Weekblog 42; Happy kid vs. Happy mommy.

Lieve Lezers,

De tijd gaat letterlijk razendsnel voorbij en hierbij ook zoonlief zijn ontwikkelingen.

Nieuw speelgoed en even pauze van alle drukte heeft ons beide goed gedaan en opgeladen gaan we weer de rest van het jaar aan!

We nemen jullie natuurlijk mee op die reis en zullen je zo weinig mogelijk laten missen.

Dat en veel meer lees je natuurlijk in de blogs !!

week 34 samenvatting.

happy vs happy kid

Tuin opruimen.

Deze week begonnen we met het opruimen van de tuin en speeltoestellen klaarmaken voor gebruik aangezien zoonlief steeds meer vermaakt moet worden en fysiek actiever word, werd het tijd om het eerste aangekochte speeltoestel schoon te maken en spin vrij.
Ik had alleen verwacht dat dat iets makkelijker ging, het spinvrij maken aan manlief overgedragen i.v.m. de reusachtige spinnen die ik zag lopen, zette ik het ook op een lopen.

Gras maaien was stap 1 en dat stond behoorlijk hoog kan ik je vertellen.
het was nogal een klus om zowel het gras, heg en schuttingdeur allemaal in 1 dag gedaan te krijgen en tussen de slaapjes van zoonlief e.d. door moest dit allemaal gebeuren.
Ik heb het zoals altijd wel weer af gekregen met hier en daar een helpende hand van bijvoorbeeld Heit die even helpt met het maaien, en manlief die even op zoonlief let zodat ik even rap de klimop heg bij de schuttingdeur kan snoeien.
Het resultaat mag er zeker zijn en gelukkig kreeg ik er een compliment naar waarde voor terug.
Ja nu kan je denken jeetje wat materialistisch, maar ja ik heb soms ook en verwen momentje verdiend vind ik zelf.
Inmiddels is de tuin bijna af door het slechte weer van de afgelopen dagen zijn we er nog niet aan toegekomen het zwembad op te ruimen. (en de laatste snoeisels te deponeren in de groene container want die zat al vol na alleen de heg en klimops snoeien)
Het gras groeit met dit weer ook alweer enorm hard dus kan ik bijna weer gaan beginnen met de hele bende, maar het begin is er en dat is al heel wat waard vind ik.
Wanneer de tuin helemaal af en winterklaar is zal ik een foto posten!

Beauty & de chaos.

Ik ga praktisch nooit naar de kapper om dure dingen te laten doen, de laatste keer was alweer 2 jaar geleden voordat onze kleine man zich melde en daar toen 7 uren voor in een stoel heb gezeten.
Nee ik heb geen nagels die om de tijd bijgevuld moeten worden, extensions, wimpers of dat soort onzin is ook allemaal niet aan mij besteed.
Dus heb ik gekozen voor een beautybehandeling bij mijn favoriete beauty zaak namelijk Maggie’s, om daar een duo behandeling te doen waar ik al tijden naar verlang en hoop dat ik dan weer eens happy ben met mijn giecheltje.
Nu zal je denken huh hoezo wat mankeert er aan je kop dan?!
Nou ja daar heeft ieder zijn eigen mening over wat ie mooi vind en wat niet, maar na bijna 2 jaar gestopt te zijn met roken vond ik het nu een mooi kado aan mijzelf om mijn tanden eens te gaan bleken.
Dus 5 September mag ik dan eindelijk gaan genieten van een tanden bleek sessie, aangevuld met een lash lift die je wimpers lift zodat je nooit meer een krultang hoeft te gebruiken en daardoor meer open blik krijgt en optisch langere wimpers.
En ja dan hoop ik dat ik daarna weer helemaal happy ben met mijn tanden en me wat sexy voel om ook ons huwelijk wat op te peppen, want ja net ouder en net getrouwd is behoorlijk heftig.
Z’n beauty behandeling moet natuurlijk wel ergens in alle drukte ergens worden ingepland dus was het passen en meten wanneer en hoelaat dat dan mogelijk was.

Ik heb inmiddels de kapper weer eens bezocht, omdat ik al lange tijd iets anders met mijn haar wou maar niet goed wist wat.
De afgelopen weken was ik al aan het nadenken en zoeken wat voor kapsel ik wou als ik het al zou laten knippen en ineens op 1 avond was besloten wat het moest worden.
Zit je dan weken over te mijmeren en te twijfelen zal ik het wel doen bla bla…. en in 1 avond is het beklonken.
Dus na beslissing de kapper gebeld om te vragen hoe snel ze plek had, gelukkig had ze snel plek.
Want ga ik met zoiets te lang rondlopen dan ga ik twijfelen en durf ik niet meer, dus beter in een keer doorzetten dna kan je er ook geen spijt van hebben of overdenken.
ik zal het kapsel wat het is geworden wat mijn inspiratie was voor mijn nieuwe haircut laten zien.

pinterest inspired haircut

Inmiddels is mijn haar op die lengte geknipt en word het 7 september ook in die kleur namelijk Violet Brown geverfd.
Dan ben ik weer helemaal klaar voor de winter en kan ik hopelijk weer een tijdje van 1 kleur genieten i.p.v. 3 verschillende die elkaar niet echt complimenteren.
De hoeveelheid uitgroei en het stuk dood haar wat ik inmiddels bezat was enorm en nu voelt het toch een stuk aangenamer.
Met alleen een krultang en wat volumepoeder ziet het er al een stuk aangenamer uit als je een feestje hebt o.i.d. en dat was met mijn vorige kapsel gewoon geen doen meer.
Het zat als een dood vogelnest op mijn hoofd niks anders te doen dan een enorme bos klitten creeëren in mijn haar wat enorm zeer deed en onmogelijk was om te voorkomen, tenzij je haar helemaal ingevlochten was of zo strak opgebonden dat het geen kant meer op kon.

Ik ben Marrit de Kapster dan ook dankbaar dat ze tijd voor mij over had om mij te ontdoen van dit dode struikje haar!
Bedankt voor mijn nieuwe Coupe waar ik na 7 september waarschijnelijk nog vrolijker van ga worden, de lengte is  in ieder geval een verademing op zich.

new haircut kapsalon parel

Afscheid & rust herpakken.

Afgelopen week liet ik jullie nog meegenieten van ons logeetje en deze week ging Sisco weer lekker naar zijn vertrouwde huisje en liefkozende eigenaren.
Ik zal de ouwe bok wel missen en het spelen van onze lomperik met die ouwe bok, waardoor Dylano en ik weer in een deuk van het lachen lagen.
Maar eerlijk is eerlijk het is ook wel fijn onze knuffelsessies met die lomperik van ons met tweevoud in te halen.
Gek eigenlijk hoe wijs je met je eigen hond kan zijn maar het soms gewoon even niet ziet.
Onze pup kwam ook nog een andere pup tegen en die held op sokken zet het dan op een lopen als die pups dan natuurlijk enthousiast komen kijken.

De laatste dagen nog even lekker met de boefjes gewandeld en genoten van het nog even samenzijn!
Dus nog even een laatste strandwandeling en nog een laatste keer zwemmen, en ondertussen Dylano het lopen steeds meer aanmoedigen.
Uiteindelijk besefte ik doordat ik zijn ontwikkeling probeer tegen te houden, onthoud ik hem van zijn leermomenten en dat is van mij als moeder een slechte start.
En ja hij word steeds beter in die leermomenten van staan en lopen!

wandeling boefjes

Vakantie & het ritme terug vinden.

Bijna alle vakanties zijn weer over Regio Noord heeft dan nog 1 week maar dan moet alles weer in strak school/werk regime en begint voor velen weer een nieuw schooljaar.
Voor ons duurt dat gelukkig nog 3 jaar voor wij daar aan beginnen, Godzijdank want het gaat me nu al snel genoeg allemaal.
We zijn al druk bezig enigzins weer een ritme te vinden, in ieder geval wat minder lang uitslapen zal vast helpen ook voor zijn eigen slaapritme vast beter.
Dus standaard gaat onze wekker weekend of niet om 9.30 uur af en deze week misschien wel rustig aan 1 uur eerder, om straks weer in de ritmes te zitten voor het sporten en zwemmen.
Rustig aan maken wij ons dus ook weer klaar om terug te gaan in ritmes en regimes om mee te gaan in alle drukte die weer gaat komen.

Nieuwe periodes staan weer voor de deur.

Stap voor stap bouwen wij de vakantie ook weer af om straks weer te kunnen genieten van de herfstbladeren die vallen en de sneeuwvlokken die dit jaar weer hopelijk met bakken uit de lucht komen.
Even als vrieskou zodat we Dylano ook weer kunnen laten genieten van water in ijs vorm en sleeritjes met hem kunnen gaan doen.
De mooiste seizoenen komen er weer aan en oh wat ga ik daar toch enorm van genieten met onze kleine man!
Hoe zijn oogjes nu al twinkelen bij het zien van lichtjes met kleurtjes en sfeerverlichting, ja kerst word dit jaar nog mooier met ons mooiste kerstkado ooit erbij aanwezig!
Ja terwijl ik dit schrijf pink ik weer een traantje weg, of dat nou ontzwangeren is of de acceptatie van Endometriose we zullen het niet weten.
Inmiddels moeten we ons ook al gaan voorbereiden op de komende seizoenen voor onze kleine man want hij groeit als kool, zit nu al in maat 80 van broeken en shirts ook al.
Morgen maar even de stad in om warm jasje en wat extra shirtjes in maat 80 met korte mauw.

leger jas zeeman
Onze aankopen zie je natuurlijk later weer terug in de blog, dus stay tuned voor de leuke nieuwtjes op fashion trend voor Baby’s voor de aankomende seizoenen!
Heb je de babyfolder van Zeeman al gezien?! NIET ?! Ga dan snel kijken er zit super leuk baby & kind kleding tussen!
Folder Baby&Kind Zeeman.

Voeding & Sport.

In ons eet en beweegschema hebben we inmiddels ook het e.e.a. aangepast.
We ontbijten nog steeds met brood & zijn al mega geminderd in Flesvoeding, sinds manlief Dylano heeft kunnen herintroduceren met Pyjamapapjes vraagt ie eigenlijk niet meer om zijn fles.
Positief beeld wat het Consultatiebureau graag mag horen, en hebben we ontdekt dat het eigenlijk feilloos ging en geen moment voor problemen zorgde.
Ook het drinken van de papjes is een aangename verrassing want die papjes zijn veel dikker dan zijn flessen maar gaan erin alsof het limonade is.

Voeding weekblog 42Ik stond hierbij ook behoorlijk versteld, gemiddeld gaan er z’n 3 pyjamapapjes per dag doorheen.
Een papje voor elk slaapje en s’avonds drinkt ie ze zo snel op dat ie er vaak 1 extra krijgt om goed in slaap te vallen.
Het is mij opgevallen dat Dylano Spinazie a la créme en ei heel erg lekker vind spitskool met kerriekruiden + aardappelen & gehaktbal ook wel lekker vind alleen deze smaak nog zo nieuw is dat ie er even aan moet wennen.
Maar het warm eten gaat weer super, de ene keer natuurlijk beter dan de andere keer maar dat heeft vast elk kind.

Voor nu niet meer nieuws over onze week, graag tot de volgende blog!

Liefs STORY OF A NEW M♥M

veel-liefs

 

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: