Extra Artikel; BN’ers met ADHD.

Lieve Lezers,

Dit artikel gaat over BN’ers met ADHD, de voorkeur vrouwen.

Hoeveel bekende nederlanders kennen we nou eigenlijk met deze aandoening en hoe hebben zij dat beleefd toen ze ouders werden ?
In dit artikel daarover meer.

 

Bekende Nederlanders met ADHD.

Wie kennen we nou eigenlijk met ADHD uit de showbiz, en zien we die als voorbeeld of juist niet.

 

Laten we beginnen met de Vrouwen waar weinig bekend over is;

voordat we mensen een gedragsstoornis zoals het heet gaan toebedelen, moet je eerst goed begrijpen wat ADHD inhoud, omdat even simpel in jip&janneke taal uit te leggen heb ik een link voor een klokhuis filmpje waar ADHD bij kinderen simpel word uitgelegd.
Bedenk hier alleen wel bij dat de hyperactiviteit in de mate naarmate je ouder word kan afnemen en de impulsiviteit juist kan gaan toenemen.
Klokhuis ADHD uitleg.

In de Categorie BN’er heb ik een aantal dames die in veel ADHD lijstjes voorkwamen eens even via de electrische zoekbalk onder de loep genomen.
Wie heeft er feitelijk en openlijk nou ADHD en wie niet?!

#Lenette van dongen, cabaratiére in hart en nieren die eigenlijk op elke lijst wel voorkomt van BN’ers met adhd maar hoe goed kennen we deze dame nou eigenlijk?
Lenette een dame komende uit een klein plaatsje Uithoorn waar ze ooit is begonnen met een Dansschool en die later heeft verkocht en door gegaan is in de cabaret.
Ze schijnt op het podium daarin tegen wel op een ADHD tempo haar voorstellingen te doen,  maar verder ken je haar eigenlijk niet heel goed als je niet echt weg bent van cabaret.
Dit drukke type mensen valt dus wel heel erg op zijn plek op het podia waar je ADHD tempo de losse hand kan laten gaan!

#Linda de Mol, ook zij schijnt ADHD te hebben waar alleen weinig vindbaar over is.
Hoe komt het toch dat het lijkt alsof vrouwen het een kwantiteit vinden en dat dat niet zichtbaar mag zijn? misschien is dat ook wel de reden dat er in de Zomerweek afleveringen altijd lijstjes aan gasten worden gevraagd.
Toch wel weer typisch dat een ADHD’er dat aan zijn gasten vraagt maar ook weer heel voorspelbaar.
Ook een bekende nederlander die op elke lijst terug komt maar ook niet zichtbaar uitdraagt dat ze ADHD heeft.
Wat jammer is want het kan voor veel meisjes en jonge vrouwen juist zo empoweren als dit soort personen, die een boegbeeld op tv en in de bladen is juist zoveel betekenen en helpen aan een gezond zelfbeeld.

#Georgina Verbaan, Actrice, presentatrice, zangeres en columniste.
Er word van deze dame dan wel beweerd in vele lijsten, dat zij ADHD heeft maar na veelvuldig research via de digitale zoekbank word er niet concreet op geantwoord, zoals ook bij Linda de Mol niet word erkend.
Waarom als iemand bijvoorbeeld iets anders zich uit dan een ander prikken wij een stereotype gedrag aan vast?  moeten we dan allemaal in een bepaald hokje passen.
NEE dat moeten we niet eens willen!
Ja deze dame heeft bepaalde Rollen gespeeld in films/series waarin misschien een diagnose viel als ADHD o.i.d. maar dat wil niet zeggen dat deze dame dat dan ook daadwerkelijk heeft.
We laten het dan ook maar in het midden.

#Karin Bloemen, die als je veel zoekt op de electrische zoekbalk zie je voornamelijk alleen de diagnose Hoog Sensitief die ze in het blad Vrouw (onderdeel van de Telegraaf krant) legt ze dat dan ook uit, maar nergens ADHD diagnose vast te stellen.
Hoe komt het dan toch dat wij maar al te graag iemand een stempel willen opdrukken?!

Nog een kleine greep uit namen die volgens de zoekmachine google e.d. werden benoemd met ADHD waren #Brigitte Kaandorp, #Janis Joplin, #Whoopie Goldberg en heeeeeeel veel mannelijke namen.

Want als dat het is of gewoon zomaar mag, zou ik #Naomi van As, #Chantal Janzen, #Wendy van Dijk, #Bridget Maasland en #Marieke Elsinga, die op basis van zendtijd, Wat je leest in bladen en op de sociale media kanalen, ziet die benoeming kunnen geven maar dat wil ik niet!

ADHD behoor je pas te benoemen als je een Diagnose van de Psychiater hebt gehad.
ADHD is een serieuze zaak die we niet te licht moeten nemen maar ook niet te zwaar, welliswaar mag de draagkracht onder de vrouwen wel iets beter!

 

Vrouwen sta op en laat zien dat met ADHD we ook dezelfde superwomans kunnen zijn als de rest.
Stop de schaamte en wees open, ook voor je fans en wees vooral een rolmodel!

 

#Katja Schuurman
Overigens als je goed zoekt vind je maar weinig vrouwen die er oprecht voor uitkomen dat ze ADHD openlijk benoemen, Katja schuurman is er in een intervieuw wel open over maar in een programma van RTL Late Night weer niet dus te verwarrend om de benoeming te geven van ADHD

Katja Schuurman over haar ADHD.

Katja Schuurman in RTL Late Night over ADHD

 

Maar waarom benoemen we deze mensen dan wel zo zonder enig hard bewijs?
Hebben we als samenleving dan zoveel moeite met mensen die niet in het keurslijf passen?
Mensen teveel willen plaatsen in hokjes omdat ze anders zijn dan anderen?
Waarom zoeken we altijd een reden achter gedragingen van een ander en moeten we stereotyperen in een benaming zoals ADHD?

De meest gehate zin van een ADHD’er is met stip op 1;

HEB JIJ JE PILLETJE WEL GEHAD VANDAAG?!

T’ IS WEER TIJD VOOR JE PILLETJE ZEKER?!

Ik hoop van harte dat meerdere dames, zowel bekende als onbekende dames samen met mij de schaamte rondom moederschap en ADHD willen opheffen & en samen de strijd in de medische wereld willen aangaan!!!

Feitelijk gezien was er weinig te vinden over deze dames met ADHD en hoe ze dat dan ook tijdens hun moederschap hebben beleefd.
Ik kan en wil daarom hier ook geen uitspraken over doen zonder mensen tegen hun schenen te schoppen of te kwetsen.
ik ga mijn best doen een aantal dames te proberen te benaderen en op een diepte intervieuw te hopen dat die er dan mag komen.

Dit was het extra artikel voor deze week, tot de volgende!

 

Veel liefs Story of a New M♥M

 

 

 

 

 

 

 

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: