Weekblog 22; Een Stormachtig weekje.

11e levensweek alweer…..

Lieve Lezers,

Ik heb jullie nu gelukkig alweer kunnen bijbenen met de afgelopen blogs en ben dat nu ook van plan te blijven doen.

Afgelopen week was druk genoeg dus deze week hebben we het lekker rustig aan gedaan, lekker in huis bezig geweest en deels met de goede voornemens aan de slag gegaan!

ook konden we niet veel anders dan veel binnen zitten i.v.m. het stormachtige weer.

Gaan jullie ook al lekker met jullie goede voornemens? Het wil mij nog niet echt aanlokken met dit weer.

 

Maandag 1 januari 2018;
Nieuwjaarsdag was voor ons een lekkere bankhang dagje, lekker niks doen uit brakken van de vorige avond.

Dinsdag 2 januari was niet veel anders, alhoewel manlief vroeg op bed moest voor zijn werk dat vroeg begon de volgende dag.
Ik heb wat geblogd, later boodschapjes gedaan met zoonlief en hond (kind wou maar niet slapen vocht al de hele dag tegen zijn slaap) extra rondjes gedraaid in de wagen en gehoopt dat kindlief zou gaan slapen.
En jahoor zoals altijd ik hoef de Coop maar in te stappen met kind en stil is meneer…. Alsof er magie heerst in die winkel denk ik soms.
Mem kwam nog even langs omdat ze terug waren van vakantie en even kleinzoon wou zien.
Omstreeks half 1 viel ons mannetje pas in slaap, omdat ik hem zo kort na inslapen nog niet durfde op te pakken bang dat hij wakker zou worden heb ik nog een uurtje gewacht.
Om 5 uur moest ik manlief wakker maken en gezien Dylano rond half 1 pas sliep kwam dit perfect uit, hij werd om 10 minuten voor 5 wakker!
Snel flesje gemaakt toen manlief wakker was, luier verschoond en weer rap terug in bed in de hoop dat meneer nog even ging slapen en jawel rond 11 uur / half 12 werd meneertje wakker.
Zijn slaapritme word steeds beter en is echt heerlijk als hij goed slaapt.
Die avond ervoor de logeerkamer opgeruimd, geordend zodat we daar straks kantoor/logeerkamer van kunnen maken.

Woensdag 3 januari.
Ook weer een rustig dagje in huis gebleven i.v.m. Het weer, als het begint te stormen dan is het in Stavoren soms niet te doen met de kinderwagen over straat (mijn plastic kap is er al een aantal keer bijna afgewaaid bij harde wind).
Die dag ben ik weer met Lady onze hond naar de dierenarts geweest i.v.m. Haar tumor bij haar tepels.
Samen met heit (manlief zijn vader) reden we voor de zoveelste keer naar Koudum, met pijn in mijn buik en Lady gedeeltelijk op mijn schoot ging ik er weer met haar heen.
Gelukkig was het een te behandelen tumor, maar de kans dat ze dan nog zo lang leeft als dat ze bij de vorige operatie deed dat kregen we niet.
Wij willen ons meisje nog niet kwijt maar keken wel realistisch naar het probleem.
Na telefonisch overleg met manlief waren we tot de beslissing gekomen dat we haar wel wouden laten opereren.
Eenmaal thuis was het een gedeelde opluchting voor mij en manlief die kapot was van het feit dat we haar misschien hadden moeten laten inslapen.
Haar symptomen waren zo overduidelijk dat we beide toch echt vreesde voor het ergste.
Gelukkig was onze dierenarts positief over haar fysieke toestand.
Yes we kunnen haar nog even bij ons houden.

Donderdag 4 januari.
Manlief is donderdags altijd vrij, maar die dag moest manlief naar de KNO arts en ik bleef lekker thuis met onze kleine schijtmajoor.
En alweer was het een regenachtige dag met veel wind in Stavoren, dus deed ik maar weer een dagje bank hangen en huishouden.
Al was ik daar na 3 dagen wel behoorlijk klaar mee.
Ik was dan ook blij dat Piet Paulusma voor de rest van de dagen beter weer voorspelde en maakte daar ook goed gebruik van.
Ook ben ik die dag maar eens begonnen aan een nieuwe Netflix serie genaamd; Peaky Blinders.

Peaky-Blinders-seizoen-3-810x456

Vrijdag 5 januari.
Eindelijk mooi weer, zon en amper wind deden mijn positieve invloeden geven voor die dag.
Dus omkleden en eruit met zijn allen.
Manlief is niet z’n wandelaar maar ik wel, vooral als de zon lekker schijnt vind ik dat heerlijk.
Dus hond mee, kind in de jas en lekker warm ingepakt zonder zeiltje mee in de kinderwagen
(zeiltje lag onderin in de bak voor de zekerheid), zelf nog even warm aankleden & jas en stampers aan en gaan met die banaan.
We moesten boodschapjes doen, kleding wegbrengen naar schoonmoeders en de hond uitlaten dus dat kon mooi in 1 loopje (Rondje Stavoren).
Boodschapjes gedaan en werden eens lekker bezorgd i.p.v. Zelf met al die zooi te hoeven slepen in de kinderwagen, maar ik moest ook kattengrit hebben werd me even doodleuk verteld; ”uhm ja er is een landelijk leveringsprobleem dat hebben we tijdelijk niet”.
Fijn, lekker dan dat is een heus schijtprobleem.
Nou dan maar afwachten of het bij de zaterdaglevering mee komt.
Fijn als winkelmedewerkers je dit even eerder melden aangezien ze het zelf ook een week van tevoren weten.
Na het boodschappen doorgelopen met de hond naar mijn schoonmoeder om een broek van mij en 1 van Dylano weg te brengen die genaaid moesten worden.
Ze had eerdere die week al een dekbed overtrek meegenomen om te naaien en toen wou ik ook de broeken meegeven maar in haast kon ik de broek van mij zo snel niet vinden dus vandaar dat ze ze in etappes kreeg.
Daar vandaan zou ik weer lekker met kind en hond naar huis, maar dit verhaal liep even anders…
Beppe zij doodleuk met een big smile op de kop; ” ik ontvoer je zoon even hoor ’t is zulk mooi weer ik zal even het vierkant om wandelen met hem, heb ik even zin in om te wandelen vind je niet erg toch?!
Tja alsof je dan nog nee kan zeggen haha, nee hoor mem is goed neem hem maar mee kan ik mooi even verder int huishouden.
Rond een uur of 3 zou ze de kleine man weer terug brengen dus eenmaal thuis ben ik snel naar boven gegaan om met de was verder te gaan.
Voordat ik er erg in had was Beppe alweer terug met haar kleinzoon, dus schoot ik naar beneden om mijn zoon weer in de armen te nemen, (nooit geweten dat je dan zo claimerig kan worden als je eenmaal kinderen hebt) maar hij sliep nog half dus meneertje nog even lekker laten liggen in de wagen.
Ik had mem/Beppe bij haar thuis al gevraagd of ze s’ avonds mee wou naar de Kaap om even op de kleine man te passen als de prijs die ik had gewonnen in ontvangst moest nemen.
Achteraf maar goed ook want de kinderwagen kon ook nog eens niet door de deur heen, dus Beppe nam Dylano mee en ik de luiertas, zijn fles en zijn dekentje en zo gingen we de zaal in.

trotse bepppe
Toen moest ik nog een keer terug om koffie of thee te bestellen en een gebakje in ontvangst te nemen want dat was inbegrepen bij de avond.
Na thee en het gebakje aangenomen te hebben nam ik naast mem plaats en wachten we totdat iedereen binnen was, en de prijs uitreiking van de December actie van de Ondernemers van Stavoren kon beginnen.
Eenmaal allemaal te plek starte Bianca de avond, Froukje deelde de prijzen uit en waar ik alle andere jaren naar voren moest komen om de prijs op te halen werd het nu door Froukje bezorgd aan tafel.
Als ik dat eerder had geweten had mem dus niet mee hoeven komen….
Normaal was er ook altijd een hoofdprijs te verloten zoals bijvoorbeeld een Airfryer, maar dat was er dit jaar niet waar ik wel behoorlijk van baalde.
Dus was het gewoon afwachten totdat ik omgeroepen werd en afwachten wat de prijs zou zijn….
Eenmaal mijn naam omgeroepen werd er bij vermeld dat ik een houten plankje en een fles wijn had gewonnen, leuk dat zeker alleen drink ik bijna nooit wijn.
Gelukkig kon ik mem hier wel blij mee maken want die drinken wel vaker een wijntje bij het eten, dus kon de fles mooi daarheen.
Ze doet ook genoeg voor ons om die fles te mogen krijgen vind ik dan.
Niet dat dat moet natuurlijk maar zo zitten wij mensen nou eenmaal in elkaar laten we het maar houden op heitje karweitje.

Na de kaap nog even langs heit en Hinke gegaan want die hadden opgeruimd en hadden dekens over en of ik die wou hebben, uhm jawel pak maar in had ik s’ middags gezegd.
Dus ik zou met mijn goede gedrag de dekens ophalen bleek het een grote doos vol dekens van wol te wezen.
Gelukkig was Hinke zo slim om tegen heit te zeggen dat die ze maar even met de auto moest brengen want dit was alles behalve handig om mee te nemen me de kinderwagen.
Ook wou ze een bepaald doekje van Ha-Ra bij mij bestellen maar beide konden we er niet helemaal uitkomen wat we nou bedoelden dus vroeg ik haar even langs te komen om in de catalogus te kijken en het doekje even aan te wijzen.

trotse pake

Zaterdag 6 januari.
Het is een mooie dag en dus ging ik weer even aan de wandel, even kijken of de Coop het kattengrit al binnen had eten halen en op de terugweg naar huis de broeken weer ophalen want mem had ze alweer klaar.
Op de heenweg naar de Coop kwam ik mem tegen op een plek waar ik haar anders nooit zie dus stond ik daar even stomverbaasd op straat, zelfs Lady snapte het even niet terwijl die meestal vrij snel mensen herkend, na te horen wat en hoe gingen we beide weer ieders weg.
Bij de Coop aangekomen was er gelukkig weer kattengrit.
Eenmaal thuis na het boodschappen doen en de broeken te hebben opgehaald, kwam heit niet veel later met de doos vol dekens.
Na even te hebben gebabbeld te hebben ging heit weer weg, Hinke later geappt dat zij vandaag echt even moest langskomen i.v.m. Meerdere Ha-Ra bestellingen en dan kon ik alles mooi in 1x bestellen.
Dus die later nog over de vloer gehad, en haar een aantal dingen laten zien van de spullen uit de doos die ik al had geïntegreerd in het interieur.
Toen zij eenmaal de deur uit was ging manlief niet veel later ook de deur uit naar zijn werk.
Maar voordat hij weg kon moest ie eerst het badje voor onze kleine man klaarzetten want meneer de schijtmajoor had zich weer eens vol geplast, maar daar kwamen we pas achter toen meneer op de commode lag.
Niet super lang daarna toen ik de volgende pamper moest verschonen jahoor zeikt meneer gewoon lekker de commode eronder en bijna het behang.
En dan moet je dat koppie van hem zien met een big smile kijkt ie naar de tijd naar me met volgens mij de gedachte; zo alsjeblieft, jaaaa mama ik kan al ver plassen hé :D.
Geloof mij ik kon hem wel schieten maar als je dan dat gezichtje ziet dan barst je ook wel weer uit van het lachen.
Dus snel in bed gelegd en daar rap nieuwe pamper omgedaan voordat ie weer alles eronder kon zeiken.
Snel het aankleedkussen verschoond, nieuwe hoes erom en meneer er weer opgelegd en uitgekleed want zijn hele romper zat er ook weer onder.
Wil het niet dat hij het bij de eerst volgende pamper verschoning hij wéér alles eronder plaste.
Ja en om 10 uur s’ avonds kon ik er niet zo hard meer om lachen, maar weer gierde meneertje het bijna uit van het lachen, dus boos kon ik ook niet op hem worden en het begrijpen deed ie waarschijnlijk ook niet dus maar weer omkleden en dan maar op bed.
Het was dus een heuse schijtmajoor dag!

Pluspuntje van die dag was het op bed liggen met mijn kleine man na beide te hebben gelachen om elkaar konden we heerlijk in slaap vallen.

Zondag 7 januari.
Na een redelijke nacht te hebben gedraaid en lekker uitgeslapen met ons mannetje tot ongeveer 12 uur, gingen we rond 1 uur van bed af en naar beneden.
Na wat administratie werkzaamheden voor Ha-Ra te hebben gedaan richtte ik me weer op het huishouden.
Mijn keuken was een ontplofte bom zo zag het er uit, dus vaatwasser snel uit & inruimen en dat opruimen en dan de rest.
Ook heb ik een extra schuimlaag in de kinderwagen gelegd aangezien ik steeds meer merkte dat dat matrasje wel heel dun is en hij er bijna 24/7 in licht vond ik dat wel nodig.
Gelukkig had ik nog 2 stukken zacht schuimmatras over en kon ik er 1 van mooi op maat knippen.
Dat was direct een stuk comfortabeler zijn bakje verschonen en makkelijker ook, want nu lag het matrasje ook niet zo hobbelig meer met de lakens & dekentjes ingestopt.
Ondanks het mooie weer heb ik niet meer gewandeld maar lekker met deze blog aan de gang geweest, heerlijk even lekker bank hangen en niks moeten.
S’ avonds na Dylano uit bed te hebben gehaald moest ik even gordijnen omruilen aangezien manlief graag verduisterende gordijnen op de slaapkamer wil.
Na s’ avonds nog even lekker te hebben omgeprutst in het huishouden was de dag alweer om.

Nieuwtje;
Onze kleine man zit al in maat 3 van de pampers, past maat 62/68 al qua lengte en groeit daar ook al bijna uit.

Heeft mem & Beppe van Dylano een mooie col sjaal en muts voor mij gemaakt waar ik nu al verslaafd aan ben zo lekker zit ie.

Ben ik na 3 koningen druk bezig alle kerstaccessoires uit huis en om huis heen weg te halen.

Heb ik via de Facebook pagina een Lik&Deel actie eruit gegooid, wil je meedoen kijk dan op de site of de Facebook pagina om de voorwaarden en regels te lezen en natuurlijk wat je kan winnen.

luiertaart

 

Dit was het alweer voor deze week Tot de volgende blog,

Liefs Jolanda.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: