Weekblog 56; Winter schoonmaak.

Weekblog 56; Winter schoonmaak.

Lieve Lezers,

In deze blog vertel ik waarom het ons afgelopen week even niet gelukt is om de blog op tijd en niet 2x maar ook niet 1x online te zetten.

Ook was de medicatie nog ruk dus heb ik die deze week ook niet genomen waardoor er veel chaos was en weinig structuur waar ik nooit zo lekker op loop.

Dat en alle updates rondom Dylano lees je hier!

Dat en veel meer lees je in de samenvatting van de weekblog.

cleaner-housekeeping-16466680-1_300X225

____________________________________________________________________________________________

 

Maandag Wasdag.

assepoester en de 7 volle wasmanden

Vandaag moest ik een hele berg was weer eens wegwerken.
Ik doe meestal de grote wasmanden na het weekend i.v.m. Voetbal kleding e.d. Van manlief erbij.
Zo heb ik een hele dagtaak er aan om alle was te wassen, drogen en op te vouwen dat weet ik maar dan ben ik er in ieder geval niet de hele week mee bezig en dat wetende vind ik wel prettig.
Dan heb je er wel even werk van maar daarna kon ik me dan wel weer bezig houden met andere dingen en dat is vaak wel zo fijn.
Naast al die manden was moest ook alle versiertroep het huis nog uit dus ook dat heb ik direct bij de hoorns gepakt, helaas is 1 versierslinger gesneuveld.
Het was toch wel prettig dat alle versiering weer de huiskamer uit was, het hing er tenslotte ook al een week!

Dinsdag kleine klusjes dag.

Vandaag stonden de klusjes als keukenkastjes schoonmaken, sorteren en ordenen op het programma.

Samen met de rest van de wekelijkse schoonmaak klusjes had ik hier ook nog wel een dagtaak aan.

2 keukenkastjes, bedden verschonen, woonkamer fatsoeneren en nog een deel was opruimen + de hele dag voor een kind zorgen hadden mijn dag wel weer goed gevuld.

Woensdag Puin Ruim dag.

Kamer-opruimen-in-10-stappen

Vandaag gingen we de logeerkamer en onze eigen slaapkamer eens grondig opruimen, ook hebben we een aantal zakken kleding doorzocht en gesorteerd.
Al met al zijn er al 3 zakken in de leger des Heil bak beland en staat er nog 1 volle grofvuil zak klaar om er in gedeponeerd te worden als de bak weer geleegd is.
Ik heb mijn badpak die ik een jaar lang zocht weer terug gevonden, en zo ook de nodige kleding die ik hierdoor al eeuwen kwijt was vond ik weer terug.
Eindelijk was mijn kast weer een gevuld met kleding want hij begon al aardig karig te worden.

Over een aantal kleding stukken twijfelde ik wel of ik die nog wel aan kon, maar dat zou ik vanzelf zien als ik ze zou aantrekken.
Een zwangerschap en verhuizing op het eind ervan waren hiervan de oorzaak dat ik de kleding kwijt was.
Eind van de dag hadden we de slaapkamer van onszelf aardig op streek maar toen we aan de logeerkamer gingen beginnen lag onze slaapkamer weer helemaal vol.
Daar is toch de gezegde ” Het moet eerst een bende zijn voordat het mooi word ” voor ?!
In ieder geval werd het later wel weer netjes maar we moesten eerst ruimte hebben om alles te kunnen opruimen en ordenen.
Toen de logeerkamer eenmaal ook eindelijk een beetje aan kant was konden we eindelijk relaxen en rustig slapen.

Maar doordat we hier verschrikkelijk druk mee waren kon ik de blog er even niet tussen door doen.
Ik wil binnenkort ook wat aan de uiterlijk van onze slaapkamer doen zodat er een meer rust gevoel heerst en wat rustiger oogt.
Ik heb bijvoorbeeld een dekbedovertrek gezien waar ik goede inspiratie van kreeg door de warme kleuren.
Donkergroen groen (Emeraldgreen & Gold) gecombineerd met gouden bladeren met de kleuren die we er nu al hebben moet het geheel een rustiger en luxer beeld geven.
Ook zouden we een ander bed krijgen in een donkere kleur dan nog past die daar straks goed in want die kleuren zijn goed te combineren maar ik zit net weer even te kijken en zie ook nog een andere relaxte kleur die ik ook wel mooi vind en rust vind uitstralen.

Ik zal jullie beide laten zien; mocht je beide willen aanschaffen ?!

Groen & gouden dekbedovertrek

Taupe leaves dekbedovertrek

SHEIN DEKBEDOVERTREKKEN

 

Donderdag Rustdag.

Vandaag zouden we even niks doen aangezien we de hele week al druk bezig waren met het opruimen e.d. Maar al snel kriebelen de handen dan toch wel weer en moet je alsnog kleine klusjes doen.

Verder hebben we die dag lekker rustig aan gedaan.

Vrijdag Speeldag.

ballorig

Vandaag ging ik voor het eerst met onze kleine man naar Ballorig in Sneek toe waar later ook weer een logeetje ons zou tegemoet komen om mee te gaan naar Stavoren.
Om kwart over 10 gingen we met grote haast van huis om te hopen dat we de trein nog haalden waar ik de machinist vriendelijk heb gevraagd 2 seconden te wachten zodat ik nog even kaartje voor de fiets kon kopen en kon inchecken en waar de beste man ook nog wel aan mee wou werken.
Godzijdank zat mijn schoonmoeder ook in de trein en die nam van mij de fiets over zodat ik snel kon inchecken en kaartje kopen.
Kom ik er tot overmaat van ramp ook nog achter dat ik mijn Ov-chipkaart kwijt ben en godzijdank had ik nog een reserve kaart in de beurs en 2 gratis reizen kaartjes die we bij de modeshow hadden gekregen.
Dus snel ingestapt en fiets overgenomen om die weg te zetten en nam plaats bij mem en tante Alie die toevallig ook in de trein zat.
In Sneek aangekomen even Google maps raad gepleegd en gekeken waar ik heen moest fietsen.
Een mede reiziger hoorde het en wees me vriendelijk de weg waarop ik vol goede moed de fiets op stapte.
Op naar de Welkoop (daarnaast zit het gebouw van Ballorig) en dat wist ik feilloos te vinden omdat ik er vroeger heb stage gelopen.
Eerst even langs gemeentehuis om ID-kaart op te halen die ineens qua uiterlijk helemaal veranderd is dat viel mij direct op.
Daarna even door naar de Lidl om billendoekjes op te halen en een broodje voor onze kleine man (voor moeders haar tijdelijke verslaving Marsepeinen Kikkers&Muizen).
Van daar uit door naar Ballorig.

Daar aangekomen was het al behoorlijk druk, maar naarmate de middag vorderde werd het nog drukker en op de top was het rond 2 uur smoordruk.
Wij zijn toen ook gaan inpakken en op weg naar het station gegaan want ik had nu 2 volle fietstassen en 1 kind van dikke 20 kilo extra mee te dragen op de fiets met een achterband die al niet heel vol meer was kneep ik ‘m wel even of ik dat allemaal wel redden ging.

Gelukkig waren we om 20 voor 3 op het station en konden we nog even makkelijk kaartje
opladen en rustig de kant van het perron opladen en inchecken.

Gelukkig was het minder druk als normaal in de trein.
Op de terugweg naar een muts van zoonlief gezocht die we s’ morgens onderweg waren verloren die gelukkig bij kennissen in de bosjes voor huis lag.
Geluk bij een ongeluk zeggen ze dan.
Toen snel door naar huis want Tante Alie had ons logeetje achter op de fiets en die waren er al bijna maar toen wij de straat in fietsten zag ik hun nog aan de overkant fietsen.
Na 2 bakjes koffie stapte tante Alie weer op en gingen Logeetje en ik even op bed.
Al snel ging logeetje naar beneden om bij Ome Jan lekker op de bank te hangen.
Na het tukje van ongeveer 2 korte uurtjes ging ik met het eten bezig namelijk stamppot Andijvie.
Daar was het weer ook meer dan geschikt voor met s’ middags de plensbuien en koude temperatuur.
Na het eten ging de kleine man samen met ons logeetje onder de douche en daarna lekker op bed.
Na het douchen heb ik samen met logeetje nog even sinterklaas film gekeken en daarna zijn ook wij op bed gegaan (logeetje sliep bij mij op bed omdat ze niet alleen durfde, ach waarom ook niet ze zijn maar even klein desnoods).

Zaterdag Chill dag.

Vandaag gingen we rustig wakker worden en na het ontwaken zijn we naar de winkel gegaan om boodschapjes te doen voor de lunch en avond eten.
Na het boodschappen hebben we olijf – tomaten baguette met tomatensoep gegeten met zijn allen.
Daarna hebben we Dylano op bed gedaan en bij het verhaaltje voorlezen moesten we allemaal even gapen.
Ook hebben we mini pompoenen gehaald om die Goud te gaan spuiten, als ook de Mountain Bike die weer in orde was gemaakt voor de kids zodat ze hier ook iets hebben om op te fietsen.
Na het spuiten zijn we weer naar binnen gegaan om even achter de tv en ik achter de laptop te duiken.

fiets en pompoenen pimpen

Zondag feestdag.

verjaardag pret kado uitpakken

Al om half 9 was ik uit bed gestapt om mezelf een beetje leuk aan te kleden, haren leuk te doen, leuke make-up dat soort dingen.
Ook moest ik nog 2 cadeaus klaar maken dus dat ook nog gedaan, daarna nog even rustig bakje koffie gedronken en toen zoonlief van bed gehaald die net daarvoor wakker was geworden.

Die weer zijn superleuke B-Nosy setje van mij aan kreeg omdat het hem zo verschrikkelijk leuk staat!
Om kwart over 10 kwam schoonmoeder aan en na iedereen klaar te hebben gemaakt en alle tassen e.d. Klaar te hebben konden we half 11 direct wegrijden.
Beetje krap met zijn drieën op de achterbank maar op zich voor de rest wel gezellig zaten we ongeveer een uur zo in de auto met een kind die zo dwars als zijn vader was.
Wat ik hem ook gaf aan eten of drinken alles werd de auto door geslingerd, dus op den duur YouTube en Woezel & Pip filmpjes maar aangezet want er was werkelijk waar geen land met hem te bezeilen.

Eenmaal in Leeuwarden bij het uitpakken van de cadeaus was zoonlief helemaal terug in zijn sloop element.
Grappig dat ie nu sneller doorhad dat je dat cadeau papier mag kapot scheuren en dat volgende week voor geen meter snapte (geheel logisch voor z’n eerste keer).
Nu mocht hij neefje Jayden helpen en bleek het maar al te leuk te vinden.

Bij thuiskomst zijn we allemaal dood moe in bed gekropen, het vergde voor ons allen zo vroeg op de ochtend meer dan verwacht.
Van manlief mocht ik even lekker 2 uurtjes tukken met een gesnurk vanjewelste blijkbaar, want dat krijg je vaak na de tijd wel te horen.
Na die 2 uurtjes voelde ik me als herboren en ben ik alvast met de schoonmaak klusjes aan de gang gegaan van de dag erna zodat het me de maandags zelf wat werk zou schelen.
Na een paar uurtjes schoonmaakklusjes en andere dingen te hebben gedaan vond ik het wel welletjes voor deze week!

Einde van de week . . . . .

Update Dylano;

 

Dinsdag;
Ontdekte ik een nieuw spelletje bij Dylano & Gina.
Het ” Wat doet mama achter het hek spel ” is het geloof ik want ze stonden beide zo lief te wachten achter het hekje (Dylano paste eindelijk in zijn Adidas kinderpak).
En dat ze elkaar steeds meer op knuffel & speel plaatsen opzoeken.
S’ avonds at Dylano weer eens iets nieuws namelijk een Bamischijf en hij vond het heerlijk.

dylano en gina

Woensdag;
We hebben heerlijk gespeeld bij Ballorig in Sneek waar we vanaf nu denk ik wel vaker gaan komen.
Tijdens de lunch van het speelparadijs Ballorig kreeg ik ook eindelijk vlees bij onze kleine man naar binnen namelijk KIP!!
HALLELUJA FINALY!!!

Zondag;
De LED- strip is helemaal geweldig sinds meneertje door heeft hij die los kan halen van de grond en daar mee kan slingeren is het bijna zijn favoriete speelgoed.

45013095_1104229716422001_3713633233284366336_n

LIEFS STORY OF A NEW MOM . . .

 

veel-liefs

 

 

 

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een gratis website of blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: