Weekblog 57; Bijzondere Dagen tussen het gewone leven.

Weekblog 57; Bijzondere Dagen tussen het gewone leven.

weekblog 57 topicfoto

Lieve Lezers,

Deze week was een relatief saaie maar toch bijzondere week.

Saai omdat sommige dagen niet super leuk of bijzonder waren ingevuld, en bijzonder omdat een droom die ik al enige tijd had uitgesproken over mijn schoonzusje haar bevalling toch precies zo was uitgekomen als ik droomde.

En door die bevalling is er een lief klein meisje geboren met een Simpel maar toch Luxe naam, ook weer precies zoals ik al had voorspeld.

Die voorspelling zal ik hieronder in de blog uitleggen.

Dat en veel meer lees je natuurlijk in de weekblog samenvatting.

_______________________________________________________________________________

Maandag wasdag.

Vandaag was zoals het rooster weer omschreef was dag, op maandag en dinsdag hou ik me daar vaak het meest mee bezig omdat ik er dan meer tijd voor heb in mijn hoofd.
Dus ook vandaag draaide de wasmachine en droger + droogrekken weer op volle toeren.
Maar deze week was ik ook iets meer bezig met de styling van mijn kleding naar aanleiding van het boek van Jamie Li ben ik toch gaan nadenken.
Een aantal basic kledingstukken in je kast en wat leuke tops erbij en klaar is kees.
Heel veel basic kledingstukken had ik al en hoefde ik dus gelukkig ook niet aan te schaffen.
Maar een aantal kledingstukken waren ook voor de winter nog wel een must om aan te schaffen.

Dus op zoek naar 2 basic truien die ik bij allerlei andere outfits kon stylen a.d.h. Van Pinterest had ik al een mood board gemaakt van wat ik wou en welke outfits ik kon stylen met mijn kleding.
Hier kon ik behoorlijk wat mee.
Maandag en dinsdag droeg ik de volgende outfit;
met vergelijkbare kledingstukken maakte ik deze Pinterest outfit geheel naar style na.

Met de boots ingeruild voor de hakken van de foto vond ik dit een prima outfit keuze voor 2 dagen, Stylish en toch degelijk als moeder zijnde.

Dat en een leuk laagje make-up en je haar een beetje leuk in model moet je je jezelf alweer heel wat vertrouwen geven dacht ik zo.
Want ja welke moeder & vrouw heeft geen onzekerheden over haar lijf of zou graag een paar kilo’s minder zien of iets laten doen aan zich zelf, zo veel en ik ben er 1 van die ook die onzekerheden bezit.
Ja ik lieg er niet om als ik zeg het mag wel iets gestroomlijnder allemaal, maar ja ik vind marsepein ook heerlijk en een chippie of een lekker drankje of stukje taart ook.
En er was laatst iemand die me zij; ” je leeft maar 1 keer dus geniet van die paar dingen eet het op en voel jezelf er niet schuldig om want als je dood bent kan je het niet overdoen” en daar had diegene ook meer dan gelijk in.
Ik heb zelf de regie en bepaal zelf of ik dat ene stukje taart of marsepein nou wel neem of het inwissel voor een smoothie.
Dus schijt aan de wereld dan kleed ik mezelf er wel naar dat het slank lijkt dat kan natuurlijk ook nog vandaag de dag.

Dinsdag Ziekenhuis bezoekje te Sneek.

Zouden we kindlief eerst maar uit nood mee nemen omdat we geen andere optie hadden, kon op het nippertje Mem (schoonmoeder) nog oppassen dus die kind snel opgehaald van de trein en wij door naar Sneek.
Vandaag moesten manlief en ik ook naar het ziekenhuis beide voor een apart geval, ik voor de bekkenbodem fysio zoals gewoonlijk.
Daar weg snel kleding voor zoonlief opgehaald via een ruilgroep in maat 92 omdat kleine man lekker aan het groeien is op ’t moment.
Toen door naar de stad boodschappen ophalen en manlief daar opwachten want die zat bij de kapper.
Toen snel door naar huis, nou ja eerst langs schoonmoeders want daar zat mijn fijne kind.

Met een zak vol oliebollen want ja dat kan nu eindelijk weer door naar huis, Rum- Rozijnen bol, krentenbollen en een oliebol voor mem in de tas in de trein zitten is een straf.
Dus heb ik eerst die Rum- Rozijnen bol maar opgegeten anders was ie thuis vast niet lekker meer (en ik had mega zin in dat ding).
Eenmaal bij mem thuis heb ik Dylano ook het eerst een Krentenbol gevoerd om de smaak te leren kennen en te ontdekken of hij het lekker vond en 3x raden wat hij ervan vond . . . Heerlijk!

krentenbollen eten met heit

Kind heeft enorm zitten smikkelen en vol passie dat heerlijke bolletje voor een kwart opgegeten.
Nou en ik als kerstgek en Krentenbol fanaat werd daar heeeeeeeel blij van kan ik je vertellen.
Dat heeft ie gelukkig dan weer wel van mij, en nu maar hopen dat dat niet veranderd.
Dat gaat ie geheid dus nog vaker krijgen van moeders.

Van mem kregen we ook een doosje met boekjes om voor te lezen om zo zijn spraak te verbeteren en omdat Dylano er ook zichtbaar van geniet.
Superlief van haar maar heb gezegd dat we het andere keer kwamen ophalen omdat we nu al zoveel boodschappen mee hadden op de fiets.

 

Woensdag Semi Rustdag.

Even een pyjamadagje zo door de week heen, even lekker niks.
Even lekker binnen blijven niet eruit hoeven door de kou of regen.
Even niks moeten en heerlijk doen waar je op dat moment zin in hebt.
Dus vandaag even geen gestylde outfit maar een baggy jogging broek en koos make-up loos door het huis heen hobbelen.
Het liefst bh-loos met een knot op het hoofd en een heerlijke warme trui of vest die je als een warme jas omarmt.
Maar helaas was dat vandaag voor de helft maar haalbaar.

Vandaag moest ik een stukje was nog wegwerken omdat we gister naar het ziekenhuis moesten en dat er tussendoor kwam waardoor ik geen tijd meer had om de was af te krijgen.
Vandaag heb ik ook een soort budgetplan/checklist met Martine bedacht zodat ik maandelijks meer overzicht krijg over de betalingen.
Voornamelijk voor de vaste lasten is dat handig zodat je weet wanneer iets betaald is kan je het afstrepen en weet je hoeveel je nog moet reserveren of kan uitgeven.
Voor mij als ADHD’er werken zulke lijstjes heel fijn omdat ik daar in mijn hoofd meer lucht en ruimte door krijg.
Ik kan dan mijn zorgen checken en als alles goed loopt loslaten omdat ik weet dat ik het allemaal kan nachecken.
Dit geeft zoveel meer rust dan onwetendheid voor mij als moeder en ADHD’er als je weet dat je je kind kan bieden en geven wat hij nodig heeft.
Goed dat budgetplan is nu gemaakt dus nu komt ie nog in een soort gesealde verpakking zodat ik elke keer als iets is afbetaald het kan afvinken.
Dat resultaat laat ik jullie aankomende week zien zodra dat gedaan is!

Donderdag Vriendinnendag.

Vandaag zou ik in eerste instantie bij mijn lieftallige schoonzusje een gipsbuik zetten maar dat heeft ze toch maar afgezegd i.v.m. Met veel harde buiken en nogal veel pijn bovenop het feit dat ze zelf dacht dat ze vandaag zou gaan bevallen kan ik me voorstellen dat je dan geen fratsen om je buik heen wil.
Dus volkomen geaccepteerd ging ik toch even bij haar langs want wie weet kon ik haar mooie ronde buikje voor het laatst in levende lijve zien en misschien nog even helpen in huis mocht ze wel gaan bevallen.
Samen met zwager en schoonzusje hebben we nog even met zijn allen oliebollen gegeten en een paar laatste kiekjes van haar dikke buik en Dylano vast gelegd.
Rond 2 uur was Sandra bij mijn schoonzusje om mij en Dylano op te halen om gezellig samen een dagje in Leeuwarden te shoppen.
We gingen eerst naar het Zuidvliet om knielaarzen voor mijzelf op te halen bij Gift Jonker.

knielaarzen gift jonker

Gift Jonker Fashion Leeuwarden.

Daarna richting de Kringloopwinkel van Leeuwarden waar ik 2 mooie vintage koopjes voor een prikkie kon scoren.
En ja daar word ik persoonlijk heel blij van want voor maar liefst 7 euro heb ik een superleuk winter tuniekje en een spijkerjasje kunnen scoren.
Een outfit foto zal ik later posten!

h&m christmas shoppingwall

Na half Leeuwarden door te hebben gecrossed kwamen we eindelijk in de binnenstad terecht waar we uiteindelijk maar 3 winkels hebben bezocht omdat we er iets moesten kopen verder niet.
Maar met een goed gevulde kinderwagen kon ik huiswaarts keren want ik was goed geslaagd!

Vrijdag Taartdecoratie dag.

Ik had mijn lieve oudste tante zegger toegezegd dat ik Unicorn taart voor haar zou maken, wat ik dus vandaag moest gaan doen.
2 kant en klare taartbodems en een XL pot Hazelnoot Nutella moesten de hoofdingrediënten gaan worden met 3 lagen fondant bekleed en een op lijkende Eenhoorn moesten het erop laten lijken.
Nou laat ik maar zo eerlijk wezen dat een kind van 10 jaar het vast beter had gekund.
Ik heb er mega mijn best op gedaan maar het fondant en ik zaten helaas niet op 1 lijn en die hoorn was al helemaal een drama om te maken.
Wat aanvankelijk zo makkelijk leek op plaatjes was dus niet zo makkelijk om te maken.
Maar kind heeft een groot genot gehad want ze mocht het zelf af versieren en dat was natuurlijk een groot feest voor haar.

unicorn cake

Na het taartendrama snel met het eten bezig gegaan en terwijl ik daar mee bezig ben was Dylano aan het rondhuppelen door de kamer, maar viel hij met zijn mond op de tafel en het bloed gutste bij hem uit z’n bekje weg.
Als moeder zijnde was dit mijn grootste nachtmerrie, na even deppen en hopen dat het snel zou stollen toch maar iemand gebeld maar terwijl ik dat deed stopte het bloeden ook al.
Dus snel een troostfles gemaakt die er snel in gedrukt en klaar was het mega drama alweer.
Godzijdank, want ik had het zweet al op mijn neus staan en de paniek begon al toe te slaan.
Dus terug bezig met het eten en over naar de orde van de dag.

S’ avonds vroeg op bed gegaan omdat ik behoorlijk moe was.

Zaterdag feestdag.

Vandaag zouden we dan de verjaardag van mijn oudste tante zegger vieren en dus moest ik er als eerste zijn voor bezorging van de taart en omdat die nog mocht verder worden versierd door oudste tante zegger.
Nou was zij zelf heel blij met de taart, en ik had ook wel een beetje commentaar verwacht van een 12 jarige.
Dat ze haar taart nog mocht af versieren was natuurlijk helemaal een topper!
Daar scoorde ik gelukkig weer punten mee!
Rond half 5 vertrokken we weer om huiswaarts te keren, daar aangekomen snel even een tukje gedaan allebeide.
Na anderhalf uur voelde ik me weer mens, toen ik er eenmaal af was snel met de keuken bezig gegaan omdat die me behoorlijk irriteerde.
Daarna slingerde ik nog maar eens door de woonkamer om die een beetje aan kant te krijgen.

S’ avonds niet veel meer gedaan beetje tv gekeken en eens geprobeerd op tijd op bed te gaan.

Zondag Kraamvisite dag.

Vandaag mocht ik eindelijk op kraamvisite want jawel mijn lieve schoonzusje is eindelijk bevallen en als zelf net moeder van z’n mooi kind is dit dubbelop feest.
Ik kan me nog zo goed heugen hoe je je voelt als je eenmaal die kleine op je buik hebt en hoe smoorverliefd je op je eigen kind bent en hoe snel je moederinstinct je de weg naar alles wijst.
En zo leuk om te zien hoe de grootste kerels veranderen in softies door een baby.
Dat gezicht en hoe hun karakter een kleine ommezwaai maakt is prachtig om te zien!
Dat en het mooie kleine meisje dat ter wereld was gekomen en een voldaan gezicht van weer een nieuwe mama is adembenemend.
Ik kan er wel de hele dag naar kijken zo mooi vind ik die kleine baby’s, je hebt geen tv meer nodig.
Het maakt je soft als wol en emotioneel als de pest die kleintjes.
Maar ik zou alles voor geen goud willen missen want wat heb ik lol van mijn kleine mannetje en nu nog z’n mooi mensje erbij in de familie.

roos piccolage


Dromen die uitkomen.

Nou had ik al 3 weken daarvoor een droom gehad en geloof het of niet maar daarin droomde ik dat ik met manlief, mem en mezelf zonder Dylano naar het ziekenhuis MCL liep omdat ze daar was bevallen.
Nou had ik in die droom ook het vermoeden dat het 10 dagen eerder zou komen dus rond 4 november 2018.
Nou laat het kleine mooie meisje nou op 3 November 2018 zijn geboren, hoe bedenk je het.
Dus toen ik geen gehoor meer op de Whats App kreeg van hoe het ging omdat ik al wel wist dat ze in het ziekenhuis waren, toen wist ik al voldoende.

Ik kan niet uitleggen hoe ik bij die droom kom, ik al eens eerder z’n droom gehad waarbij ik exact kon vertellen hoe iets liep.
Puur uit een droom en toen ging het om voetbal wedstrijd Heerenveen – Groningen, waar Heerenveen met 3-1 won waarbij het 3e punt in de laatste minuut gescoord werd.
Maar dat vertelde ik pas toen manlief en ik in het stadion zaten en we er een wedje op legde, waarbij ik dacht ja ik heb dat sterke voorgevoel + droom dus ik durf dat wedje wel te leggen.
En geloof het of niet ik kreeg gelijk en won de weddenschap (waarvan ik de inzet niet meer weet helaas).
Het is vaak wel zo dat ik ergens op vooruit kijk en in beide gevallen waren het momenten die me veel verheugde op het moment.
Dus het toeleven er naar en het verheugen ervan zal zo in mijn kop hebben gezeten, dat ik ervan droomde en daardoor een soort voorbedachte uitkomst in mijn schoot geworpen kreeg.

Lieve Roos,

Welkom in een hele warme familie waar je altijd welkom bent bij je oom & tante in Stavoren, waar je lekker kan spelen met je neefje Dylano en zomers lekker kan komen zwemmen met ons.

Liefs Story of a New MoM.

veel-liefs

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: