Weekblog 37; Nieuwe Ontwikkelingen in ons leven!

Lieve Lezers,

Er is afgelopen week zoveel gebeurd dat het gewoonweg niet lukte om dat op de reguliere maandag te posten, maar nu hebben jullie in ieder geval een geheel beeld van onze week.

Ook hebben we weer een aantal mijlpalen beleefd, en zijn we officieel in de 9e maand van het babyleven geklommen.

Dat en meer lees je hieronder in de blog!

Week 29 samenvatting!

visserij pareltjes van stavoren

Maandag 16 Juli.

Die dag werd ik gebeld door de gynecoloog met het laatste nieuws over het uitstrijkje, daarop konden ze weinig afwijkends zien io heb wel een recept gekregen om goede bacteriën aan te maken “down below” omdat ik door alle antibiotica die wat te weinig had.

Dit overkomt veel vrouwen dus gelukkig niks bijzonders.

S’ avonds weer gewerkt en voor de rest weinig bijzonders.

Dinsdag 17 Juli.

Normaal hadden we op dinsdag een gezinsdag maar dat werd nu verschoven naar de zondags i.v.m. manlief zijn werk naar de zondag.
Dus halverwege de middag ging manlief weer naar het werk en waren Dylano en ik weer alleen.
Wel even wennen hoor waar je normaal z’n dag iets pland om met z’n allen te doen moet je dat nu laten, en ja op zondag kan je vaak meer dingen doen dan op dinsdag dat klopt.
Toch had ik iets meer moeite met die transitie en vanwege de visserijdagen ging ik ervan uit dat die zondags geen gezinsdag zou worden i.v.m. de drukte qua toeristme e.d.

Al met al een vrij saaie week zo zonder manlief op de momenten dat normaal was, + door de drukte wist ik dat elke nacht van de visserijdagen druk en laat zou worden dus rekende ik sowieso al niet meer op hem met uberhaupt iets.

Die dag heb ik wel een moeder-zoon uitje gedaan, omdat ik merkte dat hij beestjes zo fascinerend vond in het wilhelminapark (achter gaas welliswaar maar dat maakt niks uit), dacht ik dat het leuk zou zijn om met hem naar de kinderboerderij te gaan.
Dit had ik natuurlijk veel liever met manlief gedaan maar helaas die moest werken.
Voordat we naar de kinderboerderij gingen moest ik nog even een paar Ruil items ophalen in Sneek-Noord dus stapten we daar uit de trein en liepen we na het ophalen van de ruil nog even naar de aldi, die ernaast was om even wat lekkers te halen voor onderweg en op de kinderboerderij voor Dylano.
Eenmaal bij de kinderboerderij liep ik met hem naar de beestjes en kwamen we aan bij de hanbuikzwijnen en varkens, het varken was dichtbij en dus liep ik er samen met dylano op af om hem met het dier kennis te laten maken.
Hij zich zelf vasthoudend aan een paal zelfstaand en ik zat op mijn hurken erachter het varken onze kant op te roepen.
Natuurlijk was ik klaar om hem eventueel direct weg te halen mocht hij het eng vinden, maar dat zag ik niet snel gebeuren gezien eerdere meetings met dieren.
Verbaasde mij dus ook totaal niet dat toen het varken zijn neus uit stak en langs liep, dat Dylano dit maar wat intressant vond en er graag aan wilde voelen.
Dus de kleine man opgetild zodat hij de bovenkant van het varken op de rug kon voelen en hem kon leren aaien.
Elke seconde meer met het varken zag ik zijn ogen steeds meer glinsteren en een smile van oor tot oor groeien op zijn gezicht!
Het was genieten om dat te zien, toen doorgelopen naar het hangbuikzwijntje.
Die knorde er op los, en dus liet ik hem eerst even het geluid horen en beetje laten wennen aan het dier, toen we van andere gasten de ruimte kregen om dichterbij te komen zette ik hem weer neer zodat hij van dichtbij kennis kon maken met het dier.
Al knorrend en wiebelend liep het dier langs Dylano en hij vond het maar een apart iets zo aan zijn gezicht te zien.
Wel moest hij lachen om het geluid en het wiebelen van het dier, maar helaas liep het beestje te snel weg om te kunnen aaien.
Door naar de kippen en grote vogels!
Een mega haan stond in het kippenhok met klauwen van jewelste en super oplettend over wat Dylano deed bij het gaas van zijn territorium, we hielden het beest goed in de gaten aangezien er meerdere kuikens rondliepen en broedende kippen.
Dylano vond al dat rond dartelende kuikenspul maar wat intressant en genoot vol op!

Pauwen en Kwartels waren ook even onze aandacht, vooral toen de mannetjes Pauw zijn verentooi bewoog en wegrende.
1 veer van de vrouwtjes pauw (wittepauw) lag op het gras en die heb ik opgepakt om Dylano  aan te laten voelen, beetje mee gekieteld en jahoor ook die beestjes waren een groot succes!

De Schommel met Stoel en de schommel met ligband waren beide iets waar Dylano even van genoot.
Onze kleine baby word steeds sterker en dat was ook weer duidelijk zichtbaar in de schommels, het verhouden van nek/hoofd bij achteruit gaan en het aanspannen van de rug tijdens het schommelen.

kinderboerderij sneek

Na de kinderboerderij liepen we via het Wilhelminapark richting de stad om nog even snel te kijken voor een horgordijn aangezien onze woonkamer overladen word met muggen.
Natuurlijk konden we weer niet de beestjes onopgemerkt voorbij gaan en moesten we de prachtige zwarte zwanen en eendjes even trakteren op wat lekkers.
Er rees mij wel voor de 2e keer de vraag of deze dieren wel genoeg eten e.d. krijgen omdat ze elke keer direct op mensen afkomen die langslopen zoekend naar voedsel.
Ik vind het daarom vaak moeilijk om dan geen eten te geven en gelukkig weet ik wat ik wel en niet kan geven door mijn agrarische achtergrond.

Bij aankomst thuis werd ik aan het werk gezet door manlief omdat hij een 4in1 loopfiets had gekocht en geleverd was alleen in elkaar zetten weer z’n ikea bouwpakket was en hij zich daar liever niet aan waagde gezien eerdere bouwpakketen.

Nou vind ik dit soort puzzels vaak wel leuk om in elkaar te zetten en heb daar wel geduld en afiniteit mee, maar die middag was ik al aardig opgebrand qua energie dus vermoeid ging ik met het fietsje bezig!
Het is natuurlijk wel gelukt, alleen waar normaal hoesjes over de zittingen komen e.d. heb ik dat nu gelaten voor wat het was.

Resultaat 4 in 1 Loopfiets van Little Tikes.

4 in 1 loopfiets

Woensdag 18 Juli.

Die dag kreeg ik te horen dat ik de markt tijdens de Visserijdagen zelfstandig moest gaan draaien doordat een teamleider niet kon, dus snel inkoop doen, markt kraam regelen, uitelijke verschijning van de kraam voorbereiden, producten prijzen, uitzoeken wat moet mee en wat kan thuis blijven en ga zo maar door.

Al met al veel drukte waardoor ik geen tijd meer over had om uberhaupt de blog bij te werken.
Naast het inkopen e.d. moest ik ook nog leenartikelen ophalen maar dat kon gelukkig kon dat tegelijk met een ritje naar Sneek zodat ik niet apart dat hoefde te regelen.

Tussendoor had ik natuurlijk ook nog het huishouden, zorg voor zoonlief en moest ik ergens mezelf tussendoor fietsen.

Ook had manlief een verassing voor Dylano en mij besteld waar ik blij van werd en al een tijd om liep te zeuren, namelijk een droogmolen en voor Dylano een AMG bestuurbare Mercedes.
ja ik hoor het je zeggen, hoe is het mogelij dat Dylano al een auto heeft terwijl jullie nog niet eens een rijbewijs hebben en dat werd ons dus ook als grap gezegd waar we gelukkig de ironie wel van konden inzien, maar ik geef jullie wel gelijk.
Ja ook dit bouwpakket MOEST direct in elkaar, dit keer wou manlief wel helpen en kwamen we er godzijdak zonder te ruziën doorheen, ja het gaat steeds beter met ons.
Al de halve week was ik steeds iets positiever over ons samenzijn, en de communicatie.

dylano mercedes amg

S’avonds hebben we zelfs voor het eerst sinds tijden weer eens samen geborreld en luchtig kunnen praten met hier en daar wat humor en sarcasme en 1,5 fles wijn verder sloten we samen de dag af!

borrelavond met jan aan de wijn

Donderdag 19 Juli.

Gelukkig kwam vandaag al de bestelling van de inkoop binnen waardoor ik als een gek alles moest gaan voorbereiden en klaarzetten, zodat ik zaterdag alles alleen nog maar hoefde in te pakken in de bolderkar (gepland hoe in te pakken en hoe effeciënt mogelijk ik zoveel mogelijk kon meenemen).
Op zich zou je denken dat zoiets snel klaar is maar daar vergis je je toch vaak in, die 3 dagen voor de daadwerkelijke dag zelf waren 1 blok stress, hoe zet ik het neer hoe presenteer ik het beste, hoe spreek ik de mensen aan, hoe zorg ik ervoor dat ik mijn prodcten zo juist mogelijk adviseer en ga maar door.
Het heeft me vast wel weer een aantal grijze haren opgeleverd.
Ohja en nu zou ik toch bijna vergeten dat ik in die 3 dagen ook nog extra oppas moest regelen voor de hele dag i.p.v. de halve dag, nu wou mijn lieve schoonzusje wel een paar uurtjes oppassen als het nood aan de man was.
Maar Dylano word ook steeds zwaarder en zij steeds verder in haar zwangerschap dus zat me dat niet helemaal lekker, en gelukkig vond Lieve Anja het geen probleem om de hele dag op te passen i.p.v. de beloofde 3 uurtjes die ik haar aanvankelijk had toegezegd voor die dag.
Dus vrij snel was er toch een noodoplossing gevonden voor die marktdag.
Met een goed gevoel over de dagindeling van zaterdag kon ik dus rustig gaan slapen die nacht!

S’avonds nog heel even naar de opening van de Visserij Dagen Stavoren geweest waar #Weima & v/d Werf optraden en met samenwerking van de Lytse Sûdwesthoeke een prachtige avond vulden met muziek voor jong & oud Fries of Hollands het maakte geen barst uit, de gezelligheid voerde de boventoon.
Samen met Mem (schoonmoeder) genoten we van de muziek als ook 2 drankjes!

openings avond visserij dagen

Een rozige nacht deed mij heerlijk laten slapen en dat allemaal door een geweldige oppas! (word liever niet genoemd).

Vrijdag 20 Juli.

Vandaag ging ik me verder klaar maken voor de markt en er was voor het laatst babyzwemmen.
De laatste keer voor de zomerstop, terwijl ik week op week vrolijk mijn bed uit stapte zal het de drank zijn geweest die me dit keer bijna in bed wouden houden maar desondanks stond ik op en gingen we alsnog naar Sneek om daar te genoten van de laatste keer Babyzwemmen.

Voor de les begon ging ik even met Dylano het pierebadje in, waar ik hem in staande positie voor me zette en hij bijna wegliep aan de hand terwijl ik verstandverbijsterd achter hem aan liep, hij liep verdorie.
Snel ging ik weer zitten want als hij nu teveel ging lopen vreesde ik dat het baby tijdperk echt over zou zijn.
Maar helaas voor mij wou meneer staan en al hangend in het water spetteren.
Om het lopen nog even niet te bevorderen maar wel de lol in het water te behouden, liet ik hem van de glijbaan gaan  (natuurlijk hem vasthoudend aan zijn romp en armpjes).
Toen het 9 uur was de laatste Les in gegaan en later nog even met de juf gesproken over het fenomeen lopen in water, waar zij beaamde dat kinderen hun moteriek veel sneller verbeteren in het water en dat het nu dan wel echt doorzetten  moet als ik hem daarbij wil ondersteunen.
Met enige afstand merkte ik dat Dylano vandaag meer oog had voor de omgeving dan de les zelf en waren de roosters aan de zijkanten van het bad maar al te intressant.
Nog druk spetterend gingen we door de les heen maar bleven die roosters zijn aandacht maar op eisen.

Elke week weer geniet ik van zijn sprongetjes in groei, moteriek & enthousiasme.
het is zo mooi om te zien hoe hij veranderd, zo vond hij douchen voor het babyzwemmen niks, en nu zit hij lachend eronder te doen alsof het niks is.
Ik hou zo mega veel van dit soort momenten waarin hij mij nog even nodig heeft al is het maar als steunpilaar, en tussen door telkens mamammamamamammamama zegt.
Ik geniet elke dag weer van zijn groei momenten en onze knuffelsessies op bed of op de bank.

Na het op bed brengen s’avonds nam ik weer eens een wijntje en pakte ik zijn luiertas e.d. in voor de dag erna, wanneer hij naar de oppas gaat en ik me de hele dag weer oet afvragen wat doet ie, eet ie wel goed, motiveren ze zijn bewegingen e.d. een constante slopende gedachte maar ik kan het op 1 of andere manier gewoon niet niet doen.
Heel vermoeiend is dat vaak, en soms erger ik me er dood aan dat ik het doe omdat ik weet dat hij in goeie handen is, maar ik kan het stopknopje gewoon niet vinden.
Elke keer drank drinken als ie weg is, is ook geen optie want dan zou ik me de hele dag moeten lamzuipen en is hij een nacht weg dan worden die gedachtes nog erger.
Niet tegen op te boksen hoeveel medicatie ik ook neem, die zorg rol als moeder zal altijd mij in bedwang huden ben ik bang.
Ik hoop alleen dat het me geef overbezorgde moeder maakt 1 die haar kinderen niet durft los te laten op momenten dat het kan of mag.
De tijd zal het mij vast leren met hier en daar een foutje.

Opening Visserij Dagen 2018.

S’middags om 16.00 werden de visserij dagen geopend met huldiging van de visserij koningin en hofdame en tal van andere activiteiten waarmee ik Dylano ook mee moest leren kennis maken.
Startschoten deed hem allemaal niks terwijl het toch behoorlijke knallen waren vond ik.
Na de speech van visserij koningin Nanke Wouda schoten we door naar de vistent waar je gratis vis kon halen, slibtong of tarbot en zelfs een garnalencocktail was aanwezig voor ieder die er trek in had.
wij gingen voor de platvis en natuurlijk zoals goed gebruik eet je die met vel en zonder poespas van sauzen.
Dylano moest dit ook even leren kennen qua smaak maar die vond het maar niks.
Als ie wat groter is nog maar eens proberen!

visserij dagen 2018 collage

Zaterdag 21 Juli.

Marktdag eindelijk!!!
Vroeg opgestaan en direct helemaal mezelf klaargemaakt zodat ik op tijd weg kon, helaas door alle stress en dergelijke en alles zelf te moeten doen liep dat even anders dan ik had gepland en was ik langer bezig dan ik had geschat.

Al met al stond ik dus  pas 9.30 bij de kraam en moest me toen nog haasten ook om alles op tijd klaar te zetten en alles netjes te etaleren!
Door wind en andere factoren vond ik het behoorlijk lastig om de kraam er zo te bij hebben staan dat het naar mijn zin was.
Na de markt zat het me niet helemaal lekker dat het er naar mijn idee vrij rommelig uit zag al deed ik zo mijn best de wind en zon maakten het de hele tijd vrij lastig om iets goed neer te zetten!
Eind van de dag was ik blij dat het erop zat omdat ik door afmelding van een collega de hele dag alleen moest staan, en daardoor ook niet naar wc kon of even de benen kon strekken gelukkig wou lieve schoonzusje margreet wel even opletten zodat ik tussen de middag even snel naar de wc kon maar dat was het dan ook.

marktdag visserij dagen

Al met al een lange dag, waar de oppas gelukkig af en toe foto’s stuurde en zelfs even langs kwam met mijn kleine mooie mannetje.
Na de markt snel alles opgeruimd en op naar mijn mannetje om hem op te halen, zo blij als hij bij Dirk op schoot zat was super aandoenelijk om te zien.
Anja bevestigde alleen wel mijn bezorgdheid door te melden dat ie niet bij hun wou slapen en zelfs zijn fruithapje liet staan!
Nou doet ie thuis vaak een moord voor fruit en gaat die mond maar wat graag open,  alleen nu met de warmte merkte ik wel dat hij steeds minder eet en wat kieskeurig word.
Dan maar even snel iets eten geven terwijl hij bij Dirk op schoot zit en jahoor geen probleem mondje ging maar wat graag open, alleen bij de eerste 2 hapjes wil ie wel us wat moeilijk kijken maar dat wijt ik aan de smaak detectie!
Daarmee bedoel ik dat hij eerst altijd even moet wennen aan de smaak en als hij het eenmaal doorheeft is er vaak niks meer loos.
Zelf s met zijn poepluier wachte Dylano lief totdat ie zeker wist dat ik niet meer weg ging zonder hem schijnbaar, want direct na de maaltijd kwam de scheiterij al naar beneden.

oppasdag marktdag

Na het eten en verschonen zelf nog ffe hapje gedaan en daarna richting huis gegaan met de kleine man en rapido op bed.

ik dank deze mensen uit de grond van mijn hart voor hun lieve gebaar om op ons mooie mannetje te willen passen!!

Zondag 22 Juli.

Zondags nog even vroeg over de haven gelopen met Dylano om te kijken wat er nog te doen was en de haven was nog steeds mooi versierd en er lagen nog veel boten.
Terwijl de visserij comité druk bezig was met alles weer opruimen en de vissers de kotters weer klaarmaakten voor de nieuwe week was het toch nog een drukte van jewelste op de oude haven met een scala aan toeristen, lokale bevolking die nog ffe een wandeling doet en mensen die er bewust bezig zijn.
Al met al een mooie begin van de dag!

visserij pareltjes van stavoren

En zo waren de visserij dagen 2018 weer afgesloten en ging ieder weer terug naar de orde van de dag, waar we bij thuiskomst nog even op de bank ploften en niet veel later in bed gingen om een beetje bij te komen van alle drukte en ons weer klaarmaakten voor een nieuwe week die ging komen.

Zo dit was onze week alweer ik hoop dat jullie van het lezen net zo genoten hebben als wij van de beleving zelf!

veel-liefs

LIEFS Story Of A New M♥M Blog.

 

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: