Weekblog 39; Gezonde veranderingen & Leuke Activiteiten.

Lieve Lezers,

Weer een nieuwe week vol ontdekkingen en verrassingen.

Ook een week waarin ik stoute schoenen heb aangetrokken om mijn relatie met manlief ten goede te verbeteren.

Ik ga deze week ook voor het eerst een sportsessie met een personal trainer aan, Dylano gaat voor de 2e keer naar de opvang bij Juf Wilma.

En zijn we grondig aan het opruimen geslagen, er moest rust en ruimte terug komen in ons leven.

Dat en veel meer leuke dingen lees je hieronder in de blog!

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Week 31 samenvatting.

Maandag 30 Juli, Onthaasten.

Vandaag was een vrij rustige dag, even niet vliegen rennen en draven tegelijk.
Ook wel eens fijn dat je weer even bij kan komen zonder allerlei gekkigheid om je heen, Ook al heeft een ADHD’er wel altijd drukte in zijn hoofd, als de reseterende tijd rustig en stabiel is valt dat weer te compenseren ofzo.
Tenminste zo ervaar ik dat, als mijn hoofd niet vol staat met to do lijstjes e.d.

S’morgens weer even met zoonlief op de fiets naar de winkel, ffe grote boodschappen doen voor thuis, en tussendoor nog even genieten van het mooie weer met mijn kleine vent!

Zo heerlijk om hem zo relaxed in zijn fietszitje te zien genieten van alles om hem heen, terwijl ik daarintegen mijn brein de ruimte geef om allerhande rampscenario’s te bedenken en waarom dat gebeurd ik heb geen idee.
Het is ook z’n on uitschakelbaar iets ofzo, een soort ongeleid projectiel maar dan in je hoofd.
Heel irritant als je ergens van wil genieten maar constant soort van afgeleid bent, z’n cursus mindfullness zou daarom ook niks voor mij zijn want dan denk ik bij voorbaat al dat mijn brein juist nog meer ruimte krijgt om te overdenken van dingen terwijl dat juist niet de bedoeling is zeg maar.

S’ avonds weer gewerkt en daarna weer linea recta mijn bedje in gedoken.

Dinsdag 31 Juli, Opruimdag!

Eerst met zoonlief weer broodjes wezen halen bij de Coop waar we al zagen dat het weer om zou gaan slaan de vraag wanneer was alleen niet zeker en jahoor wat denk je?! Wil je eindelijk de winkel uit plenst het als een malle…. manlief maar even gebeld i.v.m. parasol die buiten open stond & hond die ook nog buiten was.

Na ophangen wou ik eindelijk die kant op jahoor weer een stortbui… nog maar ffe wachten dan.

Bij lichte opklaring dan snel kind in zitje en op de fiets gestapt…. dan maar een paar spetters ga je ook niet dood van, wel nat maar niet dood.

Bij thuiskomst helemaal vergeten dat ik een afspraak had met Martine, maar gelukkig zat ze binnen warm en droog dus maakte dat gelukkig alweer veel goed.

Na het gesprek snel met manlief aan de slag gegaan in huis want daar stoorden we ons beide aan, einde van de dag hebben we behoorlijk wat gedaan dus beide weer happy.

S’ avonds waren we beide wel kapot val alles van die dag enbgelukkig koelde het lekker af door de paar buien die we kregen!

Woensdag 1 Augustus, Huishoud dag.

Na even wezen te fietsen naar de winkel om weer broodjes te halen hebben we na de tijd lekker rustig aan gedaan.

Even een extra huishoud/relax dagje.

Door al het warme weer slaapt Dylano s’middags wat slechter en dus gaat ie de afgelopen dagen rond 6 a 7 uur al op bed omdat dan te moe is om de rest van de dag nog vol te houden.

Rond 8 a 9 uur s’ morgens meld ie zich dan weer door te bonken tegen de leuning van zijn bed…. een hells kabaal waardoor je niet bepaald lekker wakker word.

Het is net alsof de buurman staat te rammen tegen je muur met een hamer zeg maar…. dat geluid x 3.

Inmiddels heb ik de boxranden al een tijdje daarvoor weer in zijn bed hangen maar toen het vorige week zo warm was, 1 kant open gehaald i.v.m. frisse lucht laten doorwaaien in zijn bed als ie ligt te slapen.

boxranden kabaal dylano

Echt veel helpen doen ze alleen nog niet omdat meneer met zijn hakken alsnog bij de rand kan, en ons op die manier dan wel wakker maakt als een bouwvakker op speed zeg maar.

Met dit weer ben je zelf ook niet de fanatiekste merk ik aan mezelf.

Van alles wat je doet druipt het zweet je al gauw bij alles neer, en om te voorkomen dat je je 3x per dag moet verfrissen door het zweet doen we het dan maar iets kalmer aan.

Ook die avond sloten we weer vroeg af.

Donderdag 2 Augustus, Relax dag.

Alweer moesten we wachten op pakketjes dus tussendoor maar wat huishouden, tv kijken en zoonlief vermaken met dit warme weer.

Toen de paketten eindelijk kwamen bleken het er maar 2 te zijn en vond ik dat eigenlijk een beetje gek dat ik daarvoor moest thuisblijven.

Maar het traphekje was zeker wel belangrijk en is ook direct in elkaar gezet en gemonteerd want onze kleine baas word steeds actiever in zijn loopstoel en al tijgerend over de vloer.

Vaak betrap ik mezelf erop dat ik mijn hakken onbewust al bescherm voor een eventuele tegemoetkoming met de loopstoel en er dan bij sta als een paard in rust stand wat een best wel komsiche indruk gaf op mij zelf.

Rond 3 uur werd ik gebeld door schoonzus lief dat ze in Stavoren op het strand waren en of ik samen met Dylano er bij wou komen, daar kan je natuurlijk geen nee op zeggen.
Alhoewel, tuurlijk had ik nee kunnen zeggen maar dat wou ik niet, zo was er de mogelijkheid om haar mooie zwangere postuur en mooie buikje weer even te bespreken.
Ik blijf Zwangerschappen mooi vinden ook al is er de mogelijkheid dat ik het zelf niet meer zou kunnen het is zo puur en mooi geschenk als je het mee mag maken en z’n mooie ronde buik dan te zien en als het mag zelfs te voelen is fenomenaal.
Dus ja het blijft een mooie roze wolk waar ik nog even niet vanaf wil als ik er met iemand over kan en mag praten.

onthaasten weekblog 39

S’avonds rond 6 uur hebben we bij ons thuis een patatfeestje gehad en lekker buiten gezeten met zijn allen, een mooie afsluiter van de dag waarin zoonlief helaas weer snapchat slachtoffer was door zijn tante 😉

snapchat slachtoffer dylano

 

Vrijdag 3 Augustus, Opening Sneekweek.

S’morgens rond de klok van 10.15 mocht Dylano weer terrecht bij juf Wilma, en had ik vorige week gezegd een soort oppas boekje mee te nemen dat hele ding natuurlijk vergeten en onderweg pas aan gedacht.
Dus onderweg naar de opvang toe snel de winkel nog in gesprint voor een simpel notitie boekje of iets waar ze de opvang uren in kon noteren & een sport drinkfles voor tijdens het sporten wel zo handig vond ik zelf.

De laatste keer voor de vakantie dat Dylano vandaag weer terrecht kon bij Juf Wilma i.v.m. Vakantie.
Bij het ophalen moest ze nog in het boekje schrijven en kletsen we tussendoor hoe het dit keer was gegaan en of er nog bijzonderheden waren.
ze vertelde dat ze de blog had gelezen en ze het een leuke website vond, altijd fijn zulke feedback.
Helaas moeten we juf Wilma nu 3 weken missen, maar niet getreurd Juf Simone vervangt haar gelukkig in die dagen.
Weer een leuk iets om naar uit te kijken.

oppasboekje dylano wilma

Personal Training uur ging helaas niet door, een fout in het systeem werd een annulering van alle afspraken die dag en dus ook mijn afspraak.
Een hele slechte zaak waar ik lang bij stil kon staan maar dat ging ik niet doen.
Positieve houding kom je veel verder mee, en ondanks dat het personal trainen niet door ging heb ik mezelf toch nog lekker kunnen trainen alleen was het drukker dan anders en dat was merkbaar.
Een stel jonge jongens van ik denk tussen de 16 en 19 liepen richting mijn training veld en begonnen een paar rare sprongen te maken en onderling kibbelden ze over een schema die ze moesten afwerken.
Hierdoor verloor ik mijn focus en ben ik ergens anders verder gegaan om weer Benen, Billen & Buik te trainen

Overzicht van mijn workout; wekelijkse oefeningen!!
alle oefeningen minstens 3x 15 hebben gedaan, of een minuut lang volhouden.
Houd jij dat vol ?!

bikini body bootcamp

  • Mountain climbers; goede workout voor je benen, armen schouders en vooral je biukspieren.
  • Plank Jacks; alleen doe ik een iets moeilijkere variant door de benen bij elkaar te houden en er een halve side crunch van te maken door beide benen naar de zijkant te schoppen.
  • Traplopen; hele goede workout voor je benen en billen, dat kan je tussen alle oefeningen door doen als je even moet bijkomen en je liever niet wil stoppen.
  • Jumping squats; met een medicijnbal van 2 kilo ergens op en af springen en terug komen in de squat positie. (heel lekker voor je buik en billen en super sterk voor je benen)
  • side to side crunches russian twist: waarbij die nog veel moeilijker word, met een medicijn bal erbij schroef je de moeilijkheid nog meer op en krijg je ijzersterke buikspieren.
  • flutter kicks; super strakke buikspieren krijg je hiervan en kost geen aparaten niks alleen je eigen lijf en doorzettingsvermogen.

strong_is_the_new_skinny_by_mymoshpitromance-d55df2h

Na het sporten heerlijk gedoucht en ingesmeerd met een heerlijke monster van een geweldige bodybutter.
Daarna de stad doorgelopen richting de bank, en Salon Le papillon voor een heerlijke bodybutter die ik als proefje had gekregen bij de opening van haar nieuwe zaak die te lekker ruikt.

bodybutter magical

Wil jij z’n monster van die heerlijke bodybutter? breng dan eens een bezoekje aan Laura haar prachtige nieuwe pand in de Scharnestraat te Sneek en vraag naar de mogelijke geuren.
Een pot Bodybutter gaat superlang mee en blijft de hele dag lekker ruiken, ook bij transpireren.
1 pot Bodybutter kost €16,50 en laat je superlang genieten van een zachte en frisse huid die de hele dag heerlijk ruikt, verkrijgbaar in 3 verschillende geuren.

voor meer info of een heerlijke afspraak bij Laura of haar collega’s? check de website; Salon Le Papillon Sneek.

laura le paillon sneek

Helaas dit jaar even geen opening sneekweek voor mij aangezien onze kleine man daar net iets te klein voor is om tot zo laat wakker te blijven.
Maar er daarom wel bij stilgestaan door even rondje over de kermis te doen, even de stad in kijken hoe alles word klaar gezet voor weer 9 dagen Feest!

A.s. week zullen wij Dylano ook voor het eerst meenemen naar de kermis en hem leren genieten van al dat moois.

sneekweek kermis vrijdag 3 8

Hopelijk vind hij het net zo leuk als zijn moeder, en is ie niet vies van een suikerspin of oliebol en een draaimolen die hem een lach op zijn toetje doet toveren.

 

Zaterdag 4 Augustus, Start Skûtsjesilen.

sks grou start

Zat ik s’morgens nog fanatiek te oefenen op Macramé wat ik steeds vaker zie en ook wel steeds meer vind passen in ons interieur, besef ik me ineens tijdens het knopen rond half 2 Shit het SKS seizoen begint straks, hoe kon ik dat nou vergeten?!
Dus snel de tv aangezet op omrop Fryslân en de app van het Skûtsjesilen gedownload om niks te missen van de wedstrijd.

Maar inplaats daarvan werd het een uitzending die vooral ging om de historie van het Skûtsjesilen, een nobel prijs winnaar die verzot is op het skûtsjesilen & de 11stedenzwemtocht van Maarten van der Weijden.
Al met al te weinig skûtsjesilen als je het mij vraagt en voor de echte liefhebber dan ook geen programma om te willen volgen.

Wat zo jammer is, want voorheen had Omrop Fryslân altijd een heel mooi Skûtsjejournaal met mooi wedstrijdverslag van Eelke lok, werd er lekker gediscussiëerd met klaas jansma en schippers & werd de winnaar van de wedstrijd altijd even mooi bellicht in het programma.
Vaak mis ik dat soort programma’s nog waar inhoudelijk werd gesproken over de wedstrijd en de verbinding tussen zeiler en supporter en liefhebber nooit ver van elkaar waren, wat nu helaas al een aantal jaar is verdwenen van de buis.
Om jou de lezer 1x een inkijkje te geven in dat programma wat ik altijd zo bijzonder vond; check de link en hopelijk snap je dan waarom ik dit programma zo verschrikkelijk mooi, leuk en actueel vond.
Ook ik is er 1 lied die ik elk jaar weer draai tijdens de SKS en IFKS periode die wil ik jullie ook niet onthouden, er is alleen 1 kleine maar aan dit lied hij is namelijk volledig fries.
Succes met beluisteren van de beide items.
Vangrail – Skûtsjesilen

Voor de Hollanders en niet Fries sprekende lezers; Sorry het Skûtsjejournaal is ook in het fries.
SKS 2011 Lemmer 1, oud nostalgisch beeld.

Man man man, wat stom ik leef er het hele jaar naar toe tel de maanden af dat we eindelijk weer ervan kunnen genieten met zijn allen, en dan vergat ik het bijna.
Nou ik voelde me behoorlijk dom, want woensdags heb ik me weer opnieuw als sponsor van de Sneker pan aangemeld dus was er ook zeer actief mee bezig dus hoe kon ik het dan alsnog vergeten?! Wat een dombo voelde ik mezelf.

Maar goed om 14.10 ging de wedstrijd met een algehele valse start van start, en met een boven verwachting dagwinnaar en nog meer SKS nieuws over een Skûtsjejournaal op NPO 1 was ik meer dan flabbergasted.
S’avonds natuurlijk even gekeken hoe Hollanders dat Skûtsjejournaal zouden gaan neerzetten en eerlijk gezegd vond ik het de naam geen eer aan doen.
Ik had stiekem gehoopt op een Skûtsjejournaal waar weer ouderwets werd gediscussiëerd over de winnende partij, protesten werden besproken en ook niet geheeld onbelangrijk de route van de zeilwedstrijd.

S’avonds geprobeerd op tijd op bed te gaan maar helaas kon ik de slaap maar niet te pakken krijgen.
Rond half 4 nogmaals geprobeerd te gaan slapen en gelukkig kreeg ik toen eindelijk de slaap te pakken!
Voordat ik nogmaals de poging tot slapen deed hoorde ik manlief thuiskomen en omdat ik toch nog wakker was hem even snel gedag gezegd kus gegeven en gevraagd hoe zijn dag was, vervolgens hadden we het over ons en of hij ook merkte dat ik door het sporten wat positiever was geworden, mijn energie weer kwijt kon e.d. en hij beaamde dat er zichtbaar een beter sfeer was, de rust tussen ons weer terug was en dat we weer konden werken aan een gezonde relatie.
Fijn om te horen van een ander dat die ook merkt dat er wel degelijk veranderingen plaatsvinden.
Het sporten en gezonder leven hebben dus wel degelijk een invloed op mijn humeur en lijf.

En zo kon ik met een vredig gevoel weer mijn bedje induiken en gaan slapen.

healthy-quotes-happy-happy-happy

Zondag 5 Augustus, Blog bewerk +upload dag.

Rond de klok van half 9 werd de kleine baas weer wakker dus snel fles maken, ipad aanzetten en terug mijn bed in hopen dat ie zich nog even een uurtje gedeisd kan houden.

Gelukkig rond 10 uur was ie het pas zat en ben ik er direct af gegaan.

Het is Zondag dus lekker rustig aan doen maar bij het verschonen van onze kleine man zag ik een wel heel rood gebied rondom zijn geslacht, een beeld waar ik behoorlijk van schrok en s’middags toch maar even schoonmoeder belde om ook even mee te kijken.
Omdat ik niet zeker wist of het nou richting liesbreuk ging of allergische reactie (maar waarop dan), dus al met al een dag met een jengelend kind die natuurlijk pijn had waar ik me wel iets van kon voorstellen.

Maandag maar even naar de huisarts i.p.v. overhaast naar het dokterspost in het ziekenhuis (weekenddienst).

Hoop dat jullie van de blog weer hebben genoten en tot volgende week!

veel-liefs

Liefs Story Of A New M♥M Blog.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: