeggen dat ie niks met kerst heeft).
Vorig jaar heb ik hem een foto laten zien van een soort houten etagère in de vorm van een kerstboom volgebouwd met kerstdorpjes, en waarachtig zijn oogjes begonnen te glunderen en het leek hem zelfs wel leuk om dat te maken……nou van mij mag ie!
Ik heb dit jaar wel een hele leuke trend gezien op het gebied van kerstdorpjes, namelijk kerstdorpjes onder een stolp.

Bron: Christmaholic.
Ik zal jullie deze blog van Christmaholic natuurlijk niet onthouden;
https://www.christmaholic.nl/2017/09/25/kerstdorp-maken-stolp/

Net iets voor ons aangezien ik nogal houd van kleinschalig maar wel gezellig en we straks er op woonruimte niet veel op vooruit gaan maar daardoor wel qua slaapruimtes (kortom meerdere ruimtes mag ik dan decoreren).
Ik heb er nu al reuze zin in, en vooral om te zien wat zoonlief er allemaal van zal vinden al die lichtjes e.d. Over het algemeen vinden baby’s dat heel erg leuk dus zal mij benieuwen wat onze kleine man ervan vind.
Stiekem hoop ik wel een beetje dat ie mijn kerst tradities over neemt, maar dat zien we later wel hoe dat zich uitpakt.
Manlief leert in ieder geval elk jaar wel iets meer over mijn tradities en past zich er al helemaal op aan door mee te gaan in de gekte door zelf ook decoratie aan te kopen.

Woensdag ochtend vroeg het bedje uit om vervolgens naar de Fysio te gaan, het bekende bekkenprobleem en rugklachten fenomeen bespreken.
Daarna rustig aan door naar weer de mannelijke verloskundige in het ziekenhuis ( ja die lange slungel die ik de vorige keer meneer v/d berg noemde heet in feite heel anders kwam ik later achter), dus op naar dokter…….. shit alweer vergeten.
Ach wat maakt het ook uit die knaap doet goed werk en daar gaat het om.

Woensdag; Het was weer de dag van de fysio en de controle in het ziekenhuis.
Na een hel van een nacht met maximaal 4 uurtjes slaap om 9 uur van bed afgestapt om 10 uur de trein te pakken richting de fysio en daarna door te kunnen naar Sneek.
Fietsje mee en weekendtas waar de zwem spullen ook alvast weer in zitten.

Controle Antonius Ziekenhuis Sneek;
Dit keer bij de verloskundige, en jawel ik ben er uit hoe de verloskundige heet (die lange knaap dan) meneer E. Drost.
Heel wat vragen gesteld vandaag over de ligging van zoonlief en wat er zoal word genoteerd door de verloskundige, best wel interessant want ik weet nu bepaalde termen die een leek die er niet naar vraagt anders niet zou weten en zoals meneer drost het mij uitlegde was het volgende;
Kind licht in Cvibi. ( betekenis; caput vast in bekkeningang; je kindje is nu volledig ingedaald.)
Als je meerdere termen wil weten over bepaalde dingen die de verloskundige naloopt, kijk dan even op de volgende link; http://liefsjill.nl/zwanger/echo-en-screenings/zwangerschapskaart/

Daar kan je ook een zwangerschapskaart downloaden waar een gehele lijst aan nuttige informatie op te vinden is.
Superhandig als je veel weet weten over je verloop van de zwangerschap, en de betekenissen van de verloskundige wil snappen op brieven e.d.
Ik heb zelf de zwangerschapskaart al gedownload en geprint zodat ik het zelf voor de aankomende weken ook bij kan houden.

De fysio/manuele therapeut.
De bekken gaan inmiddels weer aardig goed alleen begint de lage rugpijn en schouderpijn nu wel steeds meer de kop op te steken.
Dat hebben we dit keer ook behandeld, en om terug te komen op het tape verhaal dat was een eenmalig ding wat een aanfluiterij heeft mij in ieder geval niets gedaan.
Maar volgens de fysio is dat bij de een wel zo en bij de ander helpt het niet, laat ik nou net bij die 50 % horen waar dat niet bij werkt.
Mijn rug zat behoorlijk vol blokkades daar schrok de fysio zelf ook wel van.
Na mijn rug te hebben gekraakt vooral rondom de midden wervels en het onderste lage rugstuk rond de bekken en heupen, voelde ik al wat verlichting in mijn rug.
Nog besproken wat manlief eventueel mag doen als ik weer klachten heb, nou dat was vrij weinig alleen maar bindweefsel massage, kraken mocht niet meer omdat ik nu mijn rug nu anders ga gebruiken door de zwangerschap.
Op zich wel logisch natuurlijk maar wel vervelend omdat ik manlief nog wel eens vraag om even snel te kraken omdat het soms zo vast zit dat het anders niet uit te houden is.
Maar dat mag dus even niet i.v.m. verkeerde drukpunten kunnen raken in de wervels die nu niet beschadigd mogen worden.

Na het ziekenhuis even met mijn lieftallige broertje Ruben de stad in geweest even de Mac Donalds in geweest, daarna op zoek naar kussen vulling voor een speciale borstvoedingskussen, want het kussen wat ik heb is van een soort parelvulling en dus veel te zacht om voor het slapen te gebruiken volgens de fysio.
Dus op zoek naar een goed traag schuim kussen voor het andere voedingskussen om mee te slapen.
Dit is wat ik bedoel (zie foto).
Bij Jan Sikkens hier weer goed in geslaagd.
Voor nog geen 15 euro was ik klaar.
Wat ik nu alleen no moet doen is de traag schuim op maat knippen/snijden.
Dat moet op ongeveer dezelfde manier als de hoes, maar gelukkig weet internet dat ook.

Na dit kussen avontuur even langs Copini gegaan want ik ben al enige weken mijn zonnebril op sterkte kwijt en die moet ik z.s.m. nieuw hebben i.v.m. migraine en het niet goed tegen zonlicht kunnen.
Ik heb direct dus even nagevraagd of ik alweer in aanmerking kwam voor een nieuwe bril en ja hoor het is al 3 jaar geleden, dus a.s. woensdag mag ik lekker een nieuwe bril uitzoeken.
Hier heb ik nu al zin in, ik ben op zoek naar een montuur wat ze rond de Sneek week in hun brillenactie hadden. de bril die ik op het oog heb is de linker onderste bril van de volgende foto.

sneekweekbril copini

Ook gaat broer lief Ruben a.s. woensdag eindelijk eens mee naar een echo.
Ja als oom van al 3 tante zeggers en straks zijn eerste oomzegger, toch wel speciaal zelfs hij kijkt er naar uit.

Ook hebben we vandaag met de woningbouw contact gehad, in eerste instantie verdienen wij teveel maar, laten ze nou een aantal rekeningen die wij hebben moeten terugbetalen omdat we fiscale partners werden in 2016 en dat niet hebben meegerekend.
Dus er is nog hoop aan de horizon, want de woningbouw wou ons van harte wel het huisje toewijzen alleen boven de grens van 36.000 mogen zij ook niks meer.
Dus morgen met de boekhouder bellen en maken dat we die rekeningen naar de woningbouw toe mailen of langs brengen en hopen dat ze alsnog ja zeggen.
Spannend weekend dus, hoe dit afloopt zal vast pas volgende week een staartje krijgen.
Inmiddels Donderdag en de hele dag met financiën bezig geweest om de papieren voor de de woningbouw in orde te krijgen.
Lieve mem (schoonmoeder) heeft de papieren voor ons bij de woningbouw door de brievenbus gedaan, scheelde ons weer een ritje en zij moest er toch langs.

Na dat gedaan te hebben gereageerd op een HA-RA aanbod van consulente Gelske die mij als partner (verkooppunt) had gevraagd om dat te gaan doen in Stavoren e.o., waarop ik na overleg met manlief eindelijk JA heb gezegd.
Ik heb al eens eerder HA-RA benaderd om voor hun te gaan werken, maar zonder rijbewijs+auto is dat eigenlijk geen doen.
Maar nu is er een nieuwe functie onder de HA-RA fabriek, partner/verkooppunt, dan doe je alleen de verkoop en naamsbekendheid zonder de huis aan huis bezoekjes en de voorlichtingen.
Wel zo makkelijk als straks de kleine man er eenmaal is, dan kan ik lekker vanuit huis gaan werken.
Voor wie nog niet bekend is met HA-RA, HA-RA is een Duits bedrijf wat begonnen is met verkoop van schoonmaak producten om met minimale middelen en goede kwaliteit spullen schoonmaken makkelijk en leuk te maken.
Tenminste dat is mijn korte omschrijving, als kind ben ik niet anders gewend dan dat er HA-RA in huis is hetzij een ramen wisser o.i.d.
Dus eigenlijk vanzelfsprekend ben ik dat ook gaan gebruiken toen ik op mezelf ging wonen, nou moet ik ook eerlijk toegeven dat ik nog nooit in mijn hele leven een betere Ramen wisser in mijn handen heb gehad als die van HA-RA.
Je krijgt je ramen niet mooier streeploos schoon dan met HA-RA.
Ik zou dan ook nooit meer anders willen gebruiken.
Ik kan je ook echt HA-RA aanraden, gebruik het 1x en je bent verkocht en je wil echt nooit meer anders. Ik niet in ieder geval.
Vanaf aankomende week mag ik dan eindelijk na lang wachten een contract tekenen bij HA-RA om partner te worden van dit gave bedrijf. Joepiej 😀
Vanaf nu mag dus iedereen het weten als je HA-RA producten wil kopen/bestellen of wil zien en instructie kom dan binnenkort gerust langs.
Stavoren is vanaf heden dus een HA-RA verkooppunt rijker 😉
voor informatie bij Gelske kan je eens kijken op haar facebook pagina;
https://www.facebook.com/Ha-ra-Gelske-986494271432307/

HARA ramenset

Nou heb ik van de week ook eens de blog site in de gaten gehouden om eens te kijken wat voor nationaliteit volgers ik heb en dat was best leuk om te ontdekken.
En omdat het eerste kwartaal om was moest ik ook even evalueren wat ik zoal kan verbeteren en nog graag wil bereiken als doel. lees hier straks meer over in de blog.
Ik heb namelijk gemerkt dat ik lezers heb in;

 • Zuid-Afrika,

 • Duitsland,

 • en zelfs in de Verenigde Staten.

 • En nog veel meer gave landen waarvan ik niet had verwacht dat die mijn blog zouden bezoeken.

Mijn heuse blogpagina gaat dus internationaal

Vandaag is de snurkbeugel dan ook binnen gekomen, die ik dus voor vanavond moet gaan klaarmaken en voor het eerst moet gaan gebruiken. Doordat manlief telkens tot laat werkte hoefde dit gelukkig nog niet.
met dit heugelijke feitje sluit ik dan ook de donderdag af.

Eenmaal beland op de vrijdag gingen we weer gezellig kibbelend de dag door,
ja die hormonen zegt manlief dan.
Ik zou vanaf vandaag weer vroeg opstaan ondanks dat ik s’ nachts niet goed slaap, wel proberen weer een normaal ritme er in te bouwen.
Maar dat lukte helaas niet echt en toen ik eenmaal wakker was bleek er ook nog een stroomstoring te zijn, shit dacht ik geen waterkoker dus.
nou vooruit dan maar pan water op het vuur en zo koffie maken dan.
Want weinig slapen is tot daar aan toe, maar dan vervolgens ook geen koffie kunnen drinken is natuurlijk niet te doen, en ik heb s’ morgens eerst minimaal 1 a 2 bakjes koffie nodig om wakker te worden.
En gelukkig kom ik nog uit de bouwjaren die niet direct helemaal gek worden als er geen wifi/stroom o.i.d. Is, maar zich nog aardig kunnen redden zonder al dat gedoe.
Dus gas aan, aansteker erbij en pan met water op het vuur en wachten tot het kookt.
Thermoskan uit de kast gepakt en direct 2 liter warm water gekookt!
Bleek een uurtje daarna al niet meer nodig te zijn, zou je denken nou fijn hé, yes er is weer stroom.
Ja superfijn op zich dan ontdooit dus niet de hele vriezer, maar ik ben niet z’n ster in snel omschakelen en manlief had gezegd half 2 is er waarschijnlijk pas weer stroom, dus daar was ik met men half vermoeide hoofd ook nog op ingesteld.
Ja als alles het dan ineens weer doet en ook nog eerder dan de aangegeven tijd, ja dan ben ik even radeloos wat ik dan ineens wel weer kan doen of niet.

babykleding 1Dan maar direct weer optimaal gebruik maken van het stroom, dus eindelijk eens de nieuw aangeschafte babykleren van Wish en Aliexpress maar uitwassen op kleur.
Dat zou ik al een tijdje doen maar kwam er maar telkens niet van dus vandaag was het eindelijk eens zover.
Al die schattige kleertjes waar je elke keer weer verliefd op word, door je handen.
Waar je je bijna niet van kan voorstellen dat er straks z’n klein hummeltje in zit.
Het ene kledingstuk leuker dan de andere, de ene formeler en de andere juist lekker stoer of te schattig.
Eigenlijk nog niet eens zulk rampwerk om te doen maar ja het moet nog wel allemaal ”even” voordat de kleine er is.
Gelukkig was er Ariël in de aanbieding bij de Coop, dus daar de hele week al meerdere verpakkingen van aan het inslaan omdat daar de was zo heerlijk van ruikt, zonder wasverzachter nodig te hebben. (volgens de protocollen mag je babykleding namelijk niet wassen met wasverzachter schijnbaar)

Dus nadat klaar te hebben met de taken van de dag, belde de woningbouw ineens om uitleg van de gegevens die ik hun had toegezonden, dus daar eerst weer een halfuur mee in gesprek.

Maandag nog het e.e.a. Toesturen en horen we rond 3 s’ middags of we alsnog in aanmerking komen voor de woning.
Ik hoop zo dat het ons is gegund dat we het krijgen.
Heb ook tegen die beste man van de woningbouw gezegd dat ik elk moment op knappen kan staan en dat er wel een behoorlijke haast achter zit en dat was hem bekend.
Hij zou voor ons daarom ook er bovenop zitten en uiterlijk maandag ons het nieuws laten weten zodat we in ieder geval weten waar we nou wel of niet op moeten rekenen.
Vanwege het feit dat we in eind 2016 zijn getrouwd zitten er daarom zoveel staartjes aan dit hele woningbouw verhaal.

IMGL6466

Met Lady onze lieve trouwe viervoeter gaat het nog steeds hartstikke goed, gelukkig maar.
Ze krijgt nog dagelijks een pijnstiller, waardoor de vele klachten die ze had als sneeuw voor de zon verdwijnen.
Heel fijn natuurlijk want ik hou haar graag als het kan nog even bij ons, als ze dat aankan in ieder geval.
We hebben supermooie foto’s laten maken tijdens de Zwangerschap fotoshoot.
Ik heb een speciale foto samen met lady waar ik onwijs trots op ben, en het liefst groot op canvas zou willen hebben.
De reden daarvan is heel simpel gedurende de hele zwangerschap heeft madame donders goed in de gaten wat er staat te gebeuren, daar ben ik zeker van ze houd me ook opvallend in de gaten.
Ik hoef een maar een kik te geven dan is ze naast me, wel grappig want van manlief moet ze op dit moment weinig weten zo alert is ze, logisch maar wel heel schattig om te zien.
Ook ben ik degene die haar het meeste voert i.v.m. Haar medicatie want dat is niet manlief zijn sterkste kant en dan kunnen we nooit over doseren. Dat is ons gelukkig nog maar 1 keer overkomen.

zwangerschapskilos

S’ avonds met manlief eens even gekeken wat nu beide wegen, manlief wou graag weten of ik nu zwaarder weeg als hem, en ja helaas is dat het geval.
Ik heb me nog nooit zo heavy gevoeld als nu, ik zal jullie het schrikbarende getal vertellen wat de weegschaal aangaf, namelijk een verbazingwekkende 79,4 kilo!!!!!!!
JA GELOOF HET OF NIET MAAR VAN 58 NAAR 79, IS EEN DIKKE 20 KILO…… en daar schrok ik behoorlijk van.
En dan ben ik nog maar 36+3 dagen zwanger dus het word ook nog meer.
Ik weet niet of ik heel veel meer kilo’s erbij nog wel trek, ik pas nu alleen nog maar joggingbroeken, en alle shirts die ik aantrek steekt men buik onderuit.
Ik word er wel een beetje moe van zo langzamerhand, ik wil weer mijn normale kleren aankunnen en ook weer eens iets leuks kunnen aantrekken.
Helaas is dat alleen niet mogelijk blijkbaar met z’n 20kilo pens.
Ik ga zo keihard sporten hé, ik wil zo graag mijn oude strakke figuurtje en libido weer terug.
Erg aantrekkelijk is dit niet voor mezelf maar al helemaal niet voor mijn man.
Z’n walvis naast je in bed lijkt mij in ieder geval niet heel erg lust opwekkend.
Wat ik me dan ook meer dan 100% kan voorstellen.
En als je dacht dat ik die 20 kilo er lekker heb zitten aan vreten, nou dan heb je het mooi mis want ik heb me de hele zwangerschap keurig netjes gedragen wat eten betreft.
Dus merendeels zal ook wel vocht zijn, dat hoop ik in ieder geval wel.
Dat was bij mijn zus haar eerste dochter wel zo in ieder geval die had behoorlijk wat vruchtwater.
Nou hoop en bid ik dat dat bij mij ook zo is maar ergens in mijn achterhoofd is dat duiveltje die zegt; hahahahhahaha jij krijgt lekker een dikke 9 ponder baby, niks geen vocht gewoon lekker dik kind. Iets in die trant ofzo.
Hetzelfde als over de werpdatum (24-10-2017) dat zal me ook wel weer niet gegund worden hij komt denk ik vermoedelijk te vroeg of op een moment dat ik er niet op heb gerekend of ik word ingeleid omdat meneer lekker goed zit en net als mij lekker niet eruit wil. (ik was zelf als baby ook een lang zitter, welgeteld 3 weken na uitgerekende datum hebben ze mij toen gehaald).
Een ander scenario kan ik me niet bedenken.

Vanaf 1 oktober de kwartaal evaluatie van dit nieuwe avontuur waar ik me al zo enorm in thuis voel, en zo blij ben dat ik eraan ben begonnen.
Mijn lang gekoesterde droom ging ik achterna en begon gewoon te schrijven, een blog.
Had geen flauw idee wat het moest worden of wat ik er mee wou bereiken, ik moest eerst maar eens beginnen dacht ik zelf zo dapper en strikt.
Nu 3 maanden later voelt het als een warme jas en ben ik zo dankbaar voor alle leuke momenten die ik met jullie lezers deel, en zeker ook de leuke reacties die ik zo nu en dan van mensen kreeg deden me super goed.
Bedankt daarvoor lieve lezers 😉
De website en de facebook pagina worden steeds ietsje professioneler, ik stop er ook steeds meer tijd in En ik hoop zelfs op den duur er iets aan terug te verdienen.
Maar zoals bij al het begin moet je eerst meer investeren dan dat je ervoor terug krijgt, en dat heb ik er in dit geval dubbel en dwars voor over!
Ik volgde deze week daarom iets extra de statistieken van de website en kwam tot de meest verbazingwekkende verrassingen.
Zoveel verschillende nationaliteiten die de website bezochten, om 1 klap verlegen van te worden!
Bijvoorbeeld landen zoals;

 • Duitsland,
 • USA,
 • Zuid-Afrika,
 • Portugal,
 • Ierland,
 • Spanje,
 • Canada,
 • Griekenland,
 • Macedonië,
 • Vietnam,
 • UK,
 • Slovenië,
 • Italië,
 • België,
 • Turkije,
 • Egypte,
 • Zweden,
 • Zuid Korea,
 • Denemarken.

Best wel gaaf en in totaal een bezoekersaantal van: 1.702 !!! daar word je gewoon direct blij van!
Nu rapido mijn bedje in en morgen weer lekker actief verder met de blog!

Zaterdag…..
Vermoeden van een bijholteontsteking werd steeds meer bevestigd door alle klachten, en ik dit al jaren heb door een verkeerde operatie aan mijn bijholtes.
Ik begon me gisteravond al wat minder te voelen dan anders, een onrustig gevoel benoem ik het maar gewoon.
De hele dag knap misselijk en niet lekker gevoeld, 2 tissue boxen en 1 rol keukenpapier verder werd het s’ avonds alleen maar erger heb gedurende die dag 3x een schone boxer aangetrokken, want schijnbaar een slap werkende sluitspier in je blaas het nodig vind bij elke nies ook wat anders los te laten.
S’ avonds een grote pan Franse uiensoep gemaakt van 2 liter in de hoop daar wat van op te knappen.
Daar heb ik na bereiding denk ik 1 liter van gegeten in de hoop dat ik me beter zou voelen.
Ook een steeds heftigere hoofdpijn en drukkend gevoel kwamen steeds meer de kop op steken.
Door dit alles ook maar niet kunnen slapen, maar weer een keer onder de douche in de hoop dat gloeiend heet water iets doet.
Helaas was dat niet het geval en zat ik daardoor de hele nacht wakker.
Zondag ochtend toch maar eens de dokterswacht gebeld in de hoop dat iemand bereid was er met me heen te kunnen.
Helaas kon niemand er met me heen en de trein instappen met een bijholteontsteking is niet te doen.
Dus dokterswacht weer afgebeld en dan maandag maar naar mijn eigen huisarts toe.
Gelukkig moest ik daar al heen en hadden ze nog een plekje voor me open werd me vrijdag gemeld voor een ander kwaaltje, dus kan ik het morgen mooi combineren.
Met z’n ziek hoofd was het dus een andere zondag dan normaal.
Vandaag het enigste aan voedsel was bananen en uiensoep, met melk als vloeistof.
Ik weet niet hoe ik het anders moet vergelijken maar een bijholteontsteking is vergelijkbaar met migraine qua klachten.
Niet over geluid kunnen, duizelig, knallende koppijn, en wazig zicht zijn mijn hoofdsymptomen.
Nou heb ik beide wel eens om de zoveel tijd en weet direct als het zover is wanneer ik de dokter moet bellen als het echt niet meer gaat.
Ik heb nadat ik de dokterswacht heb afgebeld nog wel even geprobeerd te slapen voor een paar uurtjes en ja na 24 uur wakker lukt dat dan vanzelf wel.
Al met al misschien toch nog 3 a 4 uurtjes bij kunnen slapen.
Al werd ik daar niet heel veel beter van want voor het gevoel kwam ik slapper van bed dan ik erop ging.
Maar goed er toch maar af om het slaapritme niet helemaal in de war te gooien.
En natuurlijk moest de blog ook nog afgemaakt worden en geüpload worden dus aan de gang dan maar.

Morgen weer contact met de boekhouder opnemen om het laatste stuk informatie voor de woningbouw in orde te maken zodat ik z.s.m. Kan horen of het nou door gaat ja of nee.
Huisarts bellen om een afspraak, hopelijk kunnen ze me iets geven voor de bijholteontsteking.
Ook contact opnemen met de Dierenarts om Lady haar medicatie te bespreken.
Hopelijk is het een dag van meer goed dan slecht nieuws, laten we er allemaal maar op hopen, bidden en duimen.

Tot de volgende Blog,
Liefs Jolanda.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: