Weekblog 19; Dylano’s 3e Levensweek.

Lieve Lezers,

Deze week hebben we veel leuke dingen gedaan die ik jullie graag wil vertellen.

O.a. Iets met tattoo’s, naar Oerbeppe Geertje geweest met Dylano, weer naar dokter en voor het eerst openbaar gevoed.

Ook ben ik deze week even gedoken in een partij en een persoon waar ik mijn peilen op ga richten, is het huishouden een drama met een kleine baby erbij.

Ook moesten we onze oude woning opleveren en gingen we daar deze week nog druk aan de slag, en ging Dylano voor het eerst 2 nachtjes te logeren bij mijn schoonmoeder, moesten we het consultatiebureau raadplegen, en hebben we blikvoer ingezet voor Dylano.

Oerbeppe Geertje.


6 november was het dan eindelijk zover, gingen we met Dylano naar Oerbeppe toe.
Samen met mem (schoonmoeder) gingen we s’ morgens naar Beppe toe in het verzorgingstehuis waar zij woont, na wat gesteggel met manlief of we hem in de maxi-cosi of de kinderwagen meenemen zijn we vertrokken met uiteindelijk toch de kinderwagen.
Dit vond manlief overbodig maar ik vond de wagen fijner want word ons kleine mannetje dan wel moe, dan kan ie lekker rusten in z’n bak van de kinderwagen.
Eenmaal bij Oerbeppe op de kamer en Dylano uit de kinderwagen zag je haar ogen helemaal oplichten, en er verscheen een lach en een glans op haar oude lieve hoofdje waar de tranen me bijna van in de ogen schoten.
Zo mooi Oerbeppe heeft al vele achterkleinkinderen, Dylano is de 50e ofzo maar zelfs nu nog verschijnt er een lach alsof het de eerste is, onbetaalbaar en zo mooi dat wij als papa en mama en mem als Beppe hiervan mochten genieten.
We hebben foto’s gemaakt voor in de familie whatsapp groep en het hield niet op bij 5 foto’s kan ik je vertellen.
Papa en Beppe moesten zelf ook nog even hun kiekjes delen, en natuurlijk had ik zelf ook een aantal foto’s gemaakt.

Grote wasjes kleine wasjes;

7 november, zoals jullie hebben kunnen zien op de facebook pagina van ” Story of a new mom” , heb ik gemeld over de hoeveelheden wasjes die ik sinds onze kleine schijtmajoor op deze aardbol is er tegenaan loop te werken om alles op tijd schoon maken.
Van de kleine maatjes hebben we niet zoveel kleding dus moeten we iets vaker wassen alles op tijd schoon te krijgen zodat ie weer schone kleding in de kasten heeft.
Dat resulteert dus vaak in vele wasmanden vol want je gaat niet voor 1 ding wassen.
En ook wij produceren meer was doordat ik veel melk lek op bijv. bh’s, shirtjes en vaker boxers moet verschonen i.v.m. De hechtingen en vloeiing die ik heb van onder.
En van de kinderspullen zijn er een aantal dingen die ik schoon en gestreken wil hebben omdat ze anders niet in de kasten passen en het gebruik minder wordt als je hydrofiele doeken bijv. niet strijkt.
Ook het overige in het huishouden zoals de wc, keuken en badkamer maar onze slaapkamer zien er niet uit door alle tijd die Dylano opslokt van ons.
Gelukkig was moeders zo lief om te komen helpen deze week…. bedankt mam (k)

Ook heb ik deze week maar weer eens met Mytral onze lieve kraamverzorgster contact gehad omdat Dylano maar bleef huilen, nouja zeg maar gerust krijsen.
Ook bleef dylano maar zoeken naar de tiet en dronk verschrikkelijk veel en gulzig of kreeg ie al de hele dag geen eten en dat bij elke voeding, soms werd ie zo boos dat ie je een slag tegen je kop kon verkopen. (opgepast arm slinger gevaar!)
ook kreeg ik steeds meer het vermoeden dat ie aan de borstvoeding gewoonweg niet genoeg had.
Mytral probeerde mij hierin gerust te stellen dat er altijd de juiste voedingsstoffen in borstvoeding zitten.
Advies was om productie op te hogen en meer te gaan kolven.
Dus op naar de Etos borstvoeding thee halen nog meer anijs eten, drinken de hele ram bam om die productie maar te verhogen maar alles wat ik extra kolfde ging ook net zo hard weer op aan onze kleine vreetschuur.
Na 3 dagen was de productie nog niet daar waar het zijn moest en was ik behoorlijk kapot/vermoeid van dit hele circus en ben ik daardoor met Dylano naar de huisarts gegaan.

Het gesprek daar liep er alleen vrij snel op uit dat dit allemaal erbij hoorde dat er meerdere baby’s zijn met krampjes en veel huilen en dat ik me er maar doorheen moest slaan.
Letterlijke woorden van onze huisarts die manlief dokter Google noemt waren;
” de eerste 3 maanden zijn kut, en z’n hernia zak is misschien nog een optie om enigszins wat bewegingsvrijheid te creëren, maar de het is gewoon kut en je moet hier even doorheen”
”je mag blij zijn als je 1 taak per dag kan doen hetzij douchen of een wasje draaien maar verder moet je ook niet meer willen”.

Nou dan moet je mij niet hebben die al ongerust is over mijn kind, met redelijke vragen komt maar alles gewoon word afgescheept op vermoeidheid en dat het allemaal maar normaal is… dan Consultatiebureau maar eens bellen en advies vragen.
Na het doktersbezoek met schoonmoeder en manlief te hebben besproken, hadden we besloten sowieso s’ nachts over te gaan op fles om wat rust te brengen in de kleine man zijn lijfje en zodat wij ook eens goed konden slapen.
Na goed overleg met een super lieve kinderverpleegkundige van het Consultatiebureau, hebben we de juiste hand vaten en durfden we het weer aan en hoopten we ten zeerste op verbetering voor de kleine man en onszelf.

Tattoo time.

tattoo time
Helaas voordat we daar heen konden moesten we eerst weer langs de drogist want moeders was ”alweer” pampers vergeten meet te nemen dus die halen en babydoekjes, hoe slim van mij.
8 november was het dan eindelijk zover, manlief zijn nieuwe tattoo ter ere van onze kleine man werd gezet.
Bij onze vast Tattoo artiest Bauke de boer waar ik al jaren kom, (hij heeft mijn 1e Tattoo gezet) en sindsdien komen er dankzij mij vele meerdere mensen.
Zo is o.a. mijn broertje, zus, collega’s en manlief er al een aantal keer geweest.
Het ontwerp had Bauke zelf gemaakt op een aantal wensen van manlief, hij wou rozen 2 harten en een lint.
Dat alles tezamen kwam tot de volgende plaat; links ontwerp / rechts resultaat.

 

Openbaar voeden.

openbaar voeden
Na de Tattoo liepen we met z’n 3tjes de stad in om even wat te eten en om nieuwe winterhandschoenen te halen voor ons beide.
Ik doe dit meestal vrij vroeg i.v.m. Wintereczeem
Toen we gegeten hadden bij de McDonald’s liepen we de stad in maar al snel werd ons mannetje ongeduldig en wou ook eten dus moesten we wel even ergens aansteken want buiten in de kou ergens op een bankje gaan zitten voeden vond ik geen goed idee.
Manlief koos voor de Walrus, dus snel naar binnen want als meneertje de longen eenmaal voluit open zet is dat voor niemand nog prettig.
Ik dacht altijd dat ik daar heel zenuwachtig voor zou zijn of het gênant zou vinden om openbaar te voeden maar sinds ik zo 100% achter het borstvoeden sta, boeit me het echt bijna niks meer of een ander het ziet of niet en daar zijn die vrouwelijke rondingen nou eenmaal voor!
Dus zo trots als ik was poste ik dit daarna toen we thuis waren ook op een social media groep genaamd Powermommy’s.
Superleuk al die lieve berichtjes van mensen die het steunen dat je borstvoeding geeft, en je de lucht in prijzen over het openbaar voeden (en ja ook ik zelf vond dat ik die pluim in me reet dik had verdiend!).

Gemeentelijke Verkiezingen.

stempas janna

Janna’s Standpunten;
Kansen voor onze ondernemers, meer werkgelegenheid en onze jeugd in Súdwest Fryslân houden…
Allemaal punten waar ik me hard voor wil maken.
Als we nu eens beginnen om opdrachten van onze eigen gemeente binnen onze gemeente uit te besteden. Dan zijn wij al een heel eind op de goede weg.
Daarom begrijp ik ook niet waarom onze gemeentegids word gedrukt door een bedrijf in Noord Holland.
Een punt van aandacht waar ik mijn vraagtekens bij zet en graag opheldering over wil.”

Op 7 november kwam ik erachter dat mijn lieftallige achternicht Janna die ook onze familiefotograaf is, dat zij nu ook de politiek in is gestapt.
Ik had al eerder van haar vernomen dat ze was gevraagd voor een politieke partij om posterfoto’s e.d. Te maken van partijleden, maar nu was ze er zelf ook nog bij betrokken geraakt.
Hoe leuk is dat en hoe trotser kan ik nog op haar zijn.
Maar kritisch als ik ben omdat ze familie is wil niet zeggen dat ik ook blindelings op haar stem, dus vroeg ik haar naar de standpunten en politieke agenda van de gemeentelijke partij waar zij bij aangesloten zit.
Op www.gb-tl.nl kon ik de agenda en politieke punten vinden van hun partij waar ze aan willen werken en of dat paste bij wat ik zocht, namelijk een partij die zich meer inzet voor de gemeente en hoe het gemeentelijke geld te besteden, sociale huurwoningen tekorten, meer werkgelegenheid voor Wajongers op een niet sociale werkplaats gerelateerde werkplek, asielbeleid korten (minder luxe), dat zijn allemaal dingen waar ik me persoonlijk enorm aan stoor en vind dat er aan gewerkt moet worden.
En nog veel belangrijker de spoorverbinding tussen Leeuwarden – Stavoren behouden.
Wie dat in z’n hoofd heeft gekregen om op te heffen is helemaal van het potje gerukt, heeft een klap van de molenwiek gehad, te dicht bij de muur geschommeld en nog meer van die lekkere uitspraken.
Pffff hoe halen ze het in hun hoofd, een verbinding die er al eeuwen ligt weghalen, maar tussentijds wel zeggen dat ze Co2 uitstoot willen verminderen en het milieu willen verbeteren.
Nou ik zou zeggen begin er dan ook mee en haal dan niet een treinverbinding weg die elke dag duizenden mensen naar school,werk of andere gelegenheden brengt.
Gelukkig is dit ook een actie punt van deze partijleden en denk ik er wel over om op deze partij te stemmen.
op wie ik daadwerkelijk ga stemmen laat ik jullie later weten.

Woning oplevering;
Deze week moesten we nog de oude woning opleveren, en aanpassingen doen in de woning om het oplever klaar te hebben.
Met man en macht hebben we het weekend gewerkt om alles op streek te krijgen, wat kan er dan veel rotzooi in z’n oude woning gestopt worden.

De eerste spuit luier.
Die week overkwam het me ook dat ik voor het eerst een spuit luier in de handen kreeg, Dylano had het voor elkaar gekregen om zn hele rug eronder te poepen.
Alles zat eronder er zat een poepkring met een diameter van 10cm op z’n rug.
Toen ik dit zag wist ik voldoende en heb ik eerst het bad maar even klaar gezet, toen de schijtmajoor z’n kleren uitgetrokken en vervolgens de pamper afgedaan en schoongemaakt en rechtstreeks doorgelopen naar de badkamer!
Appeltje – eitje daar maak je mij niet warm of koud mee, daar zijn wasmachines en baden/douches voor uitgevonden denk ik dan.
Aan de majoor z’n kop te zien was ie wel blij dat ik hem ontdeed van z’n heerlijke poepluier!
Dit was voor mij trouwens direct wel de eerste keer dat ik Dylano in bad moest doen en ook direct alleen, dit gaf me wel lichtelijk de zenuwen maar het ging me gelukkig goed af omdat ik alles nog redelijk goed had voorbereid.
Al met al was ik wel blij dat ik het nu had gedaan onder deze omstandigheden even door de vuurdoop heen en dat heeft me gelukkig erdoorheen geholpen.

Dylano 1e & 2e nacht uit logeren.

Weekends kwam mem (schoonmoeder) met het voorstel om op Dylano te passen zodat wij even een nachtje goed konden doorslapen, dit kwam volledig als een verrassing en eigenlijk vond ik dat wel even een lekker idee, niet omdat ik van mijn kind af wil maar even rust in de kop even geen geblèr aan mijn hoofd.
Alleen het idee was al fijn, en even goed slapen kon ik volgens vele mensen ook wel gebruiken.
Het leukste van alles is nog dat ik zelf vind dat ik me er nog aardig doorheen trek, nog redelijk rustig blijf e.d. Maar dat schijnt dus iets anders te zijn.
Ohja en dan denk je goh laat ik gaan wandelen trekt de krampjes er wel uit en jahoor verdomme op 1 x na, elke fucking keer als ik de Coop supermarkt inloop is Dylano stil en zegt natuurlijk iedereen wat een mooie en lieve baby….. ja als ie slaapt wel ja wacht maar tot ie wakker is.
Je snapt dus wel wat moeke vaak doet is wandelen naar de supermarkt om maar rust om de kop te krijgen + dat even wandelen en de deur uit ook wel fijn is.
Fijn pluspuntje is dat ik nu eindelijk tijd en energie had om de kerstboom op te zetten.
De volgende morgen stond mem rond 9 uur weer voor de deur met onze kleine man en oh wat was ik blij dat ie er weer was want heel diep slapen doe je blijkbaar niet meer sinds je kinderen hebt.
De volgende dag zij mem, wil je nog een nachtje lekker slapen?! Dan nemen we hem vanacht weer op ons.
Nou vond ik 1 nacht heerlijk even rust te hebben en samen met mijn man tijd gehad te hebben, maar 2 nachten begon ik toch wel heftig te vinden en s’ nachts hield ik het bijna niet meer oh wat wou ik graag mijn kind terug.
Ik was dan ook dolblij dat ie s’ morgens weer terug was en heb mijn kind daarom ook eerst kapot geknuffeld en gekust.

Ha-Ra Partner;

hara logo

Deze week heb ik me ook opgegeven voor Ha-Ra studie-avonden die noodzakelijk zijn om een goeie verkoper te zijn en als ik straks doorgroei als Consulente dan moet ik sowieso die avonden hebben gevolgd.
hierover vertel ik jullie later meer!

 

Ook moet ik even melden dat we al enige tijd aanlopen met Dylano en z’n darmkrampen en daardoor al vaker de huisarts en consultatiebureau gezien en gesproken hebben, meer dan ons lief is in ieder geval.

Weer genoeg beleefd in een week tijd en zoals altijd is het de juiste dosering hectiek in huize Mulder-Bouma.

Tot de volgende blog Lieve Lezers,

Liefs Jolanda & Dylano 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: