Weekblog 32; Investeren in de liefde & Investeren in jezelf!

Lieve Lezers,

Deze week weer van alles beleefd, maar vooral tijd gestoken in ons mooie gezinnetje wat ons heel goed heeft gedaan!
Ook een aantal nieuwe dingen gedaan en beleefd waar ik jullie alles over ga vertellen.
Achter de schermen druk bezig met het doelenplan voor de site waar ik superleuke antwoorden op heb gekregen.

Dat en veel meer hier in de weekblog!

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Week 24, maandag 11 t/m 15 Juni.
Maandag 11 Juni.

S’morgens om 8 uur ging de wekker, want om 9.24 moest ik in de trein zitten om een tafelstoel op te halen uit Sneek en vervolgens af te leveren in IJlst.
Ware het niet dat ik via de foto de stoel heb bekeken en dacht ”oh rood dat kan ook nog wel voor een jongen”, kom ik aan bij het huis waar ik de stoel en taartenbakblik op mocht halen, is ie felroze!
Afzeggen vind ik dan ook weer niet netjes want ik had mijn zus dat ding al beloofd, en ag hij staat toch in een vrouwenhuis met allerlei vrouwenspullen en kleuren dus dan kan die roze stoel daar ook nog wel bij.
Net alsof mijn kind zich er druk om maakt dat ie in een roze of blauwe stoel zit, NOT!
Het leek ook wel dat de bekleding en het tafelblad die op de stoel zater eruit konden en worden verwisseld voor een andere kleur dus No Problemo!

Met kinderstoel en al naar de Action gefietst, om daar een fietstas te scoren zodat de stoel onderdelen daar in konden ware het niet dat die fietstassen uitverkocht waren! Shitzooi heb ik weer!

Maar de action uit komen met lege handen gebeurd bijna niemand dus ging er alsnog wat mee, theelichtjes, glazen voor de Instagram Smoothie foto’s ( Jup ik ben z’n type z’n eten styled en vastlegt), en spanners om de kinderstoel dan maar goed vast te zetten achterop de fiets, want ja die had ik meegenomen uit Stavoren.

Op naar IJlst dan maar, maar de trein was net vertrokken en het was bloedmooi weer dus dan maar even lekker stukje fietsen (lees 3,5 km fietsen met 0,0 Conditie), en ja dat heb ik behoorlijk gemist.
Even lekker gas op de trappers met een lekker Hardstyle beatje in de oren laten knallen en de benen eens even goed op z’n sodemieter geven.
Ja af en toe is dat gewoon heerlijk en mis ik dat ene lange stuk soms best wel.
Verbazingwekkend genoeg had ik na die 3,5 km nog zat energie over.
Daarna even snel bij de Bakker een croissantje gehaald (ik had de laatste dus ja dan heb je mij blij), Flyers voor de nieuwe HA-RA actieweek & termijnactie opgehaald, en daarna snel door naar het station om weer huiswaarts te keren.

Bij aankomst even snel door huis heen geroetst om even de woonkamer en keuken netjes erbij te hebben staan!
Om 2 uur had manlief visite van een bestuurslid van zijn lieftallige voetbalclub, van de club hebben we een heel mooi besteksetje gekregen wat gegraveerd is met de naam van de club.
Superleuk dat ze zoiets doen en 8 maanden na dato nog geven, want officieel is dat geen kraambezoek meer mja wel leuk dat ze alsnog de tijd ervoor nemen.

Snel kind op bed want die was kapot, mja lullig als ze op bezoek komen voor het kleine mannetje dat ie dan op bed ligt, dus na uitzwaaien linea recta op bed en slapen maar.

Voor mij begon de dag alleen net, wat verbazingwekkend genoeg nog steeds met veel energie gepaard ging op 4 uurtjes slaap.
Snel omgekleed en richting de winkel om komkommers voor zoonlief op te halen, en nog wat andere boodschapjes.
Daarna snel door aar het werk want om 4 uur begon daar het werk ook weer.

Die avond begon ik er met genoeg energie aan maar rond half 9 ging mijn kaarsje bijna uit en merkte ik toen pas dat ik te weinig slaap had gehad.
Gelukkig mocht ik snel daarna stoppen, om ook niet heel veel later in bed te belanden afgepeigerd en de stille hoop dat zoonlief nu niet weer tot half 4 s’nachts ging spoken.
Ja het tandendrama gaat nog steeds door al word het gelukkig wel weer minder qua pijn.
Het ergste aan dit hele Tandendrama vind ik dat zoonlief er zelf z’n llast van heeft d.m.v. verhoging hangerig, huilerig, en slecht slapen, waar soms eerst een zetpil aan te pas moet komen om meneer in slaap te krijgen.
Dinsdag 12 Juni.

Rond half 8 werk ik wakker en na een 30 min chillen onder de warme dekens en rustig te ontwaken 8 uur er af gegaan.
Omgekleed en wel snel naar beneden om alles klaar te zetten voor een dagje weg.
Snel voor mezelf een Smoothie gemaakt met Kokosmelk en Ananas (zie foto), Daarna even snel een bakkie koffie achterover getikt en zoon & Man- lief rond half 9 wakker te maken.

Smoothie

Snel zoonlief verschoond en omgekleed voor een dagje weg en alle benodigdheden voor eventuele tandenpijn meegenomen onder de oksel.
Zoonlief Vitamine D druppels & Fles gegeven en verder gegaan met de tas en kinderwagen klaarzetten.
om 10 over 10 liepen we de deur had en wat denk je, heb je alles zo goed voorbereid en jahoor wat vergeet je ?! DE FLES !!!! hoe dom kan je zijn, maar ook daar kwamen we pas achter toen we op de boot zaten dus lekker dan.
Een korte lijst van wat ik allemaal wel mee had;

 • Voedingstoren 2x voor 210 ml en 1x voor 190 ml.
 • komkommerringen,
 • bijtringen 2x en speen +6mnd,
 • dentinox druppels,
 • lepeltje & fruit/yogolina hapje,
 • pampers,
 • pamperdoekjes,
 • verschoningsmatje,
 • fles smoothie,
 • dekentje,
 • thermometer en zetpillen,
 • baby-zonnebril,
 • speelgoed 2 stuks.

Zoonlief heeft zich tijdens de boottocht gelukkig niet hoeven vervelen want het lijkt bijna wel of overal waar ik kom dat mijn kind een attractie is geworden voor vrouwen boven de 30 en 50+ worden helemaal lyrisch zodra ze dat giecheltje van hem zien.
Wat ik kan dan wel grappig vind is dat sommige mensen daarom ineens een geprek aanknopen om maar even met je kind te kunnen geinen.
Zo ook op de boot 2 oudere dames die ons kind maar al te intressant vonden en 1 dame zelfs een met haar wandelstok zoonlief zat te porren tegen zijn schoenen, waar gelukkig de ander wel wat van zij en verbood om dat nog eens te doen.
2 dames op leeftijd die heftig tekeer gaan om de aandacht van zoonlief te krijgen en alles doen om een lach op zn kop te toveren, nou lacht Dylano gelukkig snel anders ben ik bang dat ze er na 5 minuten nog niet zat van waren, maar ik wel van hun zeg maar.
Zoonlief daarna maar even een komkommerring gegeven om bij te komen van dit hele gebeuren want hij was er zichtbaar van onder de indruk.

Na 80 minuten kon ik dan eindelijk die boot af, ik ben snel zeeziek dus niet al te fan van veel geschommel buiten de sluizen van stavoren.
het is me 1x keer eerder gebeurd dat ik heb zitten kotsen doordat we met de boot naar Volendam gingen, sindsdien heb ik het niet meer zo op boottochtjes buiten de sluizen.
Stom genoeg gaat het op de binnenwateren altijd goed en heb ik er dan nooit last van.

Dus had ik de zenuwen al voor ik de boot op stapte omdat we windkracht 4 hadden en als je een beetje zeil ervaring hebt weet je dat dat leuk is om mee te zeilen!
Meer moest het ook niet zijn voor mijn doen, en godzijdank hadden we geen zijwind anders was het nog erger geweest qua schommelen hoorde ik van de Matroos aan boord.

Aangekomen in Enkhuizen heb ik snel de afstap aan land genomen, en snel de taxi in gestapt met zoonlief op schoot.

Gelukkig was de Taxichauffeur die ons moest afzetten bij Sprookjeswonderland zo schappelijk om even door het centrum van Enkhuizen te rijden, zodat Manlief even snel kon uitstappen om een nieuwe fles te halen bij de drogist (Trekpleister).
Superfijn want onze kleine man werd al behoorlijk ongeduldig na 80 min op de boot zonder fles.
Eenmaal bij Sprookjeswonderland aangekomen eerst de kleine man verschoond en nieuwe fles gemaakt om vervolgens in alle rust door het park heen te lopen.

Het park zelf is geweldig voor kids ouder dan 2 a 3 jaar! met mooi weer helemaal top want ze hebben ook een mega speelveld met allerlei toestellen waar ze hun prima kunnen vermaken!
Ook onze kleine man keek hier zijn ogen uit naar de verschillende bewegende, lichtgevende en geluid producerende attracties die hij bekeek.
het was een vermaak voor ons als ouders om zijn koppie elke keer te zijn, vooral het sprookjesbos met alle kenmerkende sprookjes met bewegende & geluid makende poppen waren een doorslaand succes aan zijn ogen te zien.

Een compilatie van de circa 99 gemaakte foto’s komt hier natuurlijk voorbij!!

Deze slideshow heeft JavaScript nodig.

Nou heb ik ook altijd nog de gewoonte om overal waar ik kom souvenirs mee te nemen, dus bijvoorbeeld een suikerzakje of servetje gaat mee de tas in.
Dus ook die dag gingen we met de nodige souvenirs weer naar huis!

Souvenirs Dagje Enkhuizen

Na Sprookjeswonderland zijn we nog even Enkhuizen zelf in geweest, maar veel soeps was er niet meer te beleven door het afnemen van winkels.
Een leuk winkeltje trok mijn aandacht op weg terug naar de veerboot waar ik niet buiten kon blijven.
Een heerlijke XL doos Amaretti koekjes, Latte Macchiato en een Blond beker verder verliet ik de winkel.

het coffy huys

De terugweg was een vermaak want zoals je kan zien hadden we een kaboutermuts gekocht voor Dylano omdat we dat bij andere kinderen hadden gezien en zo verschrikkelijk schattig vonden.
Dus die muts moest mee naar huis en daar hebben we, op de veerboot terug naar huis heel wat lol van gehad.

veerboot reis enkhuizen

S’avonds thuis lekker makkelijk gegeten en voor het damesvoetbal gezeten.
Dylano hebben we na thuiskomst nog even laten spelen, en niet lang daarna op bed gedaan want het was voor hem ook een lange en belevenisvolle dag.
Woensdag 13 Juni.

Woensdag was weer de algemene rustdag, tijd voor uitslapen en even bijkomen van de dag ervoor!
Ik heb alleen die dag wat boodschapjes gedaan en spul opgeruimd, verder met de blog gegaan om het nieuwe Artikel over diagnose & acceptatie af te maken (klik op de link en het artikel opent zich vanzelf).

Extra Artikel Diagnose & Acceptatie.
Donderdag 14 Juni.

Rond 9 uur wakker gemaakt door zoonlief dus er uit om fles te maken en weer hup terug men bed in, de doelstelling was om 11.20 de trein in te gaan maar dat heb ik een uur later gedaan.
Tussen de start de dag bezigheden de kapper in Sneek gebeld en afspraak gemaakt om het haar weer eens te laten knippen (laatste knipbeurt was een jaar ervoor toen ik de Bayalage kreeg bij Sjoukje).
Omdat manlief de kapperskaart vol had mocht ik daarvan mijn haar laten doen, heel fijn want ik hoefde daarna nog maar €6,50 te betalen.
Ik mocht plaatsnemen bij dezelfde kapster die ook mijn bruiloftskapsel had gedaan namelijk Christien. ( of ik het goed schrijf is nog maar de vraag)
Lange laagjes is wat ik eigenlijk wou en er een stuk af, de lange laagjes zijn het niet helemaal geworden op advies van christien omdat ik al best wel dun haar heb en het daar alleen nog maar dunner van zou worden.
Dus alleen laagjes aan de voor&zijkant om het optisch iets meer volume te geven maar niks uit te dunnen.

Daarna snel langs de AH voor 2 potten Instant Coffee, voor de ruil met een Cupcake Maker.picollage cupcakemaker

Nu kan ik straks lekker muffins maken en versieren met dylano.

Na de AH nog bij de psycholoog in het ziekenhuis geweest, we gaan de gesprekken langzaam afronden en samen met de begeleiding die ik nu al krijg oppakken hoe we de rest op de rit gaan krijgen.

Op weg naar huis kwam ik erachter dat ik nog wel even op de trein moest wachten dus ging ik even langs een zaakje aan de rand van het centrum die nieuw is en mijn aandacht al trok via Instagram namelijk, Stads Café Dubbels Sneek.
Ik had gezien dat ze een nieuwe kaart zouden krijgen vandag dus wou ik die wel graag bekijken en eventueel iets testen van de kaart alleen helaas was dat een dag later gepland.
Dus voorgenomen nog eens terug te komen in dit grandioze leuke zaakje.
Alle muren hebben weer iets anders maar niet storend, heel Instagramproof zeg maar!

stadscafe dubbels

Rond 10 voor 5 namen we de trein weer terug naar Stavoren, om daar snel door naar huis te lopen i.v.m. de regen.
Thuis snel Dylano in de box gedaan zodat ie na z’n hele dag in de buggy zitten, weer even vrij kon bewegen.
Kon ik tussendoor even de was sorteren en de eettafel even opruimen.
Om er vervolgens wel weer aan te gaan zitten werken.

Dylano nog even een fruithapje gegeven en rond kwart over 7 lag meneertje lekker op bed want hij was kapot.

Kon ik daarna even lekker rustig 2 wraps naar binnen werken en rustig met de blog bezig.
Vrijdag 15 Juni.

Rond 10 uur waren de kleine man en ik beneden, rond 11 uur kwam Martine en hebben we het gehad over het bezoek bij de psycholoog.
Ook hebben we het probleem hond besproken, aangezien de draak der draken behoorlijk Dominant begint te worden en ik soms houden en keren heb met haar.

De rest van de dag ben ik me wat meer gaan bezighouden met gezonde voeding en wat bepaalde groente en fruitsoorten doen in je lijf en wat voor heilzame werking ze hebben.

Ook heb ik die dag een extra artikel geplaatst over Lijnen met een ADHD’er.

Na je zwangerschap wil je op een gegeven de vetjes die je hebt gekregen tijdens de mooiste 9 maanden van je leven ook weer kwijt en daar ben ik al een geruime week mee bezig.
Klik op de link als je hier meer over wilt lezen!
Zaterdag 16 Juni.

Ons mooie mannetje Dylano is officiëel 8 maanden oud vandaag !!!
Maar veel feestvreugde hadden we er niet van want het was een gewone zaterdag.
Voor mij stond niet veel op de planning anders dan rondje huishouden en EggMuffins proberen te maken in de Cupcake-Maker.

Voor het recept van deze EiMuffins hier de bereidingswijze;

 • 9 eieren,
 • naar smaak geraspte kaas,
 • peper & zout naar smaak toevoegen,
 • italiaanse Roerbakgroenten,
 • knoflookpoeder,
 • tijm,
 • olijfolie,
 1. breek de eieren in een beslagkom, voeg daar naar smaak de peper & zout aan toe en een beetje geraspte kaas (half handje vol).
 2. doe 2 eetlepels olijfolie in de koekenpan, voeg hier de italiaanse roerbak groenten aan toe en bestrooi het met de knoflookpoeder en de tijm (naar smaak toevoegen).
 3. als de groentes glazig zijn en goed de kruiden hebben ingetrokken kan je de pan van het vuur halen en beetje laten afkoelen.
 4. Zet een groot bord klaar of bewaarblik voor muffins die je kan afdekken.
 5. Als de oven of cupcake-maker goed op temperatuur zijn voeg dan de groentes bij het eimengsel.
 6. Pak een ijsschep of juslepel waar je het eimengsel mee in de vormpjes kan verdelen. !!Let op vormpjes altijd invetten met bakspray of boter!!
 7. Vul de vormpjes tot een centimeter onder de rand (i.v.m. opstijven van de muffins)
 8. laat de muffins rustig opstijven en herhaal stap 6,7 & 8, indien eimengsel over is nog eens.
 9. Eet Smakelijk!

eimuffins recept

Of volg het recept van Brenda Kookt, Ei Muffins recept Brenda.

De hulpmiddelen weer eens uit de kelder getrokken, dat afvallen gaat mij snotverdorie gewoon lukken punt.
Als je je afvraagt welke hulpmiddelen dat zijn, nou heel simpel, niet te moeilijk, namelijk THEE.
Waarom thee?! omdat je veel water moet drinken + frisdranken op moet zeggen (beveel mezelf tot 1 glas per dag niet meer), maar je begrijpt al als ik dit pats boem in 1x gaat dan is het na een week niet meer te doen.
Ook als hulpmiddel kan je Groene koffiebonen gebruiken (voor de spijsvertering) en Turbo Detox, wat je gewoon bij ” De Tuinen winkels ” kan halen (ook de groene koffiebonen wel)

Link: Turbo Detox kuur.

Link: Groene Koffiebonen.

Alles lief leuk en aardig maar het moet wel te doen zijn zeg ik altijd maar, je leeft tenslotte ook maar 1x dus een beetje genieten moet dan nog wel kunnen.

afslankmiddelen

Dus aankomende week word het weer aan de bak met dat luie lijf van mij!

De rem op suiker en zout meer groentes en fruit nuttigen.
Dit lijkt heel streng maar ik was er eerlijk gezegd ook wel weer aan toe, weer even met je neus de natuur in en dat luie zweet er weer eens af werken!

Nu nog maar zien of we het nu ook eens kunnen volhouden!

Met de nodige *Apps weer op de telefoon gëinstalleerd moet dat eigenlijk geen probleem meer worden en zou je bijna elke dag genoodzaakt worden om iets er mee te doen!
*MapMyRun is een App die ik al heel lang gebruik, en nu daaraan toegevoegd *Dagelijkse Trainingen.
Ik ga jullie volgende week alles erover vertellen!

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Doelstellingen voor de komende week!

afvallen-wandelen1

 • 2x per week lange wandeling van 5km doen,
 • 1x per week geen vlees bij avondeten,
 • 1x per week vis gaan eten,
 • Geen tot weinig frisdranken nuttigen! (bomvol Suikers),
 • 3x daags een maaltijd nuttigen ( Smoothie’s bij inbegrepen),
 • 2x daags korte wandelingen.

Als ik hierna nog niet afval weet ik het ook niet meer!

Wel is de doelstelling niet alleen af te vallen maar meer spiermassa en conditie ervoor terug te krijgen!

Afval Battle Met Mezelf kan beginnen!⇓

challenge

Als je meedoet met mij deze week, ben je in ieder geval niet alleen!
Heel veel Succes iedereen!

Volgende week weer een Nieuwe Blog met daarin de resulaten van de eerste week #AfvalBattlemetmezelf!

LIEFS, STORY OF A NEW M♥M…

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: