Weekblog 59: Samenvatting weekblog 58 & weekblog 59

weekblog 59 topicfoto

Lieve Lezers,

Deze week getracht het weekblog 58 probleem op te lossen, helaas niet in geslaagd dus zal ik hier een kleine samenvatting geven van die weekblog.

Ook verdiep ik hier in de medicatie die is aangepast.

Deze week hebben manlief en ik ook terecht even op de kop gehad dat we te weinig deden met Gina (geheel terecht en volledig mee eens) dus ook dat direct opgepakt.

Dat en heel veel meer lees je in de samenvatting van deze weekblog.

____________________________________________________________________________________________

Maandag Blog upload dag.

Vandaag was het hoog tijd om eindelijk even de blog te plaatsen maar moest die s’ morgens ook nog geschreven worden en dat was wel even weer hersen-krakend werk kan ik je vertellen.
Maar goed aan de eind van de dag was het dan toch gelukt om het online te plaatsen en door de tijdsdruk vertrouwde ik er dit keer maar op dat ik niet weer eens een blog zou kwijtraken aangezien dat nog maar 1x gebeurd was.
Het ging al heel lang weer goed met het plaatsen en behouden van de blogs dat ik besloot na het uploaden de dag erna de tekst nog wel zou plaatsen in een word document en dan zou opslaan op harde schijf.
Had ik dat nu maar direct gedaan dacht ik later, maar ja gedane zaken nemen geen keer dus moest ik het of overnieuw schrijven (je krijgt alleen nooit de tekst meer zo op papier als ervoor) of de weekblog laten vervallen en doorgaan met de volgende weekblog.
Ik koos voor de laatste gezien het eerder eens is voorgekomen bij het uploaden van een nieuwe weekblog de missende blog plots weer terug was.
Dus gok ik er deze keer maar op dat zoiets weer ineens voorkomt en dan zal ik alsnog de blog aanduiden.

De helft van de blog heb ik nog dus dat wat er nog is zal ik in een samenvatting erbij plaatsen.

Samenvatting weekblog 58;

weekblo 58 topicfoto

Lieve Lezers,
We hebben een vrij dood normale week achter de rug waarin weinig speciaals of leuks is gebeurd tot zover. Daarom zal de inhoud en de lengte van de blog ook niet heel verrassend zijn dan die van elke andere dood normale huisvrouw/moeder.
Maandag: Vandaag begon de poetsweek op het werk en dus ben ik daar 3 dagen mee bezig geweest om zo te helpen tijdens de seizoens- schoonmaak. Vandaag tot en met half 4 mee geholpen en tussendoor even met zoonlief naar de dokter geweest. Onze kleine man had blaren van de luieruitslag gekregen en liep er al tegen aan te hikken om er mee heen te gaan maar nu toch maar de stap gezet omdat het ook zichtbaar steeds meer pijn begon te doen. Zalfje meegekregen en dat deed de das af, ook nog even over zijn spraaktoestand gehad en verwijzing voor weer de psychiater i.v.m. nieuwe contact over wisseling van medicatie. Al met al goed gesprek gehad met de dokter liep tevreden terug naar huis met een gevoel wat me dit keer eens niet teleurstelde. Daarna kind weer thuis afgezet en zelf weer snel door naar het werk. Na het werk geen puf meer gehad om het huishoud-matrix lijstje bij te houden. Door de medicatie slaap en eet ik ook niet top en dat begin ik nu zo langzaam aan te merken in mijn mentale toestand. Erg vervelend want deze tijd van het jaar ben ik vaak degene die juist de vrolijke noot in huis is i.v.m. alle kerst perikelen, maar dit jaar lijkt dat wel erg ver weg.
Dinsdag: Vandaar weer geholpen op het werk maar na de lunch begon ik wel te merken dat mijn winter eczeem parten begon te spelen, en de hele dag bij een open deur staan hielp ook niet echt bepaald mee. Dus rond circa 3 uur gestopt, mijn handen branden van de pijn handschoenen of niet het wou gewoon niet meer en dus tijd om de handdoek in de ring te gooien maar wel beloofd dat ik de dag erna weer terug zou komen.
Woensdag: Vandaag nog een ochtend lang door geknald op het werk en om 12 uur op naar huis, zo had ik toch nog kunnen helpen maar kon ik ook op tijd terug naar huis voor mijn afspraak met Martine. Martine kwam om de financiën te bespreken waar we nu ook weer een Matrix/check – lijstje voor hebben wat me zal helpen bij maandelijkse betalingen van vaste lasten e.d. heel fijn al die lijstjes, als je maar weet hoe ze te gebruiken.
Bij een Matrix lijst kan je aflezen aan de hand van cijfers hoe goed je vind dat een bepaald onderwerp gaat.

Bijvoorbeeld onderwerp huishouden kan je d.m.v. Van cijfers 1 t/m 5 aanduiden hoe het gaat (1 slechtste cijfer & 5 als beste cijfer), ook worden vragen over geestelijke gezondheid gevraagd met de antwoorden;
– soms,
– vaak,
– altijd,
– helemaal niet.
Een matrix lijst is dus een indicatielijst op bepaalde werkgebieden die aandacht betrekken.
Een checklijst is een lijst waarbij je alleen hoeft aan te kaarten of je het hebt gedaan hebt ja of nee of af kan vinken.
Omdat beide soms handig kunnen zijn benoem ik altijd beide.

De resterende dagen die ik niet heb kunnen bewaren als tekst waren niet heel speciaal.
Ik heb wat kerstversiering opgehangen en Sint Maarten was de zondags.
Hoe ons huis er tot nu toe uit ziet is als volgt;

Ook had ik in de blog een klein stukje gewijd aan Dylano en zijn enorme drive om er elke dag een zo groot mogelijke bende van te maken (met name van zichzelf).
Het grappige is dat als ik meneertje een slap op doe voor het eten hij het er met dezelfde rotgang weer aftrekt of van zijn hoofd haalt.
Dus laat ik de slabbetjes tegenwoordig maar zitten en laat de wasmachine het grove werk maar doen.
2 setjes kleren per dag ben ik met hem wel kwijt en dan heb ik het nog niet eens over hoe vaak ik zijn bed moet verschonen, aankleedkussen en de bad sessies.
Het in bad gaan moest wel omhoog aangezien meneertje een washand niet zo heel leuk vind.
Dat was voor mij wel even een dingetje aangezien hij toen we nog fanatiek naar het baby zwemmen gingen hij heel snel uitdroogde op zijn huidje.
Nu ben ik er ook achter dat een bepaald douchegel o.i.d. Daar ook aan kan bijdragen om het probleem te veroorzaken maar ook om het op te lossen.
Wij douchen en badderen tegenwoordig met zeepvrije wasgel van Zwitsal en heel af en toe is het nog nodig om hem daarna in te smeren met baby olie na de tijd, maar geen absolute noodzaak meer en dat is superfijn.
Dus zit Dylano nou gemiddeld 2 a 3 x per week in bad of onder de douche, en ik geniet van de momenten dat hij lekker spettert in het water of samen met mij of heit onder de douche gaat.
Zijn bed en aankleedkussen worden ook regelmatig verschoond gemiddeld 2 a 3 x in de week, het 1 vaker dan de ander afhankelijk vaan hoe vies het is.
Omdat Dylano niet slaapt met dekens maar met een slaapzak gebruiken wij zijn dekbedovertrekken daarom als matrasbeschermers, klinkt gek maar anders zit zijn matras onder de vlekken van zijn flessen.
Ohja en voordat men er commentaar op geeft de kachel staat vaak op 21 graden i.v.m. Het ontbreken van een deken.
Dylano sloeg van kleins af aan al alle dekens van zich af en gooit ze nu zelfs uit bed als hij de kans krijgt, dus daar begin ik niet meer aan hij slaapt zo prima dus maak ik mij niet druk om een deken.

Terugkomend op weekblog 59.

Woensdag; koekje van eigen deeg krijgen.

Vandaag kreeg ik van (AB) Martine even goed de waarheid verteld omdat zij Gina mee nam een stukje te lopen en ik haar tegemoet zou komen.
Naar alle eerlijkheid kan ik zeggen; ja mijn hond bij ons de nodige aandacht en beweging tekort.
Maar dat wil niet zeggen dat ik niet zielsveel van mijn dieren houd en dat ik niet aarde en hemel voor ze verschuif als het nodig is.
Ik kom vaak gewoon tijd tekort om haar goed uit te laten, ook is wandelen met een hond die je kinderwagen omver trekt niet heel erg veilig.
Nou is dat probleem wel te achterhalen en op te lossen en daar zijn we nu dan ook mee bezig.

Kort gezegd wat Martine zij;
Sorry, maar ik ga even heel eerlijk zijn jullie hadden dit beestje nooit in huis moeten nemen als jullie er geen tijd en aandacht aan kunnen besteden.

Ik heb hier dan ook op gezegd dat ze volledig gelijk heeft en terecht dit zegt, ze komt beweging en training tekort.
Ik zal de eerste zijn die dat in alle eerlijkheid beaamt, ik schaam me er ook niet voor om te melden dat het probleem bij ons (manlief en ik beide) licht, wij zijn verantwoordelijk voor haar gedrag en training en verzuimen daar veel te veel in.
Dus tijd om de teugels weer iets strakker te nemen er iets aan te doen.
HR honden krijg je als je zelf verzuimt in je plicht als eigenaar om je hond netjes op te voeden en goed te trainen.
Dat wij nu dat risico lopen op een mogelijke HR hond is dan ook volledig en terecht aan mijzelf te wijten, ik kan mijn hond hier dan ook niet voor straffen.
Alleen ben ik van mening dat een dergelijke HR hond niet bestaat maar gemaakt word, er is namelijk geen 1 hond die slecht geboren is of een gevaar is voor de samenleving.
Een HR hond bestaat in mijn ogen dan ook niet, maar alsnog moet ik samen met mijn hond 10 stappen strenger trainen dan een labrador of een golden retriever omdat die een goedzak imago hebben en een Rottweiler altijd 3-0 achter staat qua imago.
Dat vind ik jammer maar goed het imago is maakbaar denk ik, als je 1x in je leven een bepaald ras tegenkomt die het tegendeel bewijst ga je direct anders naar het ras kijken.
Gelukkig denken veel kennissen van ons al heeeel anders over Rottweilers in het algemeen omdat ze al 2 goedzakken van ons hebben meegemaakt.

Onze vorige Rottweiler Lady heeft in haar tijd bij ons 1x een bijtincident gehad met een andere hond maar dat had een medische reden.
De andere hond in kwestie rook onder haar buik bij haar tepels (hond in kwestie was een jachthond ras) maar bij haar tepels zat ook een Tumor ter grootte van een dikke sinaasappel en dat was helaas voor de andere hond een reden tot bescherming van haar zelf.
Onze dierenarts heeft de andere hond ik kwestie bekeken omdat de hond wel een fikse oor wond had opgelopen, maar na herstel daarvan is de hond weer gezond verklaart alleen is het beestje thuis alsnog in shock toestand naar de Dierenarts gebracht en in die stand helaas overleden.
Het bijtincident zelf was dus niet de directe aanleiding van overlijden (hond was vrij oud voor zijn ras) maar helaas is het wel gebeurd.
Onze hond stond toen al wel in de planning geopereerd te worden maar dat red z’n situatie al niet meer.
Wij hebben toen netjes de rekening van de desbetreffende dierenarts betaald, en ons welgemeende excuses aangeboden.
Meer kan je op dat moment niet doen maar dan is een imago al snel gecreëerd.
Wij hopen z’n situatie nooit meer mee te hoeven maken.

Anyways we pakken het probleem nu aan om te voorkomen dat deze hond een slechte naam krijgt of slecht imago want dat verdiend ze niet!

Doelstelling;
Meer dagelijkse wandelingen en meer trainen op reguliere commando’s.

Donderdag fris starten dag.

Vandaag begon ik de dag met een heerlijke wandeling en wat boodschapjes omdat het prachtig mooi weer was en ik zin had om even de deur uit te gaan.
Wandelen of even buiten zijn helpt vaak ook tegen depressies dus was dit een goede oplossing vond ik zelf.
Manlief was de hort op en kwam mij later met Gina tegemoet bij de kledingwinkel Uniq van Gea.
Daar kwamen we er al snel achter dat Gina en Ready Gea haar labrador grote vrienden waren geworden in de winkel.
Met een vraag of Ready anders even mee mocht wandelen was dat geen probleem, en zo vloog manlief met 2 overenthousiaste honden de winkel uit.
Om hem later te volgen op de haven met 2 knotsgekke honden die het enorm goed konden vinden met elkaar.
Het was enorm aandoenlijk om te zien hoe erg ze beide genoten en lekker speelden met elkaar.

Vrijdag wandel dag.

Gina en Ready

Vandaag ging ik alleen met Gina & Ready te wandelen zonder kind of manlief.
Even een uurtje lekker lopen met 2 opgeladen tijdbommen zo leek het, toen ik Ready moest afleveren bij de winkel waren er klanten en moesten we even wachten dus namen we plaats op het gele plein vlot.
Daar werden ze met de minuut gekker en rende ze elkaar bijna omver van enthousiasme, koekjes waren dan ook de magische oplossing om de natte neuzen en oren weer gefocust te krijgen en in dezelfde richting te laten kijken.

Na het afleveren van Gina haar buddy gingen we naar huis met de babyfoon aan op de telefoon liep ik naar huis.
Manlief was net vertrokken naar het werk en Dylano sliep net een uurtje dus kon ik rustig aan doen maar toch waakzaam als ik ben keek ik bijna constant op de babyfoon.
Ik hou er helemaal niet van om mijn kind alleen thuis te laten alleen was ik nu op nog geen 5 minuten afstand van huis, en omdat hij sliep stelde me dat gerust.
We liepen natuurlijk wel door om z.s.m. Thuis te zijn, dat dan weer wel.

Thuis aangekomen lag onze kleine man nog lekker te slapen en het duurde niet lang voordat Gina ook uitgeteld lag te slapen.
En nee dit keer volgde ik niet hun slaapverwekkende houding.
Wat ik graag had gewild weliswaar maar goed er was nog zoveel te doen, en te weinig tijd om alles anders af te krijgen dus helaas moesten we door.

thuis bij pake en beppe

S’ avonds gingen we nog even naar Pake Bauke en Beppe Hinke toe omdat we die weinig zien.
We waren al eerder langs hun huis gefietst rond etenstijd en daardoor bespeurd dat ze thuis waren, maar de vraag was alleen bleven ze thuis of gingen ze naar Gauw terug?
Dus moest ik maar even bellen om te vragen wat hun planning was en of we überhaupt wel langs konden komen en gelukkig kon dat.
Dylano kwam laat uit bed en omdat hij na zijn slapen steeds langer nodig heeft om goed moe te worden om s’ avonds weer in slaap te vallen dacht ik dat even wat extra prikkels niet heel verkeerd zou zijn.
Rond 8 uur kwamen we bij Pake en Beppe en rond half 10 gingen we op naar huis omdat meneertje nu echt moe aan het worden was.
Gelukkig maar want dat betekend dat hij daardoor ook snel in slaap valt.
Ik weet niet of ik al eerder had vermeld dat het niet zo lekker gaat met meneer zijn darmen en poeperij.
Bij aankomst zagen we na 10 minuten dat Dylano z’n broek vol had en dat rook ook behoorlijk.
Maar wonder boven wonder had ie z’n broek zo vol gepoept dat alles langs zijn pamper liep, dus even snel naar huis gefietst voor schone kleertjes en extra pampers.
Hoe gek het is om blij te zijn dat je kind zachte poep heeft is bizar, ja als moeder doet het jezelf pijn als je ziet dat je kind enorme gillende pijn heeft van zijn ontlasting.
En als je dan ziet dat het eens geen pijn heeft gedaan dat lucht op en voelt goed als moeder.

Zaterdag Nationale Sinterklaas Intocht.

sint-2018

Vandaag zaten we allemaal klaar voor de intocht achter de buis.
Was het te gek voor woorden dat er op zoveel plekken demonstranten van kick out zwarte piet waren, en voorstanders van zwarte piet die met elkaar bijna de strijd lijfelijk aan gingen.
Te triest om te te zien en te horen op social media dat Nederlanders zich tot zulke lage niveaus verlagen.
Terecht dat politie en ME op sommige plekken fors optraden om voorstanders en tegenhangers van de intocht dan ook met enige daadkracht wegwerkten en volledig uit den gekke dat het in NL zover is gekomen.

draaiorgel

Het enige filmpje waar ik smakelijk om kon lachen en een goeie actie vond om de demonstranten te overschaduwen is het filmpje van Supporters van SC Cambuur die met zijn allen een ouderwets draaiorgel hadden gehuurd en pal voor de demonstranten plaatsten om er zo een komische en vriendelijke draai aan te geven. (zie link)
Het naschreeuwen en bepaalde termen die ze daarna riepen vond ik niet nodig.
Ze hadden beter met zijn allen sinterklaas liedjes kunnen zingen en laten zien hoe het wel hoort i.p.v. Onnodige politie optredens veroorzaken en vooral het eieren gooien vond ik verre van gepast.

Filmpje Cambuur supporters met draaiorgel.

Het is jammer dat tegenwoordig de demonstranten en tegenhangers zoveel drama veroorzaken dat het eigenlijk de leuke sinterklaas intocht verstoord naar mijn mening.
Ik ben blij dat het in Stavoren nog gewoon met zwarte pieten en zonder demonstranten gebeurd.
Laten we wel wezen ik hou mijn kind thuis als het deze kant op komt want die confrontatie wil ik mijn kind beschermen als het even kan.

Eind van de middag zou ik bij het bedrijfsvolleybal kijken maar de hele dag ging mijn neus al heftig snotterend tekeer met soms behoorlijke nies aanvallen, waardoor ik moest laten afweten deze keer.

Zondag Familiedag.

familiedag verjaardag

Vandaag rustig aan opgestaan S’ middags even een uurtje met de hond, kind & schoonmoeder gewandeld.
Na de wandeling gingen we naar een verjaardag van een oom en tante van manlief die daar zelf helaas niet bij kon zijn vanwege werk.
Dus ging ik samen met mijn schoonmoeder erheen, waar mijn schoonzusje en zwager ook kwamen met hun kleine meid die ik zelfs voor het eerst heb vastgehouden die dag!
Natuurlijk was het niet alleen hun die daar kwamen ook mijn schoonvader en zijn vriendin kwamen daar en zo nog veel meer familieleden.
Dylano kroop heen en weer en genoot van alle aandacht, ruimte en mogelijkheden die zich daar voordeden.
Het kopstuk van die dag was een lege kast met deurtjes waar hij maar niet weg kon blijven.
Hij klom in en uit de kast met en zonder fles of kleurboek die kast was helemaal geweldig.

Ook heeft hij zijn nichtje weer even gezien al boeide het Dylano niet heel veel, ik daar in tegen vond het geweldig die kleine meid weer even te zien en nu zelfs te kunnen vasthouden knuffelen e.d. Toen merkte ik wel dat je zoiets heeeeeel snel weer kan missen.
Terwijl ik eind van de middag naar huis toe liep kriebelde het wel even om er z’n kleintje bij te hebben, maar gezien de situatie leek me dat niet erg verstandig ook hebben we daar overigens nu niet de ruimte voor.
Wie weet in de toekomst ooit nog eens, nu ben ik te druk met al mijn schattige tante zeggers en mooie knappe kereltje die ook alle aandacht verdiend.

Einde weekblog 59.

veel-liefs

Liefs Story of a New MoM.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een gratis website of blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: