Weekblog 29; Baby ontwikkelingen and Mommy troubles.

Lieve Lezers,

Afgelopen week was niet heel spectaculair qua bezigheden maaaaar,
onze kleine man en ik hebben wel zeker weten bijzondere dingen beleefd!
we groeien en ontwikkelen elke dag meer.
alsof het ineens uit de lucht komt vallen kreeg hij zowaar tandjes en gingen we voor het eerst in het Biba bad met een babyzitje van Bébé- Jou.
Dit en meer lees je allemaal in de Blog.

Pinksteren 2018.

Maandag was 2e pinksterdag en in alle 11 Steden van Friesland een drukte van jewelste door de fietsers, motor en toeristen + aanmoedigend volk wat daarop af komt.
Pake Bauke & Beppe Hinke paste op onze kleine man waardoor moeders en vaders met een gerust hart aan het werk konden gaan!
Super gezellig natuurlijk maar daardoor ook altijd mega druk.
Maandag begon de dag daarom ook lekker vroeg en was het al vroeg lekker zonnig en een aangename temperatuur!
Terrasjes worden met bosjes gevuld door zon liefhebbende gasten die de hele stoet voorbij willen zien komen!
maar voordat dat allemaal plaatsvind moet ook iemand die terrasjes opstarten en klaarmaken voor al die zon liefhebbende gasten en jawel daar ben ik dan voor.
gelukkig hou ik van mijn werk en geniet ik deste meer van dit soort dagen omdat je weet dat iedereen positief en goedgezind is.
Een normale zaak zou je denken, maar niks is minder waar!
Op gewone dagen klagen mensen toch sneller of zien sneller problemen dan op z’n drukke dag, waarvan gasten ook meestal weten dat wij het druk hebben.
voor ons heel fijn werken natuurlijk, en dus gaat de tijd dan ook sneller en is je werk beter vol te houden.
Van mij mogen zulke dagen er wel vaker zijn!
Denk bijvoorbeeld eens aan de SKS & IFKS weken, Nuchter boeren volk van allerlei achtergronden en voornamelijk de harde werklui komen dan bij je op het terras.
Die maken zich niet zo snel druk, helpen je vaak wel, en hebben hun hoofd niet bij problemen maar bij de wedstrijd.
Als je al die dingen weet, weet je ook dat gasten licht gespannen zijn voor de wedstrijd en zelfs de hele competitie, dus doe je automatisch een stap extra omdat je daardoor ook grotere groepen op het terras hebt en volk die wel houd van een grapje of een goed bord eten wel kan waarderen.
van 10 tot 1 heb ik dus heerlijk mensen kunnen verblijden met een simpele kop koffie met of zonder gebak of s’middags een lekker broodje met een drankje.
Heerlijk die dagen! Laat de zomer maar komen ik ben er klaar voor!

S’middags zijn we met schoonzus, zwager & zwagers broer, schoonmoeder en zoonlief richting de stempelpost gelopen om de fietsers en de muzikale ondersteuning even te bekijken.
het was al snel een drukte van jewelste maar bovenal mega gezellig, voor het eerst weer eens een Radler gedronken, wellis waar een 0.0 maar dat mocht de pret niet drukken, hij smaakte weer als vanouds.

rond 5 uur / half 6 liepen we weer richting huis om even een snelle hap in elkaar te flansen en zoonlief rap op bed te doen.
die had door de warmte en alle drukte niet veel geslapen dus eenmaal thuis begon hij snel moe te worden en was het tijd om op bed te gaan!

Dinsdag was de algemene rustdag!
Woensdag niet veel anders dan de dag ervoor!

Donderdag;
Moest ik weer naar de psychiater en de hulpverlener, goede gesprekken gehad ook over de blog waar ik een post-it vol tips kreeg en een psychiater die zijn naam er zelfs wel aan wil binden, uniek en bemoedigend!
Het gesprek met de psychiater word nu afgerond omdat de medicatie goed gaat, alleen was hij zo laaiend enthousiast over wat ik deed met de blog en hoe ik wou uitdragen en bij het geven van een compliment sloeg de man bijna steil achterover.
Een goed teken dus dat iemand zo enthousiast word van wat ik wil doen, en als ze dan ook nog beamen en willen meewerken aan dit medium is dat natuurlijk iets waar ik superblij van word en bijna van men stoel val van geluk!

Vrijdags;
Een gesprek met het UWV en een bezoekje aan schoonzusje met zoonlief!
S’morgens rond half 10 vertrokken we samen met schoonmoeders naar Leeuwarden, ik omdat ik naar het UWV moest en zij omdat ze naar Groningen ging om even over de markt te lopen en om een vriend op te zoeken.
Zo had zoonlief mooi even de tijd om Beppe even aan te kijken zo van ” hoezo ga jij met ons mee in de trein” wat een vermakelijk gezicht was.
eenmaal in Leeuwarden aangekomen scheiden onze wegen, waar op het station Martine al op me stond te wachten, wat ik alleen niet haad verwacht of was vergeten.
Samen liepen we het UWV gebouw in, waar ik nog even snel een flesje moest klaarmaken en gebruik kon maken van een schone wc (Arriva trein wc’s zijn vaak niet schoon) want in de trein naar de wc is geen optie met zoonlief de hele dag bij me.
Ik kreeg weer eens een nieuwe arbeidsdeskundige en wou nu wel eens kennismaken met degene en kenbaar maken dat het niet normaal is dat er zo vaak verandering is met contactpersonen.
Het gesprek had heel even een vervelende wending omdat mevrouw blijkbaar vond dat ik teveel vrije tijd had en mijn gezinsdag maar moest opgeven om meer geld te genereren, na een goede argumentatie waarom ik daar niet mee in stemde was mevrouw wel weer eensgezind met mij en konden we het positief afsluiten.
naderhand met mijn ambulante begeleidster Martine even een hapje en drankje gaan eten in de stad en omdat ik mocht kiezen ging ik graag weer eens naar mijn oude stageplek ” De Stadswaag” te Leeuwarden.

Na de lunch gedag gezegd tegen Martine en richting schoonzusje gelopen, die vlakbij de Prinsentuin woont en nu zelf ook happy zwanger is.
Zoonlief heeft even lekker kunnen rollebollen bij haar op de bank en vloer.
Terwijl ik even kon bijkomen van de warmte en het lopen en vroege opstaan!
rond half 3 maakten we ons weer klaar om weer richting het Station te lopen om weer naar het altijd mooie Stavoren terug te gaan!
Wat mij dan vaak stoort is het gedrag van mensen op openbare gelegenheden.
Laat mensen eens fatsoenlijk in & uitstappen bij de trein, voornamelijk ouderen en kinderen en mensen die invalide zijn, helaas zijn de hedendaagse normen en waarden ver te zoeken en doen we net of we haast hebben of per se dat plekje moeten bemachtigen.
Ja als je dan een uur lang op de meest lullige plek in de trein moet zitten en mensen te beroerd zijn om even door te schuiven zodat je met zijn allen normaal kan zitten of je fiets kwijt kan….. breek me de bek niet open.
Hoog Tijd om het rijbewijs te gaan halen!!!!

Overigens is het op sommige plekken zo idioot hoog beveiligd op stations dan, dat het mensen nog bijna onmogelijk word gemaakt om met het O.V. te gaan.

En dan vinden ze het gek dat ouderen niet meer met het Openbaar Vervoer gaan, nee als je de techniek zo hoog maakt dat ze er geen fluit meer van snappen met pasjes en toestand en electronisch3 poorten en toestand dan snap ik dat behoorlijk, en ja zelfs ik had er moeite mee omdat via een invalide poort moest met de kinderwagen, en natuurlijk gaat dat dan bij mij fout.

Gelukkig was er een vriendelijke man van NS die even hielp.

Zie onderstaande fotos!

Zaterdag & Zondag;
Rustig verder met de Blogs en Gast Blogs die gaan komen en genieten van de zon en zonsondergangen!

# Baby Ontwikkelingen: Baby got Teeth 😀

Dylano kreeg vrijdag gewoon even 2 tanden in 1x zit ik rustig bij schoonzuslief uit te rusten van de warmte en kon de kleine man eindelijk even uit de kinderwagen even rollebollen op de bank en vloer.
Spot ik niet ineens dat zijn 2 voortanden boven gewoon al door waren gekomen, nu wist ik dus ook direct waarom meneertje de afgelopen 2 avonden al slecht insliep (telkens pas rond half 10 slapen en heeeeel jengelig), super sneu natuurlijk.
Dus als de sodemieter de telefoon gepakt en dat moment nog even vastleggen!
Helemaal flabbergasted plofte ik op de bank en als een gek manlief en de family app gestalkt over het feit dat onze kleine man eindelijk zijn tandjes heeft.

Thank god wat heeft dat lang geduurd, sinds 16 februari tot nu zaten we al te wachten op dit fenomeen!

Ohja en ging hij zaterdags ook nog doodleuk even net doen alsof hij ging kruipen, Mama kan dit niet aan hoor al die sprongen tegelijk my god wat gaat hij ineens hard.

Zaterdag avond heb ik het Biba Bad opgezet, maar ze zouden wel even mogen investeren in een goede gebruiksaanwijzing want dit was haast niet te doen na 1,5 uur stond ie dan wel maar gat voor afvoer natuurlijk veels te groot, maar blijkbaar moet je het gat wat op het papier staat uitknippen en die maat aanhouden terwijl je tegelijkertijd ook datzelfde papier nog nodig hebt.

Lekker duidelijk dus.

En jawel het eerste waterongeluk is ook al gebeurd waar ik zo bang voor was en telkens voor vreesde.
Zou de jongen uit het BéBé-Jou zitje halen, nam alleen hele stoeltje mee en toen ik hem onder z’n kont wou pakken floepte hij aan de voorkant zo uit men handen waardoor die voorover zo het water indook, gelukkig kon ik hem erna direct eruit vissen en was de schrik groter dan een rood plekje op zijn hoofd maar toch je schrikt je letterlijk de pleuris.
Sorry voor mijn taalgebruik.

Zondags ondanks de warmte maar even niks met water gedaan, wel lekker buiten gezeten op het ligbed en nog even genoten van moeder&zoon moment nu hij nog lekker afhankelijk van mij is♡

En heel stiekem genoot ik daar even heel hard van totdat het begon te onweren!

Tuurlijk heb je dan net al je was buiten hangen echt geweldige timing ook weer.

En dus weg moeder&zoon moment😣

Very Important News; Lonely Planet bestempeld Friesland als #3 van verborgen schatten.

Lonely planet bestempeld Friesland als #3 van de verborgen schatten, wij wisten natuurlijk allang hoe mooi Stavoren en de rest van Friesland is maar fijn dat zij dat nu ook weten!

Friesland op de ‘Best in Europe’ lijst van Lonely Planet

Prachtig nieuws voor Friesland: Lonely Planet heeft de provincie verkozen tot nummer drie van de tien ‘Best in Europe’ plekken van 2018. Dat heeft de meest toonaangevende reisgids ter wereld vandaag bekendgemaakt. Wat de verkiezing nog meer bijzonder maakt, is dat een Nederlandse bestemming nog nooit zo hoog eindigde op deze beroemde lijst. De Friese provincie mag hier dus met alle recht erg trots op zijn.

Dit was de blog tot nu toe z.s.m. volgt er weer een nieuwe weekblog,

veel-liefs

Liefs Story of a New M♥M.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: