Weekblog 35; Storm van emoties.

blog foto

Lieve Lezers,

Deze week was heftig, meeslepend en vooral emotioneel.

Door de uitslag van de Gynaecoloog en de daar opvolgende behandeling ben ik behoorlijk over emtioneel kan ik gerust zeggen, de uitslag + de bijkomende consequenties ervan sloegen in als een bom.

Hoe ik dingen verwerk i.p.v. een niet ADHD’er is een wereld van verschil.
Je zal het niet denken maar een vrouw is natuurlijk al snel emotioneel maar dit soort berichten zijn vaak moeilijk te verwerken door de lading, en als ADHD’er heb je gewoon rekening te houden met het feit dat je langer over dingen piekert, mindmappen om dingen te begrijpen en nog veel meer dingen.

Dat en veel meer kan je weer lezen in de samenvatting van de week!

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

#Maandag 2 juli.

Endometriose around the worldEndometriose awareness

Om 11.30 moest ik weer bij de Gynaecoloog zijn om de vermoedens van Endometriose te bespreken, en ook vanwege een aantal lichamelijke klachten die weer terug waren zoals ik die ook had voor de zwangerschap.

Helaas werd mij bevestigd dat ik naar alle waarschijnelijkheid wel Endometriose had, tijdens een echo kon er wel bevestigd worden dat ze niet direct iets alarmerends kon zien op de eierstokken of rondom de baarmoeder.
Helaas is dit ook een veelkomend probleem bij vrouwen die Endometriose hebben, en als je het al kan zien op de echo ben je vaak al in z’n ver stadium dat je nagenoeg onvruchtbaar bent.

De enige duidelijke manier is helaas een kijkoperatie maar door de complicaties die het met zich mee kan brengen en omdat het toch een chirurgische ingreep is, raden ze dit niet aan om als eerste behandeling te doen tenzij je dit zelf eist.
Ik heb dit niet geeïst en dus kies ik met advies van de arts voor een behandeling die de Menstruatie platlegt en hierbij deels ook de vruchtbaarheid.
Dit noemt met een Orale Anti Conceptiva behandeling, waarbij je een pil kiest met een hogere concentratie van progestagenen om de endometriosehaarden rustig te laten blijven.

Endometriose-360x308 Voor uitgebreide info of als je een vermoeden hebt dat je het zou kunnen hebben kun je altijd de site van de Endometriose stichting checken.

Endometriose stichting Nederland

OAC Behandeling.

De (anticonceptie) pil is een combinatie van oestrogenen en progestagenen. Voor de behandeling van endometriose heeft een pil waarin wat meer progestagenen zitten de voorkeur. De anticonceptiepil voorkomt de eisprong en de daarbij optredende hoge oestrogeen-spiegel. Dit betekent dat er minder baarmoederslijmvlies wordt opgebouwd en dat de menstruaties minder hevig zijn. De pil zorg er tevens voor dat de endometriose haarden minder actief zijn, er zijn minder ontstekingen. De endometriose-haarden zullen echter niet verdwijnen.
Bij het doorslikken van de pil – dat wil zeggen zonder dat er een stopweek wordt ingelast – zal er zelfs geen menstruatie optreden. Dat betekent dat de klachten aanzienlijk zullen afnemen. Het achter elkaar doorslikken van de pil zonder stopweek kan geen kwaad. Soms kan bij het doorslikken van de pil tussentijds bloedverlies ontstaan.
Bron; Endometriose behandeling, medicijnen.

Ik zal eerlijk bekennen Dylano is al een godsgeschenk dat hij uberhaupt is gekomen want ook dat ging al door hulp van de medische molen, maar jeetje wat ben je dan blij dat je in iedergeval een gezond kind op de wereld hebt mogen zetten.
Tuurlijk sloeg dit nieuws in als een bom ook al had ik de uitkomst wel verwacht en was dit mijn grootste angst alsnog hoopte ik dat het toch niet zo was en een andere oorzaak had.
Hoe stom want als ik terug kijk naar vroeger kon ik de uitslag wel weten en had ik bewijze van niet eens de aantwoorden via een gynaecoloog hoeven te horen maar toch wil je een bepaalde zekerheid hebben van een arts.
Ik heb altijd duidelijkheid nodig wit of zwart zeg maar, grijs werkt bij mij niet dus calculeer ik de kans ook in dat ik misschien geen kinderen meer kan krijgen, deste groter de vreugde als het ooit nog eens mag lukken.

Historie.
Mijn eerste menstruatie begon al met een vermoeden van blindedarm ontsteking en een ritje naar EHBO toen ik 16 was.
Vervolgens vanaf toen onmenselijke pijn elke maand weer, waardoor ik vroeg en vrijwel direct na dat ziekenhuis ritje aan de zwaarste pil ben gegaan.
Gepaard met vaak verzuim op school of stages door inwendige heftige pijn en mega veel bloedverlies tijdens de menstruaties en veel pijnstilling slikken tijdens de Rode week van de maand.
Ik heb geleerd dat Aleve Feminax hierbij het beste helpt bij mij, al kon ik voor de zwangerschap gerust een 6 a 8 tabletten ervan opeten en nog pijn ervaren.
Ondanks de hoeveelheid pijnstilling ,dat heeft het mij er wel vaak doorheen gesleept qua pijn.
Ik heb toen ik eindelijk zover was om te denken aan een zwangerschap, bijna 2 jaar moeten afkicken van de pil waarbij in het ziekenhuis weer mijn vermoedens werden bevestigd dat dit niet natuurlijk ging lukken.
Een zeer lange en onregelmatige menstruatiecyclus was hierbij ook niet bevorderlijk.
Nu na de zwangerschap begint dit weer terug te komen en daardoor werd het tijd om aan de Endometriose bel te trekken.

Inmiddels is het nieuws gezonken en ben ik maar wat blij dat ik uberhaupt zwanger heb mogen zijn aleen is er nu veel schuldgevoel, had ik dit maar of kon ik dit nog maar eens doen, had ik maar meer genoten van bepaalde dingen noem het maar op en ik geef toe dit knaagt vreselijk aan me.

Ook het idee dat ik misschien nooit meer een broertje of zusje mag krijgen voor Dylano vind ik een vreselijk idee.
Hoe zwaar ik had uitgekeken naar de zwangerschap en het zwanger zijn zo fantastisch vind ik ga het vreselijk missen (deed ik al), maar nu nog zwaarder gaat zijn als ik mooie zwangere dames zie e.d.
Nee ik ga er nooit helemaal 100% vrede mee krijgen ben ik bang.
Hoe raar dit ook mag klinken ik vind moederschap gewoon te mooi om te moeten missen.

trotse mama Dylano

Mogen we ooit weer eens het onderwerp kinderen aansijden, zal ik eerst geopereerd moeten worden, en is kinderen dan weer een medische molen traject.
Met die medische molen zoals we die nu hebben gehad vond ik dat nog niet zo erg, die operatie kijk ik iets meer tegen op!

Maar goed daarvoor is wel een stabiele relatie en een gelukkig echtpaar voor nodig, en dat weten we ook allemaal ging hier niet zo lekker.

De afgelopen week was een hell qua emoties, er is zoveel besproken en gezegd.
De intentie is om de problemen op te lossen en vooral niet te gaan scheiden.
We houden nog steeds van elkaar en willen vechten, maar geen van beide weet nog een oplossing en een week zonder elkaar was misschien wel juist wat we even nodig hadden.
Inmiddels zitten we weer in 1 huis en pakken we de draad zo goed als mogelijk op, proberen we er het beste van te maken zo goed en zo kwaad mogelijk.
Naast dus thuis niet een prettige situatie en een uitslag die insloeg als een bom voelde ik me alles behalve gelukkig en was ik lamgeslagen en uitzichtloos.
Hoe ging ik mezelf hier weer bovenop zien te komen, wat kan ik doen voor mezelf om even een momentje van geluk te ervaren zodat ik weer een mezelf kon zijn.
Dat moment is inmiddels geweest en heeft mij emotioneel goed gedaan, maar lichamelijk iets minder. (zadelpijn door het fietsen)

Na het bezoek aan het ziekenhuis de Intake bij Patyna in Sneek voor het ouderen zwemmen en werd me zelfs banen aangeboden, daar ga ik me nu in orienteren en kijken of het haalbaar is.
Ook moet nog even gekeken worden of de reisafstand niet te veel is en of ik dan uberhaupt wel mag meezwemmen met de oudjes want daar is ook weer een protocol voor.

Wat betreft de banen waren die allen op Niveau 2 basis en eventueel zou ik nog werken leren kunnen doen maar dan moet ik nog even het e.e.a. uitzoeken voor ik dat ga doen.

Uiteindelijk heb ik een superleuk gesprek gehad, en nu zelf ook eens kunnen zien hoe een ouderenwooncomplex er ook uit kan zien.

Toen ik dit s’avonds natuurlijk met mijn bazin besprak barste ik uit in tranen, een dankbaar en mooi beroep waar je mensen zo enorm mee kan helpen en zoveel liefde van kan krijgen is ook wel een paar tranen waard.

AQUA'THERAPIE

#Dinsdag 3 juli.

Ook vandaag was ik na een slechte nacht door het nieuws van de dag ervoor nog steeds bezig met acceptatie zoeken.
Ja ik vind het heftig op je 29e wetende dat je misschien mogelijk geen kinderen meer kan krijgen, of door een hele traject van medische wetenschap mag hopen dat het ooit nog eens lukt!
Ja ik ben inmens verdrietig door dit nieuws ook al had ik mijn vermoedens en wist ik dat het anwoord misschien ging vallen dan nog is dit taai te verwerken en heb ik de nodige tranen al laten vloeien.
Kinderen MAG je hopelijk KRIJGEN, Tuurlijk mag je een kinderwens hebben maar of je dat word gegeven is altijd nog maar de vraag.
Met dit nieuws wetende is de scheidingslijn tussen leven en dood weer zo klein geworden, en word je weer zo inmens bewust van het leven en dat niet altijd alles maar zo vanzelfsprekend is.

Ik koester nu ELK Babymomentje nog extra hard nu het nog kan en ga nu zeker nog eental dingen doen die ik al zolang wil doen maar op 1 of andere manier nog steeds niet heb gedaan!

S’avonds door de warmte had ik even geen zin om te koken en moest even uit de omgeving van thuis en even iets doen om de kop even ergens anders bij te hebben dus zijn we uit eten gegaan, ja met z’n allen.
We hebben heerlijk gegeten, eindelijk weer eens een lekker visje namelijk Laaksumer bot filet waar ik heerlijk van heb genoten.
Vooraf natuurlijk een Tomatensoepje en als dessert een Latte Macchiato en later via de zeedijk naar huis gelopen alvorens een pitt stop te maken bij het werk om daar een lekker ijsje te halen met Rum-Rozijnen, ja deze week heb ik even schijtmomenten aan mijn dieet/eetpatroon.

#Woensdag 4 juli.

Vol frisse moed begon ik de dag weer lekker even te wandelen met kind en hond even de zinnen verzetten positief en energiek de dag door.
Een wandeling van 2,32km was het resultaat, en toen ik thuis kwam ben ik s’middags aan de gang gegaan met het eten omdat schoonmoeders kwam eten en even oppassen zodat ik eindelijk weer eens kon sporten.
In mijn geval is dat even bootcampen, hardlopen of een lekker stukkie fietsen op gewone of racefiets.
Dus koos ik de gewone tour bike en ging ik met mooi weer met het idee even lekker langs de winterwandeltocht route fietsen naar Hindeloopen en daar ergens iets drinken of ijsje halen en dan weer terug, ja ik weet het heel ongezond.
Maar omdat aan het begin van de route overal al happen uit de weg van het asfalt waren gehaald en ik wel graag op hele banden terug wou komen ben ik niet doorgefietst naar Hylpen maar door naar Warns.
Omdat ik niet precies de route wist naar Grutte pier z’n steenmonument, ben ik maar afgeslagen naar Skarl en zo weer terug naar Stavoren en heb ik bij het werk maar een heerlijk ja je raad het al, weer een rum-rozijnen ijsje gehaald.
Ja door al dat softijs en rum-rozijnen en hier en daar een milky way helpt dat niet echt aan je gewicht klopt 100%, maar zoals ik al zij na het nieuws van maandag moet je sommige dingen ook koesteren en ja ik heb gewoon een soft spot voor Rum-Rozijnen softijs.
My Guilty pleasure is een lekkere Sorbet Softijs met Rum-Rozijnen, op elk gewenst moment van de dag kan je me daar een ultiem genotsmomentje mee laten ervaren.

Na dit fietstochtje van 13,5km had ik behoorlijk last van mijn kont, dit was mijn eerste tourtochtje van meer dan 5km na de zwangerschap en dat was duidelijk te merken.
Mem heeft heel lief voorgesteld dit best wel vaker te willen doen als dit dan de oplossing is voor een deel van de problemen, super lief en nam ook direct het aanbod aan.

woensdag fietsdag

#Donderdag 5 juli.

Deze dag stond vooral in het teken van boekhouden, de financiën weer overzichtelijk krijgen, betalen wat nog niet betaald kon worden door problemen met bewindvoerder.
Ja schrik niet 2 Juli kreeg ik dan eindelijk pas mijn geld, waar nog een aantal telefoontjes en betalingen aan vooraf gingen.
Leg dat maar eens uit aan instanties dat je niet kan betalen omdat je een maand lang geen geld hebt ontvangen, en daar dan ook nog eens weet hoe lang op moet wachten.
gelukkig kreeg ik begrip van veel instanties en was het pure onmacht.
inmiddels ben ik bijna bij met de betalingen en gaan we de goeie kant weer op!

#Vrijdag 6 Juli.

friday swimming day

Vrijdag zwemdag!
Dus ook vandaag ging weer vroeg  de wekker alvorens ik werd gebeld door iemand die graag wou meegaan en dus zwemkleding nodig had.
Dus vanaf een vroeg tijdstip wakker om dingen niet te vergeten, alles op tijd klaar te hebben.
Om 7 uur liepen we weer van huis en had mijn lieve waakhond de tuin weer lekker volledig voor haar beschikking.
Dylano vind de trein elke keer weer een feestje en probeer het hem altijd zo veel mogelijk naar de zin te  maken door speelgoed, eten of een filmpje op mijn telefoon!

Aangekomen in Sneek stond daar lieve vriendin Sandra ons op het station op te wachten want die ging ook mee te zwemmen.
Snel de nieuwe autostoel die ze had gehaald voor ons bij de babydump vast gezet en de kleine man erin.
De reden waarom we deze al hadden aangeschaft is omdat Dylano te klein werd voor de maxi-cosi en dus tijd werd om groter aan te schaffen!
Gelukkig had ik even snel gezocht waar ze in de aanbieding waren en godzijdank waren ze bij de Baby- Dump in de aanbieding voor de prijs van €39,- ,waar ik natuurlijk heel blij van word als je zoveel geld kan besparen.
Nogmaals Bedankt lieve Sandra voor je lieve actie!

autostoel

Op naar de Jumbo even snel broodjes halen en dan door naar het zwembad.
aangekomen bij het zwembad was het al 5 voor half 9 en dus gingen we de kleedkamers in, al werden we aanvankelijk tegengehouden door medewerker, na uitleg van uitkleden van zowel mij als kind ben ik alsnog doorgelopen.
Beetje lullig als ze op ons moeten wachten met de les denk ik dan altijd, en daar betaal je ook niet voor.
Dus snel het kleedhok in en beginnen met omkleden.
Tussen het omkleden door kwam Manlief aan bij het zwembad en verraste me positief door er daadwerkelijk te zijn.
Na het omkleden gingen we met tassen en kind op naar het bad, hopende dat de groep niet net zo groot was als de week van ervoor.

Alsnog was het een redelijke grote groep, maar goed we hebben er ons wel mee gered niet alle bekende gezichten waren er dit keer weer.
Wel had Dylano weer lol voor 10 en nu Heit erbij was, was voor mij het plaatje weer eens compleet ook wel eens leuk!
Na de les zijn we nog even met zn allen gaan nagenieten in het bubbelbad en zichtbaar onspanden we stuk voor stuk, Het was een gezellige morgen!

Na het zwemmen ging manlief terug naar Stavoren i.v.m. werk en wij de stad in!
Wel moest er eerst even een beetje voedsel naar binnen worden gewerkt en dus deden we dat bij een super leuk zaakje waar Vegan’s en andere diëten geen irritante gast meer zijn, maar juist word ingespeeld op een gast die we gerust vaker terug gaan zien.
Aangezien Martine mee was en die absoluut veganist is wou ik eens kijken of dit ook gewaardeerd word en hoe een vegan dan eet.
Ik blijf dat soort diëten of levensstylen toch interessant vinden, de discipline en motivatie die je voor dat soort dingen moet hebben vind ik heel knap, en dat mensen dat levenslangs vol houden is helemaal een award waard.

Ook fijn dat steeds meer bedrijven daar op inspelen, hoe veel extra mensen trek je daardoor wel niet aan.
Ook fijn voor de Veganisten community, weer een zaak die ze juist een warm hart toedraagt i.p.v. de deur moet wijzen of gewoon een nee verkoopt.
Anyways Martine was blij verrast met deze lunchdate en heeft genoten van haar lunch!

stadscafe dubbels vrijdag 6 juli

Sandra was hier ook nog bij en wij hebben samen een lekker gebakje (ook vegan proof) gedeeld en een broodplankje, want wij waren van plan later nog naar de McDonalds te gaan, dus wouden nu kleinigheidje en daar eten.

Na de lunch gingen we snel naar de blokker om even airfryer op te halen waar ik al eeuwen om zeur dat ik die graag wil hebben en ja dat heb ik dan even mooi gedaan was er een XXL airfryer voor 60 euro in de aanbieding dus die nam ik mee!
Sneek had de pan niet meer dus wij hebben nog even snel langs Workum gereden om de pan daar weg te halen!

Tussendoor natuurlijk nog even de pitt stop bij de McDonalds waar lieve Sandra nog even mijn kind en kinderwagen eronder smeerde (danoontje kleeft ook zo lekker) gelukkig hebben we daar Ha-Ra voor!

tante sandra @ macdonalds

Na de Blokker heeft ze me snel thuis afgezet en is ze daarna snel naar huis gereden, om vervolgens die avond niet te laat in bed te kruipen zoals ook ik deed want z’n dag met z’n kleintje is toch wel vermoeiend!

Al met al een goede dag waarin ik blij was verrast door manlief dat ie mee ging te zwemmen en een te lief vriendinnetje die de gezelligheid mee deeld en altijd maar weer die kilometers vreet op de weg speciaal voor ons.
Wat een toppers!

#Zaterdag 7 Juli.

Zaterdag heb ik eerst even rustig aan gedaan omdat Dylano en ik vaak nog wel een beetje kapot zijn van de dag ervoor, maar we gingen er vandaag wel weer met frisse moed voor.

S’ middags na Dylano zijn middag slaapje zijn we op de trein gestapt naar Sneek i.v.m. een Neven & Nichten BBQ.
Het was een gezellig weerzien ook al had ik sommigen alweer eens getroffen d.m.v. kinderen die zijn geboren of andere momenten waarop je elkaar kan treffen.

Voor de BBQ nog even snel boodschappen gedaan bij de Albert Heijn en Blue Band goede start brood voor Dylano gehaald, voor mezelf eens wat lekkers opgezocht.

Door het Wilhemina Park te Sneek door naar de BBQ maar eerst even langs de beestjes zoals wij dat vroeger ook altijd deden en je kon zichtbaar merken dat de dieren ook last van de warmte hadden!
die arme stakkers heb ik eerst allemaal een stukje brood gegeven en dat vond Dylano maar wat geweldig toen ze allemaal bij het hek kwamen aangewaggeld!
Hele verzameling aan kippen en verschillende Pauwen liepen er rond en zelfs jonge beestjes die ook hun hoogste kreten deden om te proberen ook iets van het voedsel mee te krijgen!

Dylano genoot er zichtbaar van en toen ik even verderop ook nog een Veer van een witte pauw vond en hem daarmee kietelde was het hek van de dam!

wilhelmina park sneek 7 juli

Om kwart voor 9 gingen we terug met de trein en toen we thuis aan kwamen heb ik meneertje snel op bed gebracht en binnnen een paar seconden was ie vertrokken weg op naar dromenland.

#Zondag 8 Juli.

S’ morgens lekker rustig aan gedaan Dylano en ik samen een stukje brood gegeten wat supergoed ging overigens.

dylano broodje eten.jpg2

Rond 12 uur nog even boodschapjes gedaan want de gedachte was om die avond de airfryer uit te testen en hoe gezond dat wel niet zou zijn!
Bij de boodschappen heb ik ook nog even nieuwe vulling gehaald voor mijn nieuwe windlichten die nu lekker gevuld staan met mooi groene plantjes!

planten

Rond 2 uur vertrokken we als gezin richting de potvis om even samen de hond te laten wandelen & Zwemmen bij Paviljoen de Potvis daarna even een ijsje gehaald.
Bij het  kruispunt richting zeedijk of Stavoren in ben ik even met hond en kind afgeslagen om de hond nog even te laten zwemmen en is manlief vertrokken naar zijn werk.

sunday breakfast end the beach

Dylano ontwikkelt als een gek zo snel er is alweer een 5e tand zichtbaar hij verbeterd zijn motoriek elke keer meer bij het zwemmen, en hij staat nu al een beetje (aan de hand) zelfstandig gaan we nu stimuleren en ben ik alweer bezig met ons eetstructuur want die moet ook weer even aangescherpt worden.

thank you

Overigens wil ik iedereen die mij persoonlijk of middels de telefoon heeft benaderd met lieve berichten of steunend woord ontzettend bedanken.
Het is enorm fijn om te weten dat er zoveel mensen begaan met je zijn ook al voelt dat soms niet zo.

Ik vind sowieso de afgelopen dagen de berichten die ik van mensen heb gehad super lief en kan jullie echt zeggen dat me dit oprecht heel goed heeft gedaan dat er ook sympathie is voor wat ik doe, Bedankt lieve lezers!

Hierbij sluit ik mijn week af met een beter gevoel dan de vorige blog♥

veel-liefs

♥ STORY OF A NEW M♥M

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: