Weekblog 41; New beginnings….

loslaten-overtuigingen

Lieve Lezers,

Sorry dat jullie al een tijdje niks van mij hebben gehoord.
Inmiddels weten jullie deels de oorzaak ervan maar dat is nog niet het hele verhaal en dat wil ik jullie wel gaan probreren uit te leggen.

Er is zo vreselijk veel gebeurd dat mijn hoofd even de tijdelijke error modus aan had en dan komt er gewoon even niks meer uit mij!
Excuus hiervoor maar dit heeft deels ook te maken met de medische toestanden bij ons thuis, hierover mag en kan ik niet te veel uitwijden i.v.m. afpraken hierover.

Mijn Error.
Mijn error ging voornamelijk doordat ik denk ik vanwege medische toestanden van anderen zoveel op mij moest nemen en hier mezelf aan voorbij liep, niet gezond at of helemaal niet.
Dit zorgde denk ik ervoor dat mijn lichaam mij tijdelijk even een seintje gaf rustig aan te doen en mij even letterlijk te wankelen zette op de benen.
Omdat ik ook zorg moet dragen voor mijn 10 maand oude zoontje moest ik even de blog aan de kant zetten hoe erg ik dit ook vond, hierdoor bouwde de stress ook nog meer op waardoor een deel 2 van weekblog 40 ook totaal vergat op papier te zetten en dus nu moet cancelen omdat ik niet alles meer weet.
Mijn oprechte excuses hiervoor.

Veel hebben jullie niet gemist alle belangrijke punten komen sowieso aan bod in de blogs, dus maak je geen zorgen de mijlpalen brainstorms e.d. hou ik goed bij.

Dat en veel meer lees je hieronder in de blog.

adhd afgeleid zijn

Globale samenvatting week 32 & 33.

Week 32 was de week van de SKS wedstrijden met als de afsluiter van de week de wedstrijd op Stavers water en ook al woon ik er, ik heb er geen minuut van gezien.
Hoe lullig dat ook klinkt voor de staverse menigte, er heerst hier altijd de vloek te veel of te weinig wind maar meestal teveel waardoor er vaak word afgelast.
Ondanks de warmte kon je prima de wedstrijd op de zeedijk bekijken alleen moet je dan ook genoegen nemen met zandstormen en een overvloed aan toeristen die stoeltjes koelboxen radio’s en allerlei toestanden meenemen en altijd lopen te vechten om het beste plekje.
Dat gecombineerd met een kleine man van 10 maanden is geen optie, gelukkig is Dylano er ook nog te jong voor om er maar iets van te begrijpen en doet hij s’middags nog zijn dutje en ja je raad het al natuurlijk precies tijdens de wedstrijd.
Zelf was ik ook behoorlijk moe en heb dus samen met zoonlief een tijdelijke powernap genomen om eind van de middag gezellig fit te zijn om nog wel iets van de feeststemming mee te maken.
Samen met zoonlief hebben we een kijkje genomen op het terras van mijn werk waar tante lief Hyke-Janke zat samen met Dylano zijn grote vriendin Mennie en Superhulphond Boris, het gezicht van Dylano aaiend over zijn koppie en het lieve zorgzame gedrag van de hond deed een smeltend moment in mijn ogen.

Vanaf daar gingen zoonlief en ik mee met schoonzus en zwager richting De Posthoorn de lokale restaurant/café waar ook een en al feest was, Jelle Jitze die vrolijk stond te zingen en een vol plein moesten we hiervoor even omzeilen om de tent binnen te komen maar dan hadden we ook een mooi plekje vooraan bij de bar wat ons goed beviel.

Rond een uur of 8 verlieten we de tent om zoonlief thuis snel nog een hapje te geven en dan in bed te bonjouren om er zelf niet gekke lang erna ook in te kruipen.

We hebben ons goed vermaakt die avond en met een semi goed gevoel op bed gegaan.

Waarom ik Semi goed zeg is omdat manlief het in zijn rug heeft en hem een bikkel vind het met zulke dagen toch allemaal maar flikt maar vaak na dit soort dagen in elkaar klapt als een zak aardappels, volkomen logisch maar daardoor valt er nog meer op mijn schouders wat mij soms ook extra stress bezorgd.

Hierdoor werd tijd behoorlijk schaars en moest ik even kiezen voor mezelf en kon ik hierdoor de blog er even niet bij hebben.

Ik hoop op een beetje begrip van jullie lezers want ik heb al genoeg drempels in mijn hoofd op het moment.alleen zijn opladen

Een hele grote drempel was en is nog steeds het bloedprikken wat ik maar steeds uitstel omdat ik niet durf te gaan, maar ja nu is de vraag is het dan nog wel zinvol als je zo laat gaat he?! dat zullen we helaas niet eerder weten dan dat ik ben geweest en tot op heden is dat nog niet gebeurd.

Ijzerwaarden heb ik in week 33 wel laten checken omdat het toen wel heel heftig was met de duizeligheid in mijn hoofd en behoorlijk wankelde en ik hierdoor ook niet meer durfde te fietsen met zoonlief.

Leuke bijkomstigheid van week 33 was dat de IFKS begon en hierdoor kennisen met hun 2 Rottweiler reuen ook in stavoren kwamen waardoor Gina weer even kon spelen op niveau.
En zo konden wij weer even bijkletsen met andere rottie eigenaren over hun ervaringen e.d. heel erg leuk kan ik je vertellen.

rottie playdate

Gina vond die play date met die 2 grote reuen natuurlijk superleuk en het leukste van alles is nog dat beide partijen goed overweg kunnen met elkaar en onze teef en hun jongste reu maar 2 maanden scheelt maar het formaat bijna gelijk is.
Tuurlijk zie je verschillen omdat het een reu en teef betreft maar toch vond ik ze verrassend veel op elkaar lijken.
Superleuke ervaring voor ons allebeide en even niet hoeven denken aan de gezichten van anderen of de angsten dat hun hond iets zou overkomen want ja dat gebeurd nogal vaak.

Ook van de IFKS  heb ik weinig tot niks meegekregen toen ze eindelijk in Stavoren waren i.v.m. duizeligheid en zoonlief zijn tandendrama die weer was begonnen konden we maar weinig doen.

Tandendrama.

Want naast luieruitslag kregen we ook weer te maken met veel dagen met verhoging, jengeligheid en uiteindelijk hoge koorts waar ik als nieuwbakken moeder behoorlijk de stress en angst van kreeg.

symptomen tandjes

Je snapt natuurlijk wel dat als nieuwbakken ouder en je kind krijgt alleen maar verhoging en na het geven van een zetpil en al het andere zoals koelte in de kamer, koude drankjes en gekoeld fruit hoop je dat de verhoging/koorts gaat zakken, in ons geval steeg het alleen maar uiteindelijk tot zelfs 40,7 graden waarop ik toen de huisarts heb gebeld (s’nachts bij 39,9 al dokterswacht gebeld om advies i.v.m. snelle steiging van temperatuur).

Gelukkig konden we s’middags snel terrecht en was mem (schoonmoeders) berreid met ons erheen te rijden aangezien dit niet naast de deur was en ik niet met een koortsig kind de fiets op wilde en ik mezelf daar ook niet totaal zeker in voelde.

tandenritme baby

Dokter Piersma heeft onze zoon grondig onderzocht en gelukkig was er volgens haar medisch niets mis maar moesten we de verhogingen wel in de gaten houden en dat doen we gelukkig ook altijd.

Naast dat dit gewoon heel irrittant is loopt ons kind ook weer eens helemaal niet mee in gemiddelde lijnen of ritmes zoals het hoort.
Nog irritanter want dan weet je dus vaak ook niet wat er aan de hand is.

 

 

LOGEETJE SISCO. 10598402_270067763200048_1667011102_n

De zondags van week 32 kregen Sisco als logeetje voor 2 weken waarop wij beiden maar hoopten dat die ouwe bok en jonge gup goed met elkaar overweg konden en gelukkig redde we dat allemaal makkelijk alleen zal ik blij zijn als er straks weer wat ruimte in huis is…. 2 honden is dan toch wel veel en vooral aangezien ze allebeide zo jaloers als de pest zijn, draagt dat vaak bij aan een vriendschappelijk spel tussen beide om wie mijn aandacht krijgt.
Uiteindelijk krijgt geen van beide mijn aandacht meer en moet ik ze beide naar buiten doen om daar de jaloezie eruit te laten spelen maar Dylano en ik lachen er vaak zat om hoe gek ze tekeergaan om een klein beetje aandacht.
De een nog gekker als de ander met gekke geluiden en speelse toenadering en ook Gina begint wat meer los te komen en zoekt soms de speelsigheid ook op door even stiekem in Sisco zijn staart te happen of even een blaf in zijn richting te doen hopende dat hij erop losgaat.

Fijn om te zien dat ons meisje zo goed omgaat met andere honden, aangezien onze vorige rottie dat niet altijd kon.
Nou was dat ook een hele andere hond en niet vergelijkbaar door de rugzak die dat beestje had maar toch is het fijn dat je niet overal bij na hoeft te denken en gewoon je hond kan socialiseren met andere honden.

Binnenkort gaat Sisco weer terug naar huis en dan zal ik die ouwe bok toch wel een beetje missen t’is zo vriendelijk beestje alleen is het maar een vreemde snuiter met mijn katten.
Sisco heeft in zijn eigen thuissituatie ook 2 katten maar daar is niks loos, maar hier gaat ie los op elke kat die hij ziet ruikt of hoort.
Zeg maar gerust heel irrittand want daardoor durven mijn poezenbeesten dus amper nog maar thuis te komen.
Nog heel even en dan zijn we weer met ons eigen jaloerse hondenbeest en kunnen de katten gewoon weer thuis komen!

New Toys for Boys.

new toys for boys

Week 33 hebben we ook nieuw speelgoed en speelmatten besteld omdat we zagen dat Dylano daar echt aan toe was, hij loopt qua motoriek een beetje voor op zijn leeftijd en dat is helemaal geen probleem, maar daardoor had hij veel speelgoed wat voor een te jonge leeftijd was en hij daardoor geen uitdaging meer had.
Wat we hebben gekozen is het volgende!
Links zitten bij elke vermelding in het blauw!

 • Foammatten om op te kunnen spelen en zich zelf niet te bezeren groot pakket alfabet en cijfers 1 t/m 9.
  foammatten    =>   Foammatten pakket.

 

 • Kidkraft Activiteiten kubus, een kubus waar allerlei houten speeltjes op en aan zitten waar hij aan kan draaien, bewegen, omgooien noem het maar op in ieder geval genoeg om even zoet mee te zijn.
  kidkraft activiteitenkubus => KidKraft activiteiten kubus.
 • Kinderfauteuil zwart stof, zodat hij meer bij ons aan de salontafel kan zitten.
  kinderstoel zwart stof google    => kinderfauteuil zwart jollein
 • kinderbankje met opbergruimte voor Dylano zijn speelgoed.
  speelgoedkist_bandits_and_angels_opbergbank_grijs => kinderbankje met opbergruimte.
 • Hamertje tik omdat meneer net zoals bambam uit de flinstones graag dingen mag rammen of stukmaken was dit dachten wij perfect voor hem, helaas snapt ie het alleen nog niet en loopt alleen maar de hamer als een lolly behandelen dus leggen we nog even weg voor hem.
  hamerbank         => Hamertje tik Hamerbank

 

Ook hebben we wat speelgoed van zolder gehaald en weggezet aangezien hij degelijk baat heeft bij iets gevorderd speelgoed.
Zo hebben we bijvoorbeeld ook de blokkenkar van woezel&pip van zolder gehaald en het activiteiten tafeltje die we van vriendin Frederika hebben gekregen in elkaar gezet.
Aan het eind van de middag was hij natuurlijk nog behoorlijk onwennig met al dat nieuwe speelgoed, nu een week later speelt hij er maar wat graag mee en vooral nu hij wat meer kruipt en staat en stapt is dat allemaal vollop in trek bij hem.

 

 

Tot Slot.

Voor nu is de verhoging en koorts gelukkig weer aantal dagen gezakt of weg en zien we het 2e onderste tandje doorkomen.
Dus proberen we nu het gewone leven zo goed als het kan weer op te pakken.

Kijk je aankomende week weer mee naar de volgende weekblog?!

Laat me weten wat je van de blog vond en van het nieuwe speelgoed en heb je nog tips voor leuk speelgoed, liefst hout i.v.m. schoonmaken en motoriek bevordering dan ben je altijd welkom om een reactie te geven!!!

Voor nu bedankt dat je de blog weer hebt gelezen en tot de volgende!

Liefs Story of a New M♥M!

veel-liefs

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: