Weekblog 38; Mijlpaal week 2.

Lieve Lezers,

Deze week weer een aantal mijlpalen beleefd en nieuwe dingen gedaan waar ik aan toe was.

Overigens vond ik het ook een eenzame week & een emotionele week de reden waarom lees je natuurlijk in de samenvatting van de week.

Veel Leesplezier van de weekblog!

weekblog 38 mijlpaalweek 2 fotocollage

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Maandag 23 Juli.

We gingen met z’n allen even naar Sneek om een aantal dingen te regelen.
Ik moest bijvoorbeeld naar de sportschool om het abonnement voor eind Juli af te sluiten, anders kon ik die vrijdags niet gaan sporten.

Ook moest ik voordat ik uberhaupt naar Sneek kon de leenartikelen van Collega Gelske terugbrengen i.v.m. de markt van dat weekend.

Eenmaal aangekomen in Sneek stond manlief ons op te wachten en liepen we eerst naar de sportschool, gezien dat de grootste afstand was en zo toch door de stad kwamen.
Op de terugweg langs de bestemmingsgerichte winkels en 10 voor 5 gingen we weer terug naar huis.
Ik moest nu wel opschieten i.v.m. dat ik om 6 uur moest werken maar ik me behoorlijk had bezweet en nog even snel wou douchen.
Vraag me niet hoe, ik heb het gered, ik hoefde dit keer gelukkig ook niet en op Dylano te letten en mezelf te klaarmaken dus dat scheelde behoorlijk wat tijd.

Na het werk snel op bed gegaan.

Dinsdag 24 Juli.

Vroeg opgestaan om door de warmte heen toch nog iets in huis te kunnen doen.
Dus rond 8 uur eruit, voor dat Dylano de bende weer op stelten zet even te kunnen dweilen e.d. en toen het bijna 9 uur was zag ik het volgende op de babyfoon.
Ja dan denk je wel shit jonge wat groei jij toch mega snel kon ik de tijd maar even stilzetten.

zitten in bed

Het is een beeld waar ik elke keer wel weer van kan volschieten met tranen, ik raak steeds meer mijn kleine mannetje kwijt.
Ik vind het moeilijk hoor dat alles zo snel gaat ineens, de overgang van baby naar ineens z’n zelfstandiger klein mannetje vind ik nogal een dingetje.
Hoe geweldig ik ook alle vorderingen vind wellicht is dit de enige keer dat ik het mag mee maken, en hoop ik toch dat ik soms net even iets langer van zulke momenten mag genieten, maar zoals met alles in het leven hebben we ook dit niet in de hand.

Ik probeer me dus maar te focussen op het positieve en ga alles er aan doen om dit mannetje zo positief en perfect mogelijk de wereld in te sturen.
Dat klinkt alsof ik streef naar perfectie en dat is niet wat ik ermee bedoel hoor, ik wil wel graag alle goede en belangrijke dingen aan hem mee geven.
Normen en waarden leren, maar ook leren accepteren dat niet alles perfect is, en dat sommige immatriële dingen belangrijker zijn dan matriële dingen in het leven.
Het zijn maar spullen, alhoewel degene die men kroonluchter vernielt wat een erfstuk is die vlieg ik aan geloof ik 😉

Ook weten we nog lang niet of het inderdaad is uitgesloten om uberhaupt nog kinderen te krijgen, en dus wil ik daar ook niet meer elke dag bij stilstaan.
Nu is belagrijk ons gezin, gezondheid en positiviteit.
Dus streef ik daar elke dag naar!

Dylano heeft met de warmte Gina haar zwembad ingepikt aangezien de hond zijn woezel en pip bad had vernield en die van haar iets steviger is vond ik dat wel een goede ruil.
Ze maakt er niet of nauwelijks gebruik van, ja als Dylano er in gaat dan vind ze het ineens weer super intressant.
Dus bad schoongemaakt en opnieuw gevuld voor de kleine man, en hem er met het badzitje in gezet.
Oh man wat was ie toch blij dat ie weer in het bad mocht spetteren, en zo genoot ik ook weer door hem.

waterpret

 

Woensdag 25 Juli.

Woensdag morgen ben ik weer eens naar de Huisarts geweest i.v.m. aanhoudende klachten van mijn schouder en om de prikpil te bespreken, aangezien ik door Endometriose niet meer mag menstrueren en dat nu om de havenklap doe.
Tijd voor een andere aanpak dus.
Verwijsbrief kwam s’avonds en afspraak voor het zetten van de prikpil staat genoteerd dus klaar is keesje.

De rest van de dag deden we met dit weer lekker rustig aan en bij thuiskomst van de arts heb ik Dylano direct in het badje gedaan zodat ie goed vermoeid op bed kon gaan!

Al met al een rustige dag met weinig inhoud i.v.m. het mega tropische weer, voor de gene die niet op vakantie kunnen of financiëel niet kunnen is dat wel fijn want zo kan je ook in je eigen kikkerlandje nog doen alsof je naar Spanje gaat.
Door hier aan de mooie kustplaatsen een strandje op te zoeken en je in de style van ibiza te kleden ben je er al met deze waanzinnige temperaturen.
Wij gaan nooit op vakantie i.v.m. ons werk maar ook daarna is het lastig omdat je hier in een seizoensgebonden stad zit en in de winterperiodes gewoon miniem is qua werk en dus ook loon.

Nou kan ik al heel simpel genieten met een bootje en de Fryske Skûtsjesilerij en de IFKS weken, want zo makkelijk ben ik dan ook weer.
Maar een camping o.i.d in Italië zou me ook wel trekken om heel eerlijk te zijn, even cultuur snuiven en genieten van iets anders dan de staverse kustlijn en altijd maar dezelfde mensen.

Donderdag 26 Juli.

Weer z’n tropische dag met die mega hittegolf die mij persoonlijk veel te hoog ligt.
Mensen mensen je zweet je kapot bij alleen al de was ophangen, en ja ik stond er al met een doekje en al want het zweet droop me bij alles neer.
Dylano dus na eten e.d. direct omgekleed en klaargemaakt om zijn favoriete bezigheid te laten doen namelijk water spetteren.
Ga je gang jongen van mij mag je!

We hebben uiteraard niet veel gedaan met dit weer en zelfs een heus tropenrooster gehouden!
Ja door de warmte was het niet mogelijk om in huis te zitten voor uren om aan de blog bezig te gaan!
Toen het s’ avonds eindelijk afkoelde ben ik er bloedserieus en fantiek mee bezig gegaan.
Nogmaals sorry voor de verlate blog afgelopen week!

!!! Kleine attentie !!!

BébéJou Badzitjes zijn niet 100% veilig en pas op bij het plaatsen van z’n zitje in het zwembad.
Het is mij  namelijk opgevallen dat als Dylano zijn hele gewicht in de strijd zet hij alsnog omkan, en de noppen die Vacuüm horen te zuigen het dus niet deden.
Een mega eng gezicht om te zien en gelukkig laat ik mijn kind nooit in of bij water alleen, maar toen ik dit constateerde moest ik ffe een oproepje doen aan alle ouders die eventueel z’n badzitje hebben.
Een gewaarschuwd mens telt voor 2 denk ik altijd maar, beter te vaak melden dan te weinig.
Nee het water hoeft niet hoog te staan om te verdrinken, dus wees je bewust dat verdrinking altijd zomaar kan gebeuren als je even niet oplet!!

 

Vrijdag 27 Juli.

Vroeg weer ons bedje uit om niet te gaan babyzwemmen dit keer maar lekker te gaan sporten althans dat vond ik de hele week al een goed idee totdat ik door kreeg dat het 35 graden werd.
Jup nog steeds een heel goed idee…. NOT!

Maar ondanks dat het zo warm werd ben ik alsnog gegaan, zo ben ik dan ook wel weer als ik de deal heb gemaakt dan moet je ongeacht het weer dan ook gaan!
Slapen doen we toch niet met dit ultrahete weer dus hup dat 9 maand na bevalling lijf in werking zetten en met een rap tempo.
Nou had ik maandag al vernomen dat de temperatuur in de sportschool aangenamer wass dan buiten in alle hitte, en dus vermoede ik dat ze er wel zo op voorbereid waren dat de hitte de zaak niet in zou gaan.
En zoals ik al dacht klopte dat de airco draaide op maximum speed en het was heerlijk vertoeven in de sportschool qua temperatuur!

Vooraf het sporten mocht ik Dylano bij de kinderopvang te brengen op de gereserveerde tijd en plek.
Ook dat vond ik superspannend maaar ook superfijn voor Dylano want zo komt hij meer in aanraking met andere kindjes wat weer super belangrijk is voor zijn ontwikkeling.
Toen we daar aankwamen sliep meneertje alleen nog, maar door al het lawaai en het stilstaan van de kinderwagen duurde het niet heel lang voor hij wakker werd.

Toen kon Juf Wilma eindelijk dan kennis maken met Dylano, en hij met haar.
Verbazingwekkend genoeg gaf ik Dylano heel makkelijk over aan haar, het voelde heel vertrouwd en zoals ik zag dat de kinderen daar speelden zag ik geen problemen in het vooruitzicht.
Zo makkelijk als ik dacht daar schrok juf Wilma misschien zelf van waardoor ze mij vragen stelde of ik nog wat dingen over haar wilde weten o.i.d,  en toen dacht ik wel ja waarom eigenlijk een sportschool vertrouwd je niet zomaar met andermans kinderen.
Maar ze is dus al 12 jaar werkzaam als kinderopvang & heeft zelf 3 kinderen dus ja waar moet ik dan nog over twijfelen dacht ik bij me zelf.
Misschien wel te makkelijk gedacht maar het enige wat ik belangrijk vond op dat moment was dat ie juist in een omgeving is met andere kinderen, en ook daarin leert omgaan met andere kids.
Dylano zelf is namelijk supermakkelijk wat omgang betreft totaal niet eenkennig o.i.d en geen huilkind, een positief lachend mannetje die blij is zolang zijn fles en eten er maar is.
Geheel in Juf Wilma vertrouwend nam ik afscheid van mijn kind en ging vrolijk op weg naar de sportschool.

juf wilma opvang

Eenmaal bij de sportschool moest er eerst nog wat administratieve dingen gedaan worden want bij Optisport krijg je elecktronische sleutel waarmee je door een poortje moet en bij sommige fitnessaparaten moet gebruiken (waarom weet k nog steeds niet).
Toen snel omgekleed en direct hardcore begonnen met 3 minuten opwarmen, dit soort dingen wil ik vermijden teveel vast te leggen omdat ik vind dat je in de sportschool komt om te sporten en niet om instagrammable moet zijn of fotogeniek moet gaan poseren hoe mooi je spieren zijn of weet ik het wat.
Tuurlijk zal ik jullie eens een training laten zien om de oefeningen te laten zien die ik doe om weer in shape te komen zodat andere moeders er misschien ook iets aan hebben.
Maar dat vind ik anders dan wanneer je je body loopt te fotograveren wanneer je alleen maar insta perfect uit wil zien, niemand is die vorm 365 per jaar.
En ook dat is goed, je moet jezelf durven zijn en niet een media geil beeld waardoor je uiterlijk misschien wel perfect is maar je er eigenlijk niet blij mee bent.
Nee ik ben niet happy met mezelf nu maar dat is puur omdat ik altijd ondergewicht had en door de zwangerschap zo veel ben aangekomen ik mijzelf gewoon niet meer herken, maar wel steeds eer acceptatie met mijn huidige lijf heb.
Al is werken aan je lijf nooit verkeerd vind ik, moet je dit altijd alleen doen als je er zelf niet happy mee bent, niet omdat je door de media ergens in een keurslijf word gepushed.

A.s. vrijdag heb ik een Personal Trainer om een trainingsprogramma op te stellen om zo snel mogelijk weer happy te zijn met mijzelf.

Na het sporten Dylano opgehaald en heel benieuwd wat hij er allemaal van vond en Juf Wilma vertelde mij precies hoe ik weet dat mijn kind is, super makkelijk in de omgang, zonlang er maar eten of een fles ingaat is hij snel tevreden.
Helaas bij het vragen van toestemming van foto’s voor de blog begon het gesprek al snel de wending op te gaan die ik liever niet wou namelijk het endometriose verhaal.
Dat doet toch pijn als je het dan weer moet uitleggen en waarom mijn kleine ventje misschien wel enig kind blijft.
Het is hard en pijnlijk om elke keer dat besef weer door je hoofd te hebben malen.
Ja het is nou eenmaal zo maar dat wil niet zeggen dat het makkelijk verteerbaar is om dat zo 1.2.3 hup los te laten en door te gaan!

Na afscheid van Juf Wilma te hebben genomen ben ik tijdens het wandelen er wel achter gekomen dat ik een manier moet vinden om dit iets makkelijker te kunnen loslaten zodat het niet zo blijft vreten aan mijn  humeur en gevoel.
Straks maar even bespreken met Martine, misschien dat die een foefje ervoor weet.

S’middags toch maar afgesproken in Sneek met Martine, aangezien ik de trein niet meer ging halen.

We spraken af bij Royaal Belegd een Fairtrade en geheel biologisch zaakje.
Dit zaakje is de enige in de wijde omtrek van Sûdwest Frysland die het Fair trade label draagd.
Een bankje op het hoekje zat lekker in de wind en met de tropische temperaturen was een beetje wind wel welkom.
We genoten ondertussen van een biologische en Vegan smoothie op dit prachtige plekje.
Ondertussen kletsen we over van alles en sipten we onze smoothie weg, de een lekkerder dan de ander.
Toen Dylano op een gegeven moment bijna de smoothie’s ons uit de handen trok besloten we dat het tijd werd om deze smaak ook maar eens te proeven.
Hij probeerde die van mij waar Ananas, kokosmelk, banaan, mango en verse munt in zat wat Martine een beetje had aangemengd met wat water.
Ik vond persoonlijk de Smoothie van Martine lekkerder die bomvol Rood fruit zat, de soorten waren; Acai besseb, blauwe bessen, zwarte bessen, bramen en hennep proteïne (wat dat is geen idee).

Royaal belegd smoothie

Voor de rest van de dag niet veel meer gedaan i.v.m. de temperaturen.

Zaterdag 28 Juli.

Vandaag zijn we voor het eerst op de fiets naar de winkel gegaan, en bij de winkel voor het eerst in de winkelkar gezeten.
Wat vond ik dat zelf toch spannend om te doen, wat als je plots moet stoppen val je dan niet om met de fiets, alle rampscenario’s gingen er door mijn hoofd.
Ja hoe stom maar als moeder maak je je toch zorgen en wil je je kind zo goed mogelijk beschermen, maar op de openbare weg ben je niet alleen en kan je altijd iets overkomen.

Dylano vond het fietsen geweldig, hij kon nu natuurlijk alles mooi zien, en lekker genieten van het weer, ja het was wel een klein risico maar we gingen eind van de middag en toen was alles alweer opgeklaard gelukkig.

eerste fietsrit piccollage

Zondag 29 Juli.

Nogmaals weer op de fiets naar de winkel want meneertje was vroeg wakker, ja half 8 was voor zijn doen behoorlijk vroeg.
Na het winkelen even Watermeloen geproefd, en verbazingwekkend genoeg vond ie het heerlijk.

eerste keer watermeloen

De rest van de dag lekker rustig aan gedaan.
Manlief en zoonlief zijn s’middags nog even lekker met zijn 2tjes op pad geweest in de mercedes.

Al met al een mooie week, maar wel een eenzame vanwege de drukte op het werk en de vele uren die manlief moest draaien en we daardoor mekaar bijna tot niet zagen.

Op naar een betere week met hopelijk iets meer tijd voor elkaar!

veel-liefs

LIEFS STORY OF A NEW M♥M

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: