Weekblog 36; Mijlpaalweek 1.

Lieve Lezers,

weekblog 36 fotosamenvatting

Deze week was rustig wel een aantal leuke dingen die zijn gebeurd.

Zoals een 9 maandelijkse afspraak bij het Consultatiebureau, Babyzwemmen en een aantal mijpalen die deze week zijn gebeurd.

Dat en veel meer lees je natuurlijk in de samenvatting van deze week in de blog.

Lees je mee?!

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

#Maandag 9 Juli.

Vandaag is Dylano alweer 36 weken oud en dus nog een week en dan is ie exact ”9 months out”, ik vind dat altijd wel momenten om over na te denken en bij stil te staan!

Niet dat ik er vandaag een ruk mee heb gedaan wat nog wel moet maar steeds maar niet van komt.
Aankomende week op de 16e van juli moet het dan oook echt gaan gebeuren die hand & voet afdruk, anders ben ik te laat om mijn baby hand&voetjes vast te leggen.

Normaal maak je z’n afdruk in de eerste trimester van je baby, maar helaas is dat er bij ons al vele malen bij in geschoten en moeten we het nu dus alsnog doen wat wel een taakje word gezien meneertje zijn grijpgrage handjes.

Misschien moet ik zijn afdruk stiekem proberen af te nemen als ie slaapt ofzo, heb nog geen idee hoe ik het ga aanpakken maar goed we gaan het zien.

Sinds zondag 8-7-2018 ook begonnen met brood eten en daar ritme in proberen te krijgen om zo ook op den duur een fles te kunnen minderen.

S’avonds weer lekker gewerkt en daarna nog even op verjaardag bij een collega, waar ik wel duidelijk merkte dat ik nooit wijn meer drink want na 2 wijntjes was ik voor mijn gevoel al aangeschoten.
het was een gezellige avond en rond kwart voor 3 s’nachts kwam ik thuis waar ik nog snel de kattenbak heb verschoond en daarna snel op bed ben gegaan!

#Dinsdag 10 juli.

Het afgelopen weekend heb ik bedacht dat het misschien leuk zou zijn om Dylano zijn kamer een Make-Over te geven.

Dus na akkoord van manlief heb ik wat lopen sneupen op pinterest en naar de juiste spulletjes bij zowel Lokale ondernemer bij v/d Brink.

van den brink piccollage

Ook Lokale Ondernemer v/d Pol had heel veel leuke spulletjes!

van der pol jachttechniek

Bij beide zaakjes heb ik wat ik nodig had of te leuk vond gekocht, het resultaat van de gekochte spulletjes laat ik binnenkort zien maar zal nu alvast een sneak-peak geven van wat ik al heb kunnen doen.

sneak peak slaapkamer

Natuurlijk is dat niet allemaal die bewuste dinsdag gebeurd na aankopen van een paar spulletjes maar een aantal dagen later.

Verder die dag is er weinig gebeurd.

#Woensdag 11 juli.

Het ochtend routine was weer brood en dit keer Half volle melk i.p.v. flesvoeding erbij.
verbazingwekkend genoeg dronk die dylano het gulzig op, zelfs het staan in de loopstoel was een blijde verrassing.

S’avonds kwam schoonmoeder lief weer om mij even tijd te geven om te sporten wat een warm welkom was en dus ben ik eens ouderwets gaan bootcampen.

De week ervoor was bijna ”all limits off” qua eten en de rem was er nu weer opgezet, dus aanscherpen dat oude lijf wat al maanden teveel op het kontje heeft gezeten.

Alhoewel ik mij altijd nog aardig fanatiek vind met al het lopen e.d, was het toch wel even fijn om eens even iets anders te doen dan wandelen of kleine sprintjes met de hond.

Benen & Buik was het doel en dat lukte aardig vond ik zelf, op het eind van de pier kon ik in alle rust en lekker in de buitenlucht mijn oefeningen doen zonder gestoord te worden van de omgeving wat heerlijk was.
Alle omstandigheden waren ideaal voor sporten in de buitenlucht, en genoot ik even ongestoord van mijn uurtje sporten met een lekker knallend muziekje!

workout wensday

S’avonds toen ik even in mijn agenda keek schrok ik me rot toen ik zag dat ik de dag erna bij het Consultatiebureau moest zijn om 11.20 uur.

Met grote schrik in mijn ogen haastig op zoek gegaan naar het cb boekje die ik laat op de avond helaas niet meer kon vinden.

Morgen nog maar eens grondig zoeken.

#Donderdag 12 Juli.

S’ochtends rond 8 uur opgestaan om boekje nogmaals te zoeken en de trein niet te missen.
Gelukkig heb ik het boekje kunnen vinden, het was geen prikafspraak dus noodzakelijk was het niet maar wel handig om alle gegevens in te noteren.

Godzijdank had ik het boekje gevonden en konden we zonder stress naar het CB.
eenmaal in Sneek aangekomen zijn we rustig gaan lopen van het centraal station naar het CB, wat ongeveer 20 minuten loopafstand zit, wat korter kan door ander station uit te stappen maar door heftige spierpijn en tijdgebrek ging ik liever lopen.

Spierpijn?! ja zo erg dat ik na het sporten zelfs bijna door mijn benen zakte omdat ik zo graag Rens Kroes wou nadoen met haar Jumping Squads wat ik dus never nooit weer doe.
Ja Rens kroes had een Instastory filmpje van haar in New York waar ze midden in de nacht na een avondje stappen jumping squads deed, nou als zij het met een paar drankjes op kan moet ik het bloednuchter ook makkelijk kunnen dacht ik.

Een kleine uitleg over deze Jumping Squads; Jumping Squats.

Wat heb ik me daar toch gruwelijk in vergist zeg, man man man wat had ik een pijn in Mijn bovenbenen na het sporten zelf, en de dag erna kon ik letterlijk bijna geen stap verzetten door de pijn maar helaas voor mij MOEST ik wel.
Ik heb mijzelf dan ook voorgenomen dit NOOIT weer te doen ook niet met proffesionele begeleider niet!

Ik hoop van harte dat het iets heeft gedaan met mijn buikspieren helaas had ik daar alleen niet zoveel pijn als in mijn benen, dan wist ik namelijk dat het iets met die vetmassa daar zou doen maar tot op heden voel ik daar geen verandering alleen een maag die knort.

Bij het CB aangekomen dacht ik al te merken dat deze afspraak weer eens niet klopte aangezien de administratie dame begon over een unisex naam voor zowel jongens als meisjes….
Toen heb ik maar even gecheckt of wij wel daadwerkelijk een afspraak hadden en wat bleek tadaaaa mijn intuïtie had weer gelijk.
De hele reis had ik al z’n gevoel of klopte er iets niet want normaal krijg ik dan ook een herinnering sms van het cb voor een afspraak, en die had ik nu ook niet gehad maar dat kon ook komen doordat er dit keer niet geprikt zou worden.
Gelukkig werden we niet weggestuurd en konden we wel achter de laatste afspraak aan omdat ze wisten dat wij helemaal uit Stavoren weg kwamen voor de afspraak.
Het advies voor een afspraak was op de dag erna geboekt en ik denk vanwege het babyzwemmen dat ik daarom heb gezegd doe dan maar donderdags, maar is dat bij hun niet doorgevoerd in het systeem ofzo.

Eenmaal uit de kleren mochten we meten & wegen met de volgende resultaten;

6 maand waren de laatste metingen als volgt;
Gewicht; 8, 6 kilo
Lengte; 70,5 cm
Hoofdomtrek; 44,5 cm.

9 maand metingen;
Gewicht; 10,3 kilo
Lengte; 74,5 cm
Hoofdomtrek; 46,5 cm.

Al met al goed gegroeid, nog wel steeds boven de curvers maar niet zorgwekkend.
En vaak als je thuiskomt bedenk je je shit dit had ik ook nog moeten doorgeven maar ben ik het vergeten, moeten ze dit weten of is het niet van belang?! zo kan ik heel lang z’n gesprek in het hoofd houden en ermee bezig zijn over wat er word geadviseerd, wat word gezien als positief en wat ik dus had willen zeggen maar bijvoorbeeld niet durf of vergeet.
Bij niet durven bedoel ik meer als ze een bepaald advies geven wat niet lekker overkomt waar ik tegen in zou willen gaan, of zou willen zeggen waarom dingen zo gaan zoals ze bij ons gaan.

Zo was er ook een advies om Vitamine D druppels toch wel te geven, ik denk dan bij mezelf; vroeger hadden ze al die dingen ook niet en werd men veel ouder en was er ook niks mis dus waarom moet z’n supplement dan nu wel?!
Ik ben ook niet gedisciplineerd genoeg om mezelf erraan te houden, en mijn kind groeit ook prima zonder die extra dingen, maar goed toen het goed werd beargumenteerd zal ik er dan toch nog eens over nadenken om het toch weer te gaan geven.

Over vaccineren ben ik altijd heel duidelijk geweest ik vind het belangrijk om de nodige spuiten te geven die door rijksoverheid worden aangeraden, maar als het komt op baarmoeder hals spuiten en allerlei extra’s zeg ik nee.
In mijn ogen is dat het soort je krijgt het of je krijgt het niet ziektes en of spuiten daarin zin heeft vraag ik mij ten zeerste af.

Na het CB ben ik de Poeisz in gelopen om direct het voedingsadvies waar ik om had gevraagd mee te nemen namelijk Krentenbollen, ik zelf ben er gek op en ik hoop Dylano ook.
terwijl ik de CB inloop hoor ik achter mij een bekende stem en verrek jahoor een vriendin loopt achter mij met haar dochter de winkel in (toevallig had ik haar s’morgens net gebeld maar geen gehoor gekregen) en dus kletsen we bij en deden we na het winkelen een bakje bij haar thuis.

Zo fijn om eens even met een andere moeder even af te stemmen of het in alle gezinnen hetzelfde gaat of dat ik de enige ben in sommige dingen en vaak adviezen mee te krijgen waar je iets mee kan.

Voor moeders is moederschap volgens mij een natuurlijk iets en hoef je er geen moeite voor te doen en is dat voor vaders toch gewoon compleet verschillend, niet slecht bedoeld hoor, maar naar mijn inziens is het voor sommige vaders toch maar wennen aan het gezinsleven e.d.

Als ik hoor en zie wat wij moeders belangeloos altijd maar aan de kant zetten terwijl veel mannen een bepaalde lifestyle aan blijven houden vind ik ons och maar gewoon super moeders.
En nee dit zeg ik niet om mijzelf een veer in mijn reet te steken maar om iedere moeder een warm hart te dragen want ieder heeft z’n eigen struggles en eigen baby mama drama om te handelen zonder dat wij dat zien of horen.

Na het bakje doen ben ik even bij mijn oma op het kerkhof geweest, en daarna met zoonlief de stad ingelopen om te sneupen naar accesoires voor zijn nieuwe kamer.

Na het sneupen toch weer even neergeploft bij Stadscafé Dubbels om te kijken of mijn gereserveerde stukje red velvet al in de maak was, grapje ik moet gewoon even iets eten en nodig iets drinken.
Moch ik ook nog eens een stukje Chocolade taart proeven die nieuw was en voor taart met een lekker smaakje ben ik wel wakker te krijgen.
Ja ook deze was heerlijk maar die red velvet was toch echt mega heerlijk (dag erna geproeft.) en een stukje taart waar ik vaker voor terug ga komen!

Rond half 6 liepen we richting het station om terug naar huis te keren, eenmaal thuis heb ik meneertje niet heel veel later op bed gedaan.

#Vrijdag 13 Juli.

Weer super vroeg onderweg naar Sneek voor het babyzwemmen waar we even later ook vriendin en kind zouden treffen om gezellig mee te zwemmen.
Die vriendin is een week eerder dan mij bevallen toevallig wel op dezelfde afdeling en lagen we gezellig met zijn allen op de afdeling waar we mekaar dan ook nog even konden treffen en feliciteren, en hoe leuk is het om dan bijna 9 maanden erna elkaar weer te treffen en te zien hoe erg de kids veranderd zijn!

Nog 1 keer zwemmen aanstaande week en dan vakantie helaas, dus dan maar eens kijken bij andere zwembaden om lekker recreatief te zwemmen.
Ik verheug me nu al op de zomer, lekker naar het strand Skûtsjesilen en zwemmen in vreemde zwembaden met glijbanen e.d. Heerlijke vooruitzichten al zeg ik het zelf 😉

Na het zwemmen weer even langs de winkels om te sneupen voor dylano zijn kamer en op zoek naar een leuke kleur blauwe verf voor op zijn muur.

Het liefst zou ik graag een soort muurschildering laten maken maar vaak is dat superduur.
Dus denk ik er over na om misschien toch niet te schilderen, maar iets op canvas of hout te laten maken in een leuk nautisch thema.

Om 12.00 uur had ik weer met Martine afgesproken weer bij stadscafé Dubbels om nu dan eindelijk mijn stukje Red Velvet te proeven!
Qua smaak kan ik niet echt uitleggen waar het naar smaakt dus acht ik degene die het wil testen toch echt zelf te gaan testen & proeven, maar wees wel verrast door smaak en Beleving.
Red velvet word normaal namelijk iets anders geserveerd dan dat ze bij Dubbels doen maar daarom smaakte het stukje waarschijnelijk ook Dubbels zo lekker 😉
Ik word niet gesponserd om dit te zeggen!!!

Stadscafé Dubbels website

dubbels piccolage red velvet

Na de meeting om 13.40 de trein terug genomen want zowel Dylano als ik waren gesloopt!

S’middags nog even op bed gelegen met z’n tweeën, toen we plots wakker schrokken om 7 uur s’avonds, ja we lagen pas rond half 4 in bed maar dan nog had ik dit even niet verwacht.

Dus snel eten uit de koelkast gehaald voor de kleine man namelijk lekkere boontjes en aardappels dit keer met vlees, Varkenssaucijsje met een klein beetje jus.
dat even later door de blender maar eerst op Rapley methode laten smikkelen en dat ging fantastisch ik word elke dag trotser op mijn kleine ventje!

Hij eet, hij staat, en sinds het CB gesprek kruipt ie gewoon al, ik ben zo apetrots op mijn mannetje het is ongelovelijk.

Vroeger vond ik het nog wel eens irritant als moeders alleen maar over hun kinderen liepen te praten met de gedachte ik heb verder geen leven, maar nu ik zelf moeder ben snap ik dat maar al te goed.
Hoe cliché het ook klinkt ik kan de hele dag met een big smile over mijn kind praten als het moet, maar vind daarnaast tijd voor jezelf nog wel net zo belangrijk.

#Zaterdag 14 Juli.

Eigenlijk had ik graag met Dylano en manlief naar Aquazoo gewild om de viespeukdagen te bezoeken, hoe leuk want dan zijn in iedergeval manlief en zoonlief op de goede plek als ze een scheet, boer of ander soort geluid maken.
maar door een akkefietje buitenshuis ging dit helaas niet door en konden we zondags helaas ook niet i.v.m. beppe haar verjaardag, en dat manlief nog geen vrij had op zondag.

dus moest ik me thuis maar weer vermaken met de kleine man en heb ik dan eindelijk de accesoires die ik had gekocht op kunnen hangen d.m.v. halve oogjes in het plafond heb ik het vissersnet, klamboe, en lampjes opgehangen.
Zie hier het resultaat!

sneak peak slaapkamer

Van een oude koekjespot heb ik een soort grote flessenpost achtig ding gemaakt versiert met wat lichtjes en klaar is kees.
Tante Hyke wil voor ons van oude zeilen die we nog hadden wel gordijntjes e.d. maken voor Dylano zijn kamer, dus is dat straks een extra leuk accesoire voor in zijn nautische kamertje.
En zo komen we samen met eventuele extra’s weer een heel eind met een relatief klein budget.

Nu nog een paar Scheepsknopen, ankertjes, en al dat soort ongein en dan hebben we alles wel geloof ik.

#Zondag 15 Juli.

Vroeg opgestaan i.v.m. beppe haar verjaardag en omdat we met schoonzus en zwager zouden meerijden en die graag op tijd wouden vertrekken.
Rond 8 uur ging dan ook de wekker zodat ik rustig de tijd had om mezelf klaar te maken, en de kleine man zijn spulletjes bij elkaar te zoeken aangezien we daar wel een paar uurtjes zouden zijn.
Autostoel,Loopstoel, kinderwagen, extra setje kleren, speelgoed, eten, noem het allemaal maar op het moest mee want ik ken mijn kind zonder attributen had ie het niet zo lang volgehouden.

Wat leuk is aan z’n verjaardag is dat je familie dan weer eens ziet en vorig jaar waren geertje, ik en tegelijk zwanger zij alleen 2 maanden eerder dan ik uitgerekend maar dat mocht de pret toen al niet drukken.
We wisten beide dat we jongens kregen toen destijds en ook namen wisten we volgens mij toen al van elkaar.
Nu een jaar na data zijn de jongens inmiddels al 9 en 11 maanden oud en is het fantastisch om de verschillen naast elkaar te zien.
Dylan een vrij vorse jongen van 9 maanden met een semi kale kop, en al flink in maat 80 van kleding, met daar tegenover Liam een lang dun mannetje van 11 maanden met een flink bos haar en nog in maat 68 van kleding.
Een vermakelijk gezicht hoe ze elkaar bestuderen en de 1 meer kundig is in kruipen terwijl de ander lekker rolt in zijn Rolstoel.
Het was een vermakelijk gezicht, en heb me vaak kapot gelachen om Dylano zijn gelaatsuitdrukkingen.
Toen we later de papa’s en kids op de foto zetten, was het verschil nog duidelijker zichtbaar, ook toen we als mama’s met kids op de foto gingen werd het verschil van leeftijd en vaardigheden weer duidelijk.
Ieder individu heeft gewoon zijn eigen ritme, ADHD of niet het maakt geen fluit uit.
En weer komt er dan naar boven wat de psycholoog toen zij, ieder kind heeft zijn eigen lanceergebied, en het klopt helemaal met wat zij toen zij.

beppes verjaardag collage

Na de verjaardag Dylano snel op zijn bedje gedaan, de rest van de dag weinig uitgespookt.

Dit was alweer de blog van deze week,

Wens jullie allemaal een hele fijne week toe.

veel-liefs

Liefs Story of a New M♥M Blog.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: