Weekblog 55; Medicijnen en verjaardag pret.

Weekblog 55; Medicijnen en verjaardag pret.

 

Lieve Lezers,

Dit was de week van onze kleine man zijn verjaardag en de bijkomende stress die je daar als moeder van kan ervaren heb ik gemerkt.

Dat en medicijnen problemen maakten dat ik het afgelopen week even niet kon opbrengen om iets voor te bereiden en te uploaden.

Dat en veel meer lees je natuurlijke weer in de samenvatting van de weekblog.

____________________________________________________________________________________________

 

Maandag wasdag.

Vandaag moest ik bezig gaan met de was, want er had zich door alle drukte van afgelopen week een behoorlijke stapel opgebouwd.
2 grote wasmanden en 4 normale formaten vol in alle kleuren, waren de bult die met een rap tempo voor het einde van de week weggewerkt moesten worden.
Liever nog voordat donderdag aan zou breken i.v.m. Andere drukte die ik dan zou hebben.
Dus snel alles sorteren op kleur en hoeveelheid en rammen met die handel.
Alleen was de wasmachine ook nog op maandagmorgen stand blijkbaar, want die wou niet zo snel als ik wou.
Maar er was ook nog schone was wat nog gevouwen moest worden en geordend de kast in moest dus ik hoefde me totaal niet te vervelen.
Na een middagje was vouwen en wassen en drogen was ik er wel klaar mee en begon ik met manlief te discussiëren over het avondeten.

Iets makkelijks moest het maar worden want geen van ons had zin om te koken.
Dus op naar de winkel en eten halen dan maar, maar voor de kleine man wou ik wel even iets voedzaams doen en iets wat hij ook lekker vond.
Ik bedacht me dat we laatst wraps hadden gehad en dat hij daar de bonen zo lekker van vond, dus dat was het antwoord iets makkelijks maar doch voedzaam.
Een kidneybonenschotel van Hak had ik laatst al eens gehaald dus dat was wat we gingen eten, qua smaak en vulling was het niet optimaal.

Een toevoeging van een spicy kruid had hierbij wel gekund om de smaak iets meer op te halen.
Ook hadden er wat ons betreft wel iets meer bonen in gemogen, die nu te wensen over lieten.
Na het eten was het versierpret begonnen, zoonlief had ik voor dit tafereel eerst wel op bed gebracht.
Hij had vast door wat wij deden en toen Pake Bouke eenmaal langskwam was het feest compleet, meneer heb ik voor een paar seconden naar beneden gehaald om pake uit te zwaaien.

Dylano was niet mega onder de indruk van alle slingers dus was pake leuker dan alle festiviteiten die wij hadden voorbereid.
Gelukkig maar, want we wouden ook nog een beetje verrassing houden voor de dag erna.

mocro maffia serie

S’ avonds hebben manlief en ik gezellig samen voor de buis gezeten en de nieuwe Videoland serie Mocro Maffia gekeken.
Goeie serie maar er heerst enig nadeel op dat soort series vind ik, al het gevloek met een nare ziekte met de hoofdletter K.
Ik snap dat niet waarom zulke voorbeeld series dat toelaten en te pas en te onpas gebruikt.
Met name Achmed Akkabi die een voorbeeldrol heeft net zoals vele andere spelers zoals Robert de Hoog irriteerde me dit mateloos. (Robert de hoog is bekend van de film Nova Zembla)
op 3 afleveringen hebben we die avond bijna de hele serie uit gekeken.

Dit deed mij wel even denken of ik nog wel zomaar een randstad in wil lopen met kind waar de Mocro Maffia zijn hoogtij dit tijdperk viert.
Ik heb dit ook direct bij manlief gemeld dat ik niet meer met een lekker gevoel Amsterdam in zou gaan, laatst zouden we ook al bijna gaan (nadien godzijdank) en toen speelde Ajax dus wou manlief al niet gaan i.v.m. De hooligans die er dan rondhangen maar s’ avonds zagen we bij het nieuws dat er weer een liquidatie was uitgevoerd op klaarlichte dag.
Ook zijn er de laatste tijd steeds meer ”vergis” moorden en dat zit mij toch niet lekker om dan even lekker een dagje Amsterdam te gaan doen.
Na even sneupen op het web kom ik er achter dat er de afgelopen maanden, rondom en in Amsterdam volgens moordatlas al 16 moorden zijn gepleegd.

Genoeg redenen om eerst maar even niet te gaan!

Dinsdag verjaardag!

dinsdag verjaardag

Vandaag was het dan zo ver onze zoon was alweer 1 jaar geworden.

Rond 10 uur werden we wakker gemaakt door onze kleine man.
10.30 stond Martine weer voor de deur en terwijl ik me aankleedde en de kleine Birthday boy klaarmaakte had manlief de deur voor haar open gedaan.

1 jaar alweer en man wat gaat de tijd verschrikkelijk hard als je kinderen hebt.
En best wel gek, maar je gaat toch automatisch terugdenken aan de bevalling zelf op z’n dag tenminste ik wel.
Ik probeerde in mijn hoofd een soort tijdlijn te maken van hoe die dag ook alweer verliep aangezien ik daar zelf weinig nog van af weet.
Stoned van alle pijnmedicatie heb ik überhaupt weinig van mijn bevalling meegekregen.
Zelfs van momenten voor de medicatie weet ik het niet meer terwijl ik daar nog zo nuchter als een kip was.
Dus in mijn hoofd lette ik de hele dag op de tijd en wat ik nog wist van die dag en hoe dat ook weer allemaal ging.
Een rare gewaarwording dat was het allemaal wel een beetje, maar ik zou het voor geen goud meer willen missen of hebben gemist.
Ik ben ontzettend dankbaar en mega blij met ons mooie lieve mannetje en zou er alles voor doen om hem gelukkig te zien worden in zijn eigen leventje.
Hopelijk mag ik dat allemaal meemaken en doorlopen met hem en hoop ik toch stiekem dat hij een beetje een mama’s kindje word en blijft.
We hebben die dag niet veel aan zijn verjaardag gedaan aangezien we het die dag ook niet vierde, enige verjaardagstintje waren de hoeveelheid slingers en ballonnen.
Zondag vieren we het uitgebreid met 2 taarten Cakesmash en de hele rataplan eromheen.
Stiekem hoop ik voor Dylano op veel familie en vrienden die hem zijn dag compleet maken en hem een dag bezorgen die hij nooit meer zal vergeten (al gaat dat toch gebeuren).
Ik kwam er die dag ook achter dat mijn telefoon een verbruiksmelding hanteert waar ik nu toch wel onpasselijk van werd namelijk het aangeven van dubbele bestanden en als je die wist dan wis je dus blijkbaar ook bestanden die je nooit wou wissen maar erop vertrouwd dat z’n verbruiksmelding klopt.

Eind van het verhaal ben ik dus alle geboorte en kraam foto’s kwijt inclusief alle foto’s die ik het afgelopen jaar had gemaakt en had opgeslagen onder de noemer ” Dylano ”.
Aangeslagen en volledig geraakt door dit feit ging ik soort van bedolven van emoties de dag door met nog maar weinig momenten van vreugde.
Dit omdat ik al weinig nog wist van de bevalling en nu dus ook de foto’s er niet meer van had….
Door de medicatie die ik slik word je een soort van verdoofd van depressieve gevoelens maar ook nu konden medicatie dit niet meer helen.
S’ middags ben ik gaan kijken op de laptop of ik niet toevallig al foto’s had overgezet en godzijdank kon ik nog een aantal belangrijke terug vinden.
Nou dan maar snel door naar woensdag hopen dat ik dit soort stommiteiten niet weer bega.
S’ avonds nog de laatste 3 afleveringen Mocro Maffia gekeken met manlief daarna snel op bed gegaan.

 

SPOILER ALERT!!!!!!

Woensdag the day after.

drugs

Woensdag was weer een Day as usual om het maar gewoon te zeggen.
Dus deden we ook weer gewone normale huishoud dingen en geen gekkigheden.

De hele week probeerde ik het huis al zo aan de kant te krijgen dat ik de dag voor de verjaardag geen stress zou gaan krijgen maar de hele week was mijn slaap & eet ritme ook al naar de gallemiezen.

Dit komt mede doordat ik weer met de medicijnen ben begonnen en merk dat ik in een soort pep standje kom overdag, en daardoor als ik al te weinig slaap heb gehad s’ nachts ik dus dat s’ middags niet meer kan inhalen omdat ik door dat pep standje niet in slaap kan komen.

Heel vervelend en daarom ook besloten aankomende week nog even contact te hebben met de psychiater hierover, of deze medicatie nog wel bij mij past of dat het hoort bij de instapperiode.

Want goed eten is wel heel belangrijk en goed slapen in mijn geval ook.

Donderdag afspraken dag.

Donderdag moest ik voor tandarts afspraak weer naar Sneek, en waar ik normaal altijd mega op kijk tegen dit soort afspraken omdat ik niet al te blij ben met mijn gebit had ik daar nu verbazingwekkend minder last van.

Of dat komt door het laten bleken van mijn tanden en daardoor betere poetsroutine ik heb geen idee maar er hing ineens geen grote angst over mij heen bijna verrassend genoeg meer arrogantie dan angst waar ik zelf toch ook wel weer om moest lachen later.

Zoals altijd ben ik bloed eerlijk en zeker naar iemand die mij behoorlijk kan gaan pijnigen in mijn mond vertel ik liever vooraf dat ik iets heb laten doen dan erna, want de beste man komt er toch wel achter.

Toen hij later ook vertelde over de bleekbehandeling die hun doen en wat dat koste was ik blij dat ik hiervoor bij Maggie’s was geweest want A; een grof stuk goedkoper & B; ik wil dat soort praktijken thuis helemaal niet uitvoeren & C; waarom is het bij een tandarts zo mega duur?!

Ik had verwacht dat mijn gebit er veeeeel slechter aan toe was dan de conclusie die de tandarts stelde en weer viel deze dag mee, de begroting van de rekening die ik daarna kreeg viel helaas alleen niet mee.

Hierover moest ik nog maar even de verzekering over contacten of ik alles wel gedaan kan krijgen voor dat bedrag.

Na de tandarts ben ik nog even naar de Aldi geweest voor boodschappen voor de verjaardag.

En vrijwel direct daarna weer op de trein gestapt om terug naar huis te gaan.

Vrijdag relax dag.

Vandaag zouden we nog even in de rust allemaal voor het drukke weekend er aan zat te komen.

Alhoewel je dat rust kan noemen want ik moest nog een shitload voorbereiden voor de cakesmash en het huis opruimen.

Met andere woorden dag rust en met een rotgang aan het werk!

” Welcome to the life of motherhood ”

De week ervoor had ik dan eindelijk tijd en door manlief de middelen om mijn ID-kaart te laten verlengen en die zou ik vandaag ook op kunnen halen maar omdat ik die week al 2 dagen heen en weer Stavoren-Sneek moest vond ik het voor die dag wel even prima.

Volgende week maar eens ophalen.

Zaterdag Pre-Party fun.

birthday cake

Vandaag moest ik een aantal dingen voor de verjaardag ophalen / regelen.
De bestelde Boerderij taart moest opgehaald worden, Bij Inge Meester uit Sneek weg besteld.
Vooraf ben ik snel even richting de Kruidvat gelopen aangezien ik toch een uur moest wachten en nog een panty moest halen.
Maar al waar ik ook mee terug ging naar de bakker om de taart op te halen vergat ik de panty (ALWEER) dit was al de 2e keer dat ik wist dat ik die moest ophalen maar blindelings vergat.
Dus dan maar in Stavoren bij de Coop een panty halen.
Dus op naar de bakker en taart ophalen en op weg daar naar toe knorde mijn maag zo hard dat ik eerst iets van een broodje moest gaan eten.
Dus bij de bakker maar saucijzen broodje besteld en die eerst op gegeten, voor ik met de taart ging lopen naar het station.
Broodje eenmaal op ben ik naar het station gelopen hopende dat ik de taart niet zou laten vallen of beschadigen en geloof me dat had net iets geweest wat mij zou kunnen overkomen.

Op naar IJlst om iets op te halen voor Ha-Ra, en zo kreeg ik die dag ook nog een logeetje erbij waar ik al een beetje op had gerekend want ik kreeg de week ervoor ook al die vraag maar toen moest ik helaas nee verkopen.
Nu kon dat wel en was er 1 dame door het dolle en heb ik nog nooit iemand zo snel een tas in zien pakken.
Dus samen op naar Stavoren in de trein.
Eenmaal in Stavoren aangekomen snel de Ha-Ra bestelling weggebracht en op naar huis om de taart weg te brengen.
Vanaf thuis snel alles gedropt en door naar de winkel waar ik weer taart op moest halen en broodjes voor bij de soep op de verjaardag zelf.
En ja dan kom je thuis met alle boodschappen en wat was ik nu voor de 3e x vergeten ?! Je raad het al de PANTY.

Dus kon ik s’ middags na het droppen van weer een lading boodschappen nog een keer terug ware het niet dat ik toen het geld vergat en dus kind met boodschappen in de winkel moest laten (kind is bijna 12 die kan wel 5 minuten in een winkel alleen blijven) en racen naar huis en weer terug naar de winkel om de boodschappen & nog belangrijker kind weer op te halen.
Al met al een hoop gevlieg om iets wat bijna niks voor steld maar medio Oktober toch wel fijn is tegen de kou om onder een rokje te dragen genaamd DE PANTY!
En ja het is een unicum dat je mij überhaupt zoiets ziet dragen een rokje en een panty, maar het mag gezegd worden voor speciale gelegenheden zoals de verjaardag van mijn kind e.d. Wil ik nog wel eens uitpakken.

Leuke feitje is als je zoiets weinig tot niet doet en je hebt het dan ook eens aan dat mensen het dan ook zien en je er leuk op aanspreken.
En ja welke outfit dat was ?! Check de picture!

birthday outfit

 

Zondag Birthday party!

boerderijtaart dylano

Vandaag was dan eindelijk de dag aangekomen!
Om 8 uur ging de wekker en ging ik er na 2 x wakker maken van manlief dan uit.
Snel me aangekleed om de fotoshoot voor te bereiden en niet heel lang na mij werd zoonlief en mijn prinsesje ook al wakker dus allemaal snel in de kleren en alles liep weer verbazingwekkend op rolletjes die dag.

Kind was lief en vrolijk (as Always) werkte goed mee, de Cakesmash fotoshoot voorbereiden liep op rolletjes en zag er nagenoeg zo uit als ik in gedachten had.

Dus wat kan je als moeder dan nog meer wensen? Ik was en ben nog steeds een gezegend mens met dit mooie leven.

Cakesmash Time.

cakesmash piccollage

De fotoshoot decor stond klaar inclusief Tipi tent, die manlief eerder de week had besteld want de Kruidvat had die in de aanbieding toevallig.
Dus alleen nog een taartplateau de omgeving aankleden en klaar is kees!
Soms is eenvoud ook gewoon genoeg word mij wel eens verteld dus laat het maar zien zoals het is dacht ik.
Als taartplateau deed ik een houten kistje aankleden met een effen kleur dekentje en een bord onder de taart en meer niks.
Ja als omgeving decor had ik een vuurkorf staan en 2 olielampjes maar die zie je nagenoeg op geen enkele foto bijna terug.
We hebben genoten van Dylano zijn voorzichtige aanpak omtrent zijn taart en de smash sessie.
Waar ik dacht nou hij gaat er vol voor was hij rustig en behouden.
Zoals ik wel had verwacht kwam alles eronder te zitten maar ach hij word maar 1x een jaar oud dus dan mag dat dacht ik bij mezelf.
Na de Cakesmash sessie zijn we de kleine man direct in bad gaan doen want hij had de slagroom en taart werkelijk waar overal.
Ook daar zijn prachtige foto’s uit voort gekomen!

spetter tijd na cakesmash

Na het badje snel omgekleed want we hadden nog visite op komst!
Toen de visite er eenmaal was en Dylano cadeaus moest uitpakken snapte hij hier natuurlijke helemaal niks van!
Het cadeau wat uiteindelijk uit de verpakking kwam was een regelrechte aanwinst in zijn speelgoed attributen.
Reddingshelikopter Robin was het cadeau en Dylano vind hem geweldig!
Toen de visite omtrent 12 uur weg ging heb ik meneer snel op bed gebracht want om 3 uur stond de grote visite weer voor de deur!
En inderdaad zoals ik al verwachte was 3 uur spitsuur in huize Mulder – Bouma.
Bijna alles kwam tegelijk en die jonge wist natuurlijk niet waar hij kijken moest of wie hij nu aandacht moest geven en dus heeft hij de hele middag mooi in zijn stoel gezeten rond 5 uur was ie daar wel een beetje klaar mee wat ik me voor kon stellen.
Dus snel eten aangezet en zoonlief voorzien van voedsel en terug in de stoel gezet en weg was het probleem.
Hij heeft heerlijk zitten smikkelen van zijn broodje met tomatensoep en nadat we met zijn allen (iedereen kon mee eten), en na het eten droop de visite massaal af.
Dus kon de kleine man daarna lekker op bed alleen was hij het daar niet helemaal mee eens, maar dan had ie pech want hij was doodmoe had ik gezien en dan heb je pech dat ik je moeder ben.
Later die avond kregen we nog visite van collega’s die even een verjaardagborrel kwamen doen en rond 1 uur lagen we dan bijna in bed.

Om ongeveer 2.30 sliep ik bijna, ware het niet dat mannen door behoorlijke hoeveelheden enorm gaan snurken dus duurde dat nog even voordat ik in slaap viel.

We hebben al met al een enorme leuke verjaardag van en voor onze kleine man gehad, hij is goed verwend met enorm leuke cadeaus en andere leuke dingen waar we superblij mee zijn!

verwende verjaardag

Iedereen bedankt voor alle felicitaties jullie hebben deze dag nog mooier gemaakt!

Liefs Story of a New Mom.

veel-liefs

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: