Weekblog 49; Goed nieuws en slecht nieuws!

topic weekblog 49 foto

Lieve Lezers,

Deze week was beladen en heel druk.

Zowel fysiek als mentaal waren het behoorlijk emotioneel beladen momenten.

Dit uit zich in vermoeidheid, het over piekeren van dingen, het moeten kunnen kaderen van dingen, dat alles gecombineerd met de normale daginvulling als moeder is dat behoorlijk heftig mag ik gerust zeggen.

Lees alles daarover in de nieuwe samenvatting van onze week.

recap weekblog 49 foto

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Spoiler Alert Topic News!

Maandag Goed en slecht nieuws dag!

Voor het ziekenhuis bezoek nog even de spanning uit het lijf sporten wat nu toch anders ging dan ik normaal gewend ben, mijn hoofd was er nog niet helemaal en de drive was ook ver weg te zoeken maar ik was er in ieder geval en dat vond ik al een behaalde winst op zich.
Na het sporten dan toch maar eens de sauna geprobeerd, met een handdoek dubbel voor mijn neus moest dit soort van gaan lukken vond ik zelf.
Door een aardige mevrouw die mij een beetje hielp in dit proces en wat pratende hield, hielp dit behoorlijk.
Volgens de aardige dame heb ik het toch dikke 3 minuten volgehouden en dat vond ik ook al een winst op zich (i.v.m. Chronische verkoudheid en neusklachten is dit vaak niet haalbaar).
Ik wil zo graag samen met manlief eens een wellness dag doen omdat hij sauna’s wel heerlijk vind maar dan moet je het wel langer dan 5 minuten kunnen volhouden.
Dus aan de bak om de tijd steeds wat op te rekken dan moet dat gaan lukken dacht ik zo.
Zoonlief was thuis bij manlief vandaag, die mij tussendoor een heerlijk buiten speel filmpje stuurde van onze kleine man en onze puberende Rottweiler pup.

sporten maandag

Maandag bezoek Gynaecoloog.

Maandag was dan eindelijk de dag dat ik weer naar de Gynaecoloog mocht en eindelijk soort van uitsluitsel kreeg over wat er nou allemaal aan de hand was omtrent de zaak Endometriose.
We begonnen met de klachten bespreken (constant bloedverlies), vandaar uit werd al wel beslist dat ze d.m.v. Echo en MRI wel kunnen uitsluiten dat ik geen directe Endometriose heb.
Alleen is de klacht die ik heb wel toepasbaar bij endometriose, en dus is daarom wel besloten toch eerder te gaan opereren om te kijken of de klacht geen schade heeft aangebracht bij de eventuele vruchtbare delen.
Voor nu hebben we nog een aantal onderzoeken lopen en behandelplan omtrent anticonceptie namelijk de prikpil om te kijken of dit werkt voor de klacht die er nu is.
Voor half December moet ik weer terug komen om te kijken is de klacht weg en is dat voldoende of moet er toch geopereerd worden als het onderzoek wat nog loopt geen uitsluitsel geeft.

Dus Slechte nieuws concreet is dat er dus naar alle waarschijnlijkheid toch geopereerd moet worden, en dat kon al over 6 weken maar i.v.m. feestdagen en andere dingen die nog komen heb ik aangegeven dit liever rond januari te plannen.

Het Goede nieuws was dat ik niet 100% onvruchtbaar ben verklaart en dat ik dus nog wel kinderen kan krijgen, desnoods weer met begeleiding van het ziekenhuis.
maar dat het niet is uitgesloten was heel fijn, en dat was even een hele verwelkomende boodschap die ik heel hard nodig had!
Na het bezoekje aan de Gynaecoloog voelde ik een flat van bezorgdheid van me afvallen en streek even als een zwangere vrouw over mijn beetje gebolde buikje!
Wow het kan dus toch, wat is dat fijn om te horen er mag dus nog z’n magisch wezentje in mij groeien! Yes Halleluja!

Hierna moest ik nog even snel de stad in om nieuwe winterschoenen, en eten halen voor het thuisfront die het hadden gemunt op chinees.

biker boots van haren
Dus daar sta je dan wetende dat de trein niet al te lang nog vertrekt te bestellen bij de chinees, en godzijdank hebben ze het eten in 10 minuten geflikt anders had ik een groot probleem gehad.
Dus met schoenen, chinees snel naar de trein gefietst in de hoop dat ik het nog halen zou anders kwam ik te laat op het werk.

Dinsdag afspraken dag.

modeshow flyer

S’ morgens moesten we eerst kleding passen voor een modeshow waar Dylano en ik aan gaan meedoen, en er waren 2 setjes al voorgeselecteerd voor hem.
Beide super stoer en leuk qua kleur dus moeders was hier al helemaal blij mee.
Maar we mochten als we wouden ook 2 rondes lopen en dan hoefden we niet te kiezen welk setje we wouden dragen, nou helemaal top dan doen we dat even.
Over welke setjes het zijn geworden laat ik jullie na 11 oktober weten of kom gezellig naar de modeshow in Stavoren en wees bij deze prachtige momenten.
Kaarten zijn 5 euro per stuk en bij 2 winkels te verkrijgen;

Neem contact op met 1 van deze winkels en reserveer je kaarten!
Alles over de modeshow komt na 11 Oktober in de blog te staan!

Bekkenbodem Fysio.

Zoals eerder verteld liep ik bij de Fysio i.v.m. problemen rondom de bekkenbodemspieren.
We zijn er nu achter waardoor dat komt namelijk een spier die vastzit en daardoor op alle fronten pijn veroorzaakt.
Door een oefening moet ik die spier nu weg masseren en daar zou het beter van moeten worden.
Hiernaast moet ik natuurlijk de ademhalings- oefeningen nog wel blijven doen zodat ik de bekken bodem makkelijker kan ontspannen.

Hierna ging ik een ruil ophalen en door naar de stad want ik moest nog een aantal boodschappen ophalen waaronder; kaas, batterijen voor de verlichtingen, extra lampjes op sensor e.d., scheermesjes en wat Zwitsal spul omdat er een leuke actie was met een haren uitspoel bakje in de vorm van een walvis!
Dus als een pakezel weer op de fiets om de trein in te stappen en om 10 voor 4 reed de trein met mij en de bepakte fiets naar Stavoren die overigens bomvol zat.
Om iets rond half 5 was ik dan eindelijk thuis waar we direct daarna snel richting de Coop fietsen als gezin om snel eten te halen en andere boodschappen.

Eenmaal thuis snel begonnen aan de aardappelen schillen, het menu was Stamppot Boerenkool omdat Dylano weer even aardappels moest hebben na 1 dag bami (dat vind ie leuker om mee te smijten dan op te eten schijnbaar) dus moesten er wel weer even bouwstoffen in.
En manlief zag dat de boerenkool in de aanbieding was dus dan maar eten al had ik daar niet heel veel zin in toen we in de winkel stonden maar goed toch maar overstag gegaan want om daar nou ruzie over te krijgen vond ik wat zinloos.

Voor het eten stond nog een hele grote wasmand en 2 normale wasmanden vol met gewassen was mij nog op te wachten om gevouwen te worden.
Daar had ik de maandags al een beginnetje aan gemaakt dus nu ging ik doorpakken.
Ik moest toch wachten terwijl de aardappelen stonden te koken samen met de boerenkool dus tijd om de handen te laten wapperen dacht ik zo!
Voordat het eten klaar was had ik de was ook al aan de kant dus mooi weggewerkt dacht ik zo.
Inmiddels zijn er alweer 3 wasmanden die dezelfde behandeling vragen dus stilzitten hoef ik de aankomende dagen absoluut niet.
Nou hoef ik dat sowieso niet want ik heb de hele week nog afspraken staan die ik nog af moet lopen dus vervelen is er niet bij in huize Mulder-Bouma!

Woensdag Veekeuring dag.

Omdat we de trein die we gepland hadden gemist hebben, besloten we even bij Beppe op het werk een bakje thee te doen omdat we wel heel lang moesten wachten op de trein.
Dat Dylano telkens Beppe heen en weer zag lopen vond ie maar apart denk ik want hij had veelal een zoekende blik van; Hé waar is ze nou weer heen?!
En als Beppe dan weer even in beeld kwam begon hij direct weer te lachen en zag je hem zichtbaar genieten van dat moment.
Beppe vond dat stiekem ook wel gezellig denk ik.
Na het bakje thee bracht ik Dylano even bij Beppe om afscheid te nemen en gingen we er weer vandoor om daarna op het station verder te wachten.

Kokedei 2018.

kokedei 2018

Vandaag zijn we op pad geweest naar Workum omdat daar de jaarlijkse veekeuring was en ik Dylano altijd zichtbaar zie genieten als het op dieren aan komt.
Dus op naar de koeien die hij laatst nog een tikkeltje eng en spannend vond maar hoe vaker hij het ziet hoe normaler het word en dat is wat moeders wil bereiken.
Ook vind ik het belangrijk dat Dylano straks leert dat melk uit een koe weg komt en niet uit de fabriek, dat de kaas die wij eten ook van melk word gemaakt van de koe en dat het een cultureel stukje erfgoed is wat de keuringen aan gaat.
Nou het bange en spannende was er nog wel maar al minder dan de eerste keer, sterker nog hij begon het rond het middaguur zelfs reuze interessant te vinden.

Om half 1 zijn we weer het centrum uitgelopen om op weg naar huis te gaan, dan kon Dylano even tukje doen straks en moeders even rustig op het bankje want de wekker ging om 6 uur.

bambino artikelen

Ook nu hadden we tussen het koeien kijken door wel even wat boodschappen gedaan bij de Kruidvat aangezien die weer Bambino spullen in de aanbieding hadden en moeders gek is van dat leuke merk.
Een slaapzak, 2 pakken rompers maat 86/92, sokken van Bambino en Woezel&Pip en een XL Hydrofiele doek verder + een hangtas voor aan de kinderwagen verder liepen we de Kruidvat uit.
Daarna Krentenbollen halen want daar zijn wij gek op!
Dylano heeft ook een stukje gehad maar die vond het nog niet zo extreem lekker als zijn moeder (komt nog wel goed met je hoor kind dat leert mama je wel).

Tussendoor lag meneer te slapen tussen al het geweld van loeiende koeien en huilende kinderen, muziek, omroepers e.d. Het maakte niks uit hij bleef in staat van coma het arme kind.
Bij aankomst op het station was ie na een minuut weer klaarwakker en dus heeft het s’ middags behoorlijk lang geduurd voor hij eindelijk sliep helaas.

Om 4 uur sliep hij eindelijk en ik had ook wel even de puf er niet meer voor om nog iets te doen dus ben ik ook even gaan liggen en schrok om 7 uur pas weer wakker dus snel er uit om weer eten klaar te maken.

Rond half 8 kleine man wakker dus die ook uit bed gehaald en eten gegeven, nog even gespeeld daarna en samen TV gekeken en toen kleine man weer op bed gedaan.
Kon moeders weer even bloggen en even in serene ruimte zijn waar geen koeien loeien of huilende kinderen zijn.

Vraag van vandaag?!

Dit was de samenvatting van onze halve week alweer, laat even weten wat jij de lezer van de halve blogs vind.

Wij werken graag aan goede content en behapbare teksten, als jij je feedback hierover zou willen geven zou ik dit heel erg waarderen!

Liefs Story of a New Mom.

veel-liefs

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: