Weekblog 51; Rust, Reinheid & Regelmaat.

Weekblog 51; Rust Reinheid en Regelmaat…

topic foto weekblog 51

Lieve Lezers,

Deze week was even terug komen in de rust.
Terug komen zodat je tijd hebt voor de dingen die er echt toe doen.

Namelijk zoals ik al zij, tijd om een boek te lezen of bepaalde huishoudelijke taken doen die al weken op een to do list staan maar niet afkomen.

Het werd dus nu echt tijd om dingen te gaan waarmaken die ik mezelf al weken beloof te doen.
Of dat is gelukt lees je natuurlijk in de samenvatting van de weekblog.
_______________________________________________________________________________


Maandag pyjama dag!

fall relax

Soms heb je van die dagen dat je gewoon even niks wil, even lekker omhangen in huis even geen nette kleren aan hoeven en de hele dag Selfie ready te zijn.
Nou komt dat wel vaker voor dat ik niet Selfie ready ben maar goed dat ter zijde.
Ook hebben jullie vast mijn blote billen gezicht al vaker voorbij zien komen op de foto dus Selfie ready, F*** It.
In ieder geval was mijn blote billen gezicht afgelopen week al lekker zichtbaar in de kippenavontuur foto!
Voor degenen die dat gemist hebben hier de link! Ga naar de kippenavontuur foto!!
Weekblog 50; intens genieten!

Wat ik wel heb gedaan is de keuken eens flink onder handen genomen daar wou ik al weken mee bezig en eens ruimte weer maken maar het kwam er maar niet van!
Dus schiften en opruimen, wat kan weg wat staat hier zinloos te zijn wat moet schoon en wat moet ik bewaren?!
Je raad het al bij het ene aanrecht was ik nog niet klaar of ik begon al aan het andere…

Ja wij hebben 2 werkbladen naast elkaar nu zou je zeggen fijn zoveel ruimte.
Ja klopt maar dan moet je het niet elke dag vol gooien met troep en onnodige rotzooi.
Tijd om daar verandering in te brengen dus.

appelminicakes
Ook werd het tijd eens de fruitschaal te legen wat ik al een hele tijd zou doen maar ook maar niet aan toe kwam, maar ik had al wel benodigdheden er voor gehaald om er iets mee te gaan doen.
Dus weg schone opgeruimde keuken want toen besloot ik appelkruimelcakes te gaan maken, wat alleen weer mislukte door iets teveel ei in het beslag + een opgeklopt ei wat wel in het recept stond.
Nadien dat klaar was heb ik dat wel weer opgeruimd maar dan zit je wel weer met het gevoel shit nu staat er weer iets bij terwijl ik juist wou minderen.
Een hekel aan mezelf en een uur later, besloot ik maar dat ik er best tevreden mee mocht zijn.

Het was toen inmiddels bijna namiddag, en was toch deels wel trots op dat ik toch iets kon afmaken wat ik had beloofd te doen.
Gaandeweg de afgelopen dagen ben ik daar nog meer mee bezig geweest.
Dus tussen het was opvouwen e.d. En de keuken opruimen, merkte ik wel degelijk een verschil.
Misschien niet een groot verschil maar wel een belangrijk verschil.


Boek; Sexy, but tired, but sexy.

S’ avonds ben ik dan eindelijk in dat boek begonnen die ik zo lief van manlief had gekregen maar gewoon nog geen tijd voor had gehad!
Schandalig eigenlijk maar ja soms vind ik slapen en fris op staan gewoon iets belangrijker.
Maar goed ik was er dan nu eindelijk aan begonnen en ben volgens mij aardig op weg gekomen ik heb de eerste 30 bladzijdes al gelezen (zaten ook veel plaatjes bij dus die snabbel ik er alvast maar af), en het eerste hoofdstuk gaat voornamelijk over hoe je je moet kleden en ja laten we maar gerust zeggen dat ik een zwak heb voor casual kleding met foute T-shirts en niet echt weet hoe ik soms dingen bij elkaar moet stylen.
Dus haar tips in dit boek waren voornamelijk een Eyeopener voor mij zodat ik weet dat zou ik nog gaan investeren in mijn kledingkast dat ik dan weet wat ik überhaupt moet shoppen.

Checklist zeg je?! Oké hier komt ie wie weet heb jij er ook wel iets aan!
* Zwarte pantalon
* Goede spijkerbroek (ik vond stretch ook prima maar blijkbaar niet goed genoeg volgens dit boek)
* witte T-shirts, daar gaat mijn mama gevoel ik ben bijna allergisch geworden op witte kleding sinds ik moeder ben i.v.m. Die klote vlekken die je kind er de hele dag in maakt.
* Biker jacket must have, hier ben ik het natuurlijk wel volledig mee eens want die wil ik al heel lang hebben maar een goed aansluitende heb ik nog niet kunnen vinden in het zwart.
* Trench coat Nude kleur, deze heb ik soort van dus die heb ik visueel afgestreept omdat ik niet kledingstukken dubbel wil hebben dat vind ik zonde behalve een lekker zittende broeken daar kan je er nooit teveel van hebben.
* Sweaters, dit vind ik z’n niet flatteus kledingstuk die ik eigenlijk altijd draag als ik niet de deur uit hoef en het liefst in combinatie met een trainingsbroek op de bank met pantoffels.
Dus nee discutabel.
* LBD oftewel Little Black Dress, Ja vind ik ook must have voor begrafenissen, je draagt ‘m daarnaast alleen bijna nooit en dus bijna zonde want die zwarte pantalon kan dan ook net zo goed met een zwart shirt en goed zwart colbert of blazer.

* Lange jurk, discutabel heb ik 1 keer gekocht op de zwarte markt in Beverwijk en tot de dag van vandaag nog nooit aangehad, Zonde dus en vind ik dus ook niet nodig.
* Witte sneakers, deels mee eens ik heb zelf bijvoorbeeld wel de Classics Adidas maar om het nou een must have te noemen vind ik dan weer zo overrated.

En dan door met de ”What would Jamie Do tips”;
* Verzorgde nagels maken de vrouw; totally agreed, ik kan altijd stront jaloers zijn op vrouwen die altijd hun nagels en wenkbrauwen super voor elkaar hebben echt heeeeel irritant….
* Goud staat mij niet is geen optie; totally agreed maar ik draag zelf geen andere kleuren dus ben ik het daar sowieso mee eens.
* Een ronde hals gaat boven alles V- halzen liever alleen bij eetgelegenheden; uhm nee niet mee eens een V- hals kan soms echt je outfit maken en vooral met kettingen om vind ik het dan juist mooier dan met een ronde hals want dan zie je de ketting vaak niet eens meer.

Tot zover de tips maar hé luister niet te veel naar mij want ik volg lang niet altijd alle fashion feitjes.

Dit was overigens ook het enigste boeiende tot zover van het boek en als het hier te lang over doorgaat dan is dit boek bijvoorbeeld ook niks voor mij want ik denk dan al standaard; Hoe heb jij hier tijd voor als moeder?!
Maar goed terug naar het onderwerp het boek daargelaten, ik kwam er dus nu eindelijk aan toe en heb manlief daar dan ook voor bedankt dat ik nu weer een boek had om te lezen.
Er hingen in veel punten herkenning en in het voorwoord heb ik ook wel een aantal keer gelachen om hoe ze iets omschreef.
Bijvoorbeeld dat ze een doemdenker is en dus 24/7 apen en beren op de weg ziet dat herkende ik wel aan mijzelf en grappige woordzinnen en aparte kattennamen ja ik herkende mezelf wel een beetje in haar en dat schept een band en leest ook direct lekkerder.
Maar ja ik las ook alle delen van fifty shades en voel me nou niet echt verbonden met Anna om me tijdens het spel van de liefde te laten slaan in een of andere SM kamer, dus het is ook wel een beetje wat voor soort boek lees je hé je hoeft je dus niet met iedereen verbonden te voelen.

Na het hoofdstuk voor nu te laten, vroeg ik manlief of hij wel wist wat voor boek hij mij had gegeven?! Lees hier het antwoord!
Manlief: ”Uhm ja een boek die je verteld dat je sexy mag zijn in je moederrol maar ook een inspirerende look geeft in de schrijfster haar leven als vlogster zakenvrouw en moeder.”
Ik: ”Schat dit eerste hoofdstuk gaat eigenlijk alleen over de investeringen in je kledingkast en ik kom er dus nu achter dat ik 9 van de 10 niet heb en dus door jou boek word aangespoord om te gaan shoppen naar die must haves uit dit boek.” oh ja hoeveel geld gaat me dat kosten?!

Die antwoorden waren natuurlijk niet heel slim, want ja daar hap ik dan natuurlijk gretig op in.
Ik heb daarna natuurlijk wel even ontkracht dat hij dat niet allemaal hoeft te betalen maar wel lief aangeboden, en dat ik ook niet alles nodig vind wat in het boek word aangeraden.
Die Biker jack daar in tegen vond ik dan weer wel een goeie tip, en ook iets dat ik al heel lang graag wil aanschaffen.

Maar tot zover het boek, Daarna zijn we gaan slapen.

Dinsdag doe dag.

modeshow flyerVandaag moest ik nog 2 outfits passen bij de kledingwinkel voor mijzelf, en liet dit keer even zoonlief thuis zodat ik even relaxed alle kleding kon passen en op de foto kon zetten.
Na even handig te zijn omgekleed voor het passen en mijn kop soort van had vol gesmeerd met make-up ging ik op weg naar de winkel.
Eenmaal daar aangekomen gingen Gea en ik rustig aan alles nog een keer door passen.
Met de 2 nieuwe setjes erbij krijg ik het smoordruk tijdens de modeshow en heb dus eigenlijk geen tijd om Dylano ook nog om te kleden kwam ik al achter, wat Gea alleen nog wel even doodleuk bevestigde.
Chips hoe ga ik dit nou weer regelen, dus zus lief Margreet al gevraagd maar ja die is hoogzwanger dus ja ook niet superhandig.
Dan misschien toch maar even kijken of ik daar iemand anders voor kan vinden die daarbij kan helpen, desnoods even in overleg met de organisatoren.
Hoe dan ook over een week is het al zover dus er MOET een oplossing voor komen.

Over de 2 nieuwe setjes zeg ik het volgende;
outfit 1;
Stoer, Casual, & Mom proof.
Outfit 2;
Stoer stijlvol en party ready.

Over outfit 2 was ik in eerste instantie niet helemaal gecharmeerd omdat ik zelf vind dat bepaalde dingen je gewoon niet altijd staan.
Maar hé ik ben ook geen stylist of kledingverkoopster hé.
Hou dit er allemaal uitziet nogmaals mag ik pas na 11 oktober vertellen en laten zien.
Maaaarrrrr…… ik ga jullie 1 ding verklappen!
Ik heb 2 boekjes van de mode die we dragen tijdens de modeshow doorgebladerd en daarin zitten wel een aantal kledingstukken die ik ook draag!
Welke is alleen nog een verrassing en in welke kleur.

C&S Paris lookbokfoto
Het is de mode van; C&S Paris.
Najaar & Wintercollectie 2018/2019.
Check de link voor de Facebook pagina van C&S Paris Design.
C&S Paris Designs.

Voor nu nog even geduld over kleine 2 weken kan ik jullie filmpjes en foto’s laten zien van hoe alles ging!
Wil je alvast alles te weten komen over de kleding en de modeshow?! Ga dan naar de FB pagina van Uniq lifestyle.
Uniq Lifestyle & woonaccesoires.

Be Patient and get rewarded! Want dan is er ook een kleine Give away!

Ohja en toen ik thuiskwam heb ik nog even grondig samen met manlief de woonkamer aangepakt was naar boven gebracht & boven heeft manlief het traphekje voor de zoveelste keer gemaakt.
Superfijn want veiligheid is best wel belangrijk als je je kind niet binnen 1 dag al dood wil hebben.

Tussen het stofzuigen door knalde er een koppijn in mijn hoofd standje migraine maar dan 100 tegelijk.
Later toen ik zonder licht aan het douchen was al zitten op de grond dacht ik ”hé zou dit niet kunnen komen door de prikpil want dat was wel iets met bijwerkingen” en dus heb ik manlief even snel laten Googelen, of mijn migraine medicijn wel kon met de prikpil omdat ik mijn hele nek ook wat enorm voelde opzwellen zo leek het en het de pijn ook vooral mijn nek richting rug begon in te stralen.
Stond dus ook bij dat ik door de prikpil migraine kon krijgen volgens manlief ”ja hoor thanks heb ik weer” dus deed ik iets wat eigenlijk nooit doe maar echt geen andere uitweg zag vanwege de pijn namelijk manlief vragen of hij mijn nek even wou masseren, dat was mijn slimste zet ooit.

japanse massage
Na een lekkere hardhandige Japanse massage en wat kraken hier en daar trok de pijn al snel weg (godzijdank want het was niet te doen zeg ik je).
Bij nader inzien mag ie dat dus wel vaker gaan doen, kan ie dus soort van toch wel ofzo.
Daarna zijn we allebeide alleen voor de tv gekropen hij boven en ik beneden omdat hij voetbal keek en ik vooral dat liever vermijd!

 

 

amsterdammertje paaltje
Nou had ik maandag ook z’n heerlijk voorstel om vandaag naar A’dam te gaan, niet wetende dat Ajakkes moest spelen en dus de stad vol hooligans is en Tadaaaa nieuws waarom ik dat soort steden altijd vermijd weer een liquidatie rijker in A’dam.
Dus eind goed al goed.
P.s. Ajakkes noemen wij de club met de grove uitspraken die ik liever niet herhaal, en die Amsterdammer paaltjes met die 3 keer x x x logo, wij vinden Ajakkes leuker klinken dan de officiële clubnaam (I’m not gonna say it)

Woensdag was opruim dag.

woensdag opruimdagEindelijk was daar dan de doorzettingsvermogen om dit varkentje eens te wassen.
Ja bijna alle was die ik boven had verzameld op de logeerkamer heb ik weggewerkt (bijna allemaal).
Er zijn nog een aantal kledingstukken van manlief die nog uitgezocht moeten worden of nog hangen te drogen dus die kon ik nog niet doen.
Dylano en mijn was zijn allemaal aan de kant netjes gesorteerd in de kast, zomerkleding is er op een aantal shirts bij ons allebeide uit.
En wat mijn korte broeken betreft heb ik een aantal die ik ook nog kan gebruiken bij het sporten en die heb ik dus laten liggen.
Bij manlief heb ik alleen de korte broeken uit de kast weggehaald de rest mag hij zelf gaan sorteren.
Hoe me dit nou eindelijk is gelukt vraag je je vast ook af?!
Nou ik ben eigenlijk afgelopen maandag weer sinds lange tijd met medicatie begonnen, omdat ik me de laatste tijd weer wat down voelde niet heel erg doorpakkend en nog een aantal dingen.
Dus werd het weer tijd om weer even peper in de kont te doen d.m.v. Medicatie.
Ook heb ik eens een to do lijst gemaakt met wat ik nou echt af wou gaan hebben op een dag naast de normale huishoudelijke taken.
Nou zoals je begrijpt schoten de simpele taken er dan even bij in, maar ik heb de was aan kant/ boven weer eens alles netjes en opgeruimd en schoon wat ook een fijn gegeven is.
Nu dus verder met de andere dingen die ik al een tijdje wil doen.
Wat dat is ga ik alleen nog niet verklappen want dat is wel een beetje make-over materiaal, en dat ga ik dus ook pas laten zien na de make-over.

Dit klusje heb ik gedaan tijdens Dylano zijn middag slaapje, en nog uurtje met hem wakker.
Tijdens het wakkere uurtje heb ik de Ipad aangezet op Woezel&Pip filmpjes op Youtube en dat hield hem gelukkig even leuk bezig en wat mij begon op te vallen was dat ie begon te dansen als het startliedje er weer aan kwam.
Super schattig en probeerde ik dat stiekem vast te leggen dan hield ‘ie er natuurlijk weer mee op zal je altijd treffen.
Wat ik wel heb kunnen vastleggen zien jullie in het volgende materiaal!


hobbelkoe kado
Wat ik nog wel even moet vertellen is wat we nu alvast voor Dylano zijn verjaardag hebben gekocht en dat is te leuk om jullie niet te vertellen!
Iedereen heeft vroeger vast wel eens op een hobbelpaard gezeten of iets in de trant, nou bedacht manlief wat is nou leuker dan een Hobbel Koe omdat ie zo weg is van dieren op het moment.
Dus wat kregen we vanmorgen in huis jahoor een Hobbelkoe.
Een Hobbelkoe die ook nog eens echt loeit als een koe als je in zijn oor knijpt.
Super schattig natuurlijk maar Dylano had er na een paar minuten al zijn buik vol van en wou en moest eraf band om of niet IK.WIL.EN.ZAL.ER.AF….. Dus kon manlief niet heel lang samen met zoonlief er van genieten en hoe sneu ik dat ook vond moest ik ook even realistisch zijn.

Zijn loop auto (Mercedes Only in ons huis) was ie eerst ook niet weg van en nu staat ie elke dag naast dat ding op de kachel te tikken zo van; ”Nou ma ga je me nog helpen of wat”.
Ook super schattig maar hij is er nog veel te klein voor en sodemietert er mij iets te vaak bijna naast.
Hetzelfde geld trouwens voor zijn bestuurbare auto die is nu ook helemaal HET ding terwijl dat bij aanschaf ook niet direct helemaal zo was.
Dylano moet 9 van de 10x gewoon nog wennen aan zijn nieuwe speelgoed en als ie het eenmaal heeft uitgevonden is het helemaal klaar.
Wat wel grappig was, wat manlief alleen misschien iets minder leuk gaat vinden is het volgende.
Terwijl ik sta te koken zie ik de lege door van de hobbelkoe en zie Dylano heftig op zijn ballenbak tas meppen zo van; ”Ma, doe is open” dus ik bedenk me een spelletje die ik via Google had gezien dat een lege doos ook een mogelijkheid bied, namelijk mini Ballenbak!
Dus kind in de doos en voor hij op kon staan snel de zak met ballen erin gedaan.
Nou Game face van meneer was direct klaar want er kwam een big smile en ja daar gingen de ballen al de lucht in.

ballenbakdoos
Dus 1 doos vol plezier en zo kon ik lekker door met koken en kon Dylano lekker spelen zonder opgesloten te zitten in de box (dat begint ie echt behoorlijk irritant te vinden namelijk en zodra ik hem er in zet begint ie vaak al te krijsen).


Vanavond hebben we ook weer nieuw eten geprobeerd namelijk burrito’s met bonen.
De burrito zelf was ie niet zo fan van maar de bonen, mais, paprika en komkommer gingen er goed in (voornamelijk de bruine bonen vond ie heel erg lekker).
Na het eten hebben we ons dagelijkse Baby TV dansje nog even gedaan en toen de kleine man lekker op bed gebracht!
Daarna heeft moeders natuurlijk weer de handen vrij om deze mooie blog voor jullie te voorbereiden en nog wat laatste huishoudelijke taken te kunnen doen voor dat ik mezelf ook horizontaal neerleg.

Voor nu nog een Fijne Dierendag, en tot de volgende week samenvatting!

Liefs Story of a New MOM.

veel-liefs

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: