Weekblog 27; Deel 1, Update van week 6 & 7.

Lieve Lezers,

Het is alweer even geleden dat jullie voor het laatst een blog van mij kregen.
Geloof me ik had het graag gewild om eerder een blog te posten, maar er kwam zoveel op mij af dat ik het even niet trok om alle ballen hoog te houden.
Ik heb naast mijn ADHD ook nog snel overbelasting in de hersenen, dat houd simpelweg in dat teveel prikkels mij niet goed doen.
Nou bedoel ik niet teveel prikkels op 1 dag maar van van dat soort dagen en dan een paar weken lang.
Ik ben eerlijk ik had moeite met het reguleren van deze prikkels en daarom kwam er even niks meer vanaf mijn kant.
Ik ga jullie in de volgende blogs dan ook uitleggen hoe dat komt en vanwaar sommige veranderingen zoals bijvoorbeeld de look van de blog.

Week 6; V.I.N. (Very Important News).

https://nos.nl/artikel/2215437-meer-kinderen-naar-speciaal-onderwijs-ondanks-wetgeving.html

Er was een nieuwsbericht in week 6 die ik hoogst bijzonder vond en ook een topic die helemaal in mijn thema past.
Kinderen op Speciaal onderwijs, of kinderen met een handicap of beperking naar reguliere school met passend onderwijs.
Als ik straks een ADHD test bij Dylano mag afnemen of een andere beperking constateer hoop ik van harte dat hij naar een Speciaal onderwijs kan omdat ik daar voor kon kiezen.
Zou dat niet kunnen zou ik de school dermate wijzen op de behoeftes van mijn kind en ook grondig evalueren hoe het gaat op die reguliere school met dat passend onderwijs.
Ik heb vroeger zelf ook op speciaal onderwijs gezeten omdat mijn ouders al na groep 3 merkte dat ik simpelweg niet mee kon komen op dat reguliere onderwijs.
Op het speciale onderwijs kon ik mezelf zijn en waren er meer kindjes met een handicap of beperking qua intellect o.i.d. Ik heb aan die tijd mooie herinneringen van vele leuke juffen en meesters en hoop van harte dat mijn zoon dat ook mag ervaren als het zover is.
Ik hoop van harte dat de keuze van deze scholen nog even bij de ouders mag blijven en niet een overheidskwestie word.
Waarom er meer kinderen naar speciaal onderwijs gaan is ook niet raar want tegenwoordig bestempelen we kinderen veeeeel sneller dan vroeger, en misschien beïnvloeden de scholen of psychiaters dat ook wel meer dan vroeger.
Een andere reden is natuurlijk ook de samenleving.
De opvoeding van vele kinderen is ook wat om van te zeggen, sommige ouders vinden alles maar prima en krijgen daarom kinderen met een groter problematiek dan ze zelf concluderen.
Soms met schrijnende gevolgen en andere met een simpele opvoedprobleem.
Wie ben ik om over een andermans kind te oordelen, maar her en der zien mijn ADHD ogen soms ook dingen die niet door de beugel kunnen en daar hoef je geen Genie voor te zijn.

Hopelijk krijgt dit nieuwtje niet teveel staartjes en wetsvoorstellen, laten we het hopen.

In week 6 moest Dylano dan ook eindelijk een heupecho laten maken en stiekem had ik toch wel een beetje vrees hiervoor.
Misschien ongegrond maar toch het was lichtelijk aanwezig.
Gelukkig was het een makkelijke echo en vond Dylano het wel leuk allemaal.
Wat iets minder prettig was, waren de hoeveelheid scheetjes en knetterende geluidjes die hij maakte tijdens de echo.
De desbetreffende man die ons hielp trok zich er weinig van aan maar vond het wel lachwekkend gelukkig.
Geruststellende woorden kwamen gelukkig even later toen de hoofdarts erbij kwam en ons het verlossende woord gaf dat er geen afwijkingen zichtbaar waren.
Godzijdank.
Dus dat konden we ook weer van het lijstje afstrepen van taken die medisch gekeurd moesten worden.

 

Deze slideshow heeft JavaScript nodig.

Ha-Ra Consulente in training:
S’ avonds had ik mijn eerste teamvergadering van Ha-Ra, en bovenop alles wat thuis speelde met nog een slijmbeursontsteking die nog niet volledig weg was, heb ik te laat ingegrepen en uiteindelijk wel gemeld dat ik het combineren van Ha-Ra en het moederschap toch best wel pittig vond.
Hierin werd gelukkig later wel hulp geboden wat ik fijn vond om te horen.

De hele week had ik ook al een stille afspraak met nichtje Mennie om op vrijdag 9 februari af te reizen naar Urk.
Hiervan wist mijn hartsvriendin Anouschka helemaal niks want die had ik gemeld dat ik helaas niet kon komen, maar de verrassing kwam vrijdags en was te leuk om geheim te houden en we hebben weer heerlijk bijgekletst en baby’s vergeleken.
Anouschka haar dochter Evelina is een dikke maand ouder dan Dylano maar het verschil was bijna niet zichtbaar, sterker nog Dylano was ietsiepietsie groter en lichtelijk zwaarder dan Evelina.
Wat te schattig voor woorden was, was toen we ze samen in de box hadden liggen en ze hand in hand lagen met de koppen naar elkaar toe.
Mama’s smelt moment.
Wij hopen natuurlijk dat ze later ook bevriend raken, maar dat soort dingen moet je niet willen forceren denk ik altijd.
Al met al was het een leuke en gezellige week.

9 feb D&E

op de foto links Evelina en rechts Dylano, Evelina is 5 weken ouder dan Dylano.

 

Week 7; V.I.N. (Very Important News).

https://nos.nl/artikel/2217146-leraren-in-de-rij-bij-het-stakingsloket-hebben-hart-voor-de-zaak.html

Dankzij dit artikel en de zoveelste stakingen in het onderwijs had zus lief gevraagd of ik A.U.B op haar lieve koters wou passen i.v.m. De zoveelste staking bij hun op school.
Nou was ik die dag toch al bij haar vanwege een reünie die ik s’ avonds op mijn MBO had waar ik mijn Horeca opleiding had gevolgd, maar nu moest ik er iets eerder zijn vanwege het oppassen.
Twee nachten die lieve droppies om me heen, die ik de dag erna lekker mocht vermaken met lekker buiten spelen in de frisse buitenlucht of zoals Nika had uitgevonden Slijm maken.

middagje oppassen DIY slijm

Een glibberig tafereel gepaard met veel scheerschuim, lenzenvloeistof en hobbylijm.
Maar het gaf de kids dermate veel lol dat ik de grap ervan ook wel kon inzien, behalve de troep die het achterliet inclusief de troep die het bezorgde op mijn kleren waardoor ik noodgedwongen mijn zus haar kast in moest om kleding te lenen.

Rond 5 uur ging ik richting Sneek voor de Reünie, wat de indruk gaf dat niet veel mensen geïnteresseerd waren in z’n avond.
Alhoewel ik ze dat naderhand ook niet kwalijk kon nemen, want middels de mail waren er toezeggingen gedaan op een buffet, en iets meer toezeggingen op het e.e.a. Wat bij ons natuurlijk niet erg in de smaak viel want wij hadden gerekend op iets meer gasten en eten waardoor iedereen iets eerder weg ging, waaronder wij en behoorlijk uitgehongerd richting de McDonald’s reden.
met wij bedoel ik lieve vriendin Sandra en vriend Gerben.

Zoonlief was die avond bij mijn lieve zus die heerlijk met hem op de bank zat toen ik terug kwam.
Ik merkte dat ik er toch wel moeite mee had dat iemand anders zo genoot van mijn zoon, niet uit jaloezie ofzo maar wat het wel was kon ik ook niet zo snel uitdokteren.
Misschien ook het feit dat ik niet op zoveel hulp had gerekend en zo was gewend aan alles zelf doen en na zolang een kinderwens te hebben en dan eindelijk dat lang vervulde wensje in je armen te hebben geef je dat gewoon liever niet uit handen.
Al is het je familie dan nog wringt dat een beetje met mijn gevoelens.
Maar deels had het ook te maken met het feit dat mijn zus de nachtdienst in moest voor haar werk en ik haar, haar rust volledig gunde.
Eind van het verhaal hadden we later woorden omdat we allebeide graag voor elkaar wouden zorgen en het alleen een beetje beroerd onze strot uit kwam…. we hebben dit later uitgepraat en is alles opgelost.

Het nare gevoel wat ik er aan over hield dat er z’n soort wrang gevoel opkwam was alleen iets minder prettig.
Toch maar eens nakijken of dit deels medicatie problematiek is of gewoon gevoelens die ik met mijn ambulante begeleider moet onderzoeken.

De volgende dag moest ik naar de gynaecoloog voor een probleem ”down under”, een kweek en een recept voor medicatie kreeg ik mee en moest een afspraak maken voor over 4 weken om te kijken hoe het dan ging.

Ook nu was zoonlief bij mijn zus, helaas lagen beide alleen zo diep in coma dat ik er niet in kom komen maar gelukkig was een kennisje thuis zodat ik daar de sleutel op kon halen.
Toen ik even boven ging kijken om zoonlief op te halen lagen ze heerlijk lief te slapen maar dit keer mocht ik zoonlief niet meenemen en deed dat dus dan ook maar gezien de vorige avond.

Nadat zoonlief dan eindelijk wakker werd heb ik ons klaargemaakt om naar huis te gaan, en nog even een middagje op de koters gepast omdat zus lief op mijn kleine man had gepast.
Rond 5 uur konden we dan eindelijk richting huis.
Toen we dan eindelijk thuis waren was ik behoorlijk moe van alles en gingen we s’ avonds vroeg op bed.
Vanaf toen wou ik ook meer structuur in Dylano zijn slaapritme omdat ik merkte dat hij daar veel behoefte aan had.
Rond 8 uur ging meneer op bed, het heeft een paar dagen geduurd voordat hij eindelijk snel sliep, maar door alle hectiek bij mijn zus sliep hij die avond binnen een mum van tijd.

Voor de rest van die week was het vrij rustig.

Op verjaardag van Pake Bauke  &  bezoekje aan onze pup na (+ kennis maken met allemaal boeren beesten) , hebben we niet heel veel bijzonders meer beleefd in week 7.

Overigens merkte Beppe Hinke op de verjaardag dat Dylano last van zijn tandjes had en dat verklaarde zijn huilerige gedrag, waardoor ik zetpillen en Dentinox* moest geven aan onze kleine man!

*Dentinox is een verdovende druppel die de pijn in de mond afneemt bij baby’s, en de zetpillen waren puur om de langere termijn pijn af te nemen zodat onze man kon slapen.

 

Deze slideshow heeft JavaScript nodig.

Ik hoop dat jullie hebben genoten van de nieuwe look en berichtgeving van mijn kant, en ik hoop zo meer tot de essentie te komen waar deze blog uiteindelijk voor bedoeld is.

Namelijk het naar voren brengen van moederschap gecombineerd met ADHD, zonder Taboe.

Liefs Story of a New Mom.

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: