Weekblog 62; Een paar dagen vakantie.

Weekblog 62; Een paar dagen op vakantie.

Lieve Lezers,

Deze week stond in het teken van het personeelsuitje en Ha-Ra planning maken.

En net zoals iedereen dat doet die op vakantie wil je je huis zo netjes mogelijk achterlaten en opruimen voor degene die tijdelijk op je kind en huis past.

Alleen bij iemand met ADHD is dat gewoon niet in 1 dag gedaan.

Dat en veel meer in de samenvatting van de weekblog.

weekblog 62 een paar dagen vakantie. topicfoto

Maandag blog dag.

Standaard probeer ik maandags de blog te uploaden, wat vandaag dan ook lekker op tijd klaar stond.
6 uur s’morgens stond de blog ingepland om online te gaan!
De rest van de komende 2 dagen was in het teken om de was weg te werken en het huis zover mogelijk aan kant te krijgen zodat we met een opgeruimd gevoel weg konden.

Maandag & dinsdag stonden dus in het teken van kind verzorgen en was doen.

Woensdag 5 December.

Vandaag was de was bijna zo goed als aan de kant maar moest ik eigenlijk alles nog opvouwen en opruimen maar ook de keuken, woonkamer, kasten en de slaapkamers nog doen.
Kortom teveel in te weinig tijd.
Dus liet ik de was voor het was en maakte dat een zorg voor later of mocht mijn schoonmoeder zo lief zijn dan zou dat een welkome bezigheid zijn die ik niet meer hoef te doen.
Dus met een rotgang door met de woonkamer, keuken, kasten en alles schoon en netjes achterlaten.
Dat heeft me al met al ook een dag gekost om dat op te ruimen en schoon te maken.

Tussendoor moest ik nog even langs Gea om mijn wenkbrauwen te laten doen.
Bleef die klote verf weer niet zitten, dus bij het wakker worden was de verf weg en dus ook soort van vorm van mijn wenkies.
(2e x al dat dit gebeurde )
S’ avonds nog kleinschalig sinterklaas gevierd met Dylano en die vond al die pakjes en cadeautjes natuurlijk helemaal geweldig wat wij dan weer leuk vonden.

zie de vide : Pakjesavond @ huize Mulder-Bouma

Donderdag 6 december.

Komen we aan bij donderdag de dag dat ik inpakken op de dagtaak lijst had staan in mijn hoofd.
1 grote koffer waar alles in moest, pinterest erbij voor de outfits en GO!
2 paar pantoffels waarom is eigenlijk nog steeds onnozel als ik erover nadenk maar goed dat zat erin, toilettas met douche spullen e.d. En make-up tasje die ook alle dagelijkse benodigdheden bezat.

Maar voordat ik rustig op de bank kon zitten eerst weer terug naar de salon om de wenkbrauwen weer te laten verven, dat gedaan te hebben kwam ik thuis en kon ik snel daarna eten en even later kwam vriendinnetje Marlies ook al terwijl ik Dylano in bad aan het doen was.
Terwijl ik dat doe word ik gebeld door mijn moeder met nieuws dat het niet goed ging met mijn pake.
Waarvan we helaas al wel wisten dat hij aan de verslechtende toestand was en kwaliteit van leven er bijna wel uit was.

S’ avonds heeft Marlies heel lief zelfs nog geholpen om mijn haar te verven omdat ik ” on point ” wou vertrekken naar Duitsland.

Vrijdag 7 December.

S’ morgens vroeg op gestaan zodat ik mijn koffer met de laatste dingen kon inpakken en rustig eten e.d. En terwijl ik dat doe word ik weer gebeld door mijn moeder waarbij ik direct dacht oh shit foute boel.
En helaas berichte ze mij dat mijn pake die nacht was overleden.
Ik kon helaas al niks meer doen en mij werd gezegd ga lekker je weekendje weg, wij moeten toch nog van alles regelen e.d. Als je terug komt gaan we er samen heen.
Dus ontregeld en ook verdrietig ging ik verder met de koffer en de andere dingen die ik nog moest doen.
Want ook hiervoor had ik weer een lijstje gemaakt.
Lijstjes redden mij altijd in dit soort situaties en vooral als je z’n telefoontje hebt gekregen.

rip pake

Tussen alle bedrijven door kwam mijn schoonmoeder ook al aan bij ons die het hele weekend zou oppassen.
Voor de hond hadden we iemand geregeld die haar kon uitlaten en overdag kon oppassen, namelijk een bekende die helemaal dol met haar was en vroeger veel liep met zijn eigen hond en die loopjes miste.
Dus hond geregeld, kind geregeld katten deed schoonmoeders, dus alles verzorgd nu hoefden we alleen nog maar eten en drinken voor onderweg en dan konden we gaan, dat zouden mem en manlief doen dus die snel naar de winkel kon ik nog de laatste minuten doorbrengen met kindlief en briefje schrijven voor schoonmoeders anders raakt die in paniek.
Dus alle rituelen en voedingspatronen opgeschreven en toen eindelijk de jassen aangedaan om weg te gaan.
Op weg naar Niedersorpe, Schmallenberg. (Duitsland)
10.15 uur verzamelen bij de De Posthoorn dus daar stonden een klein groepje mensen al klaar.
Manlief ging in de rokersbus in de rookvrije.
Wat alleen wel inhield dat er volop gedronken werd (voornamelijk wijn), wat behoorlijk begon te ruiken als het warmer werd in het busje.
Nou drink ik niet veel überhaupt en wijn al helemaal niet veel, dus kwam die zure warme lucht van de wijn me op een gegeven moment mijn mond bijna uit!
Dus degene die naast mij zat vriendelijk gevraagd of het op te drinken of weg te gooien omdat ik letterlijk bijna over mijn nek ging van die zure vieze lucht.
Godzijdank dronk ze het op en kon ik verkassen naar een plekje vlakbij het raam die op een kiertje mocht i.v.m. Misselijkheid.
Ik had zelf misschien 2 wijntjes gehad en niet echt gegeten en ook nog niet veel gedronken dus dat versterkt de misselijkheid natuurlijk ook.
Dus na dat bijna braaksel moment geen drup alcohol meer genuttigd omdat ik er echt meer dan klaar mee was.
Na ongeveer 5 a 6 uren rijden door teveel plaspauzes e.d. Kwamen we eindelijk aan op de plek van bestemming en die is als volgt.

Zie vakantiehuisje;
vakantie huisje Niedersorpe Sauerland.

Helemaal blij en klaar voor een mooi weekend stormden we met zijn allen bijna de trap op totdat de leiding even rondleiding e.d. Kwam geven.
Nadat dat klaar was stormden we allemaal de trap op.
Manlief had de eerste beste kamer gepakt wat een prima kamer leek tot ik s’ avonds op bed ging en hoorde dat we pal boven de woonkamer zaten en daar de hele nacht het feest door zou gaan.
Ja je raad het al ik s’ avonds over de rooie omdat ik mezelf wel voor mijn kop kon schieten dat ik zomaar in alles mee ga maar ook dat manlief niet even verder had gekeken aangezien ik nogal van mijn slaap houd.
Nouja slapen kwam er dat weekend niet veel van had ik mezelf alvast maar toegezegd, dus dan maar weer naar beneden en er een borrel in gooien en er proberen iets van te maken.
Deels ook boos omdat er 1 gedeelte rustig en 1 gedeelte feest zou zijn en dat nu zo goed als door elkaar lag.

Zaterdag 8 December, Drukke Activiteiten dag.

kerstmarkt schmallenberg foto

Dus maar proberen dit weekend zo goed mogelijk te doorkomen.
Gelukkig was ik op de rest van de mogelijkheden wel op de hoogte.
Dus wandelen en zwemmen ik was helemaal voor allebeide activiteiten, alleen ben ik van de ochtend en de meesten waren tot laat doorgegaan en dus niet zo actief.
Dus moeders ging zaterdag morgen lekker alleen te wandelen, en daarna gingen we zelfs zwemmen.
Mijn dag was nu al top begonnen!
We zaten in een super mooi berg gebied dus wou ik wel even kijken wat je allemaal kon zien bovenop de berg.
Dus zo gezegd koos ik een berg en route en trok de schoenen en jas aan om die berg op te wandelen.

Filmpje wandelen door de bergen Schmallenberg; Wandeling Schmallenberg

Na het wandelen dus Zwemmen bij bad Sauerland op 3 km afstand, waarvan ze alleen niet hadden gezegd dat we niet meer terug kwamen bij het huisje en dus weg was make-up en goed zittende haar…..
Nu heb ik altijd wel iets in mijn tas, maar geen haar olie, volledige make-up tas en parfum.
Dus was mijn haar een bosje stro bijna toen we eenmaal aankwamen in Winterberg voor het bowlen.
Daar maar even snel een winkel in gelopen met onze drogisterij topper van de ploeg die me hielp i.v.m. Slechte Duits en de productenkennis die zij veeeeel beter had dan ik, bleek de winkel alleen bijna alles van de Kruidvat te hebben dus kon ik toch nog mijn normale make-up spul halen voor en prikkie.
Helemaal blij naar de kassa bij de bowlingbaan eerst maar snel naar de wc om mijn hoofd te fatsoeneren en mijn haar in te oliën want die had het heel hard nodig zo aan te voelen.
Het zwemmen was leuk hoor alleen had ik deze info van te voren geweten had toch wel fijner geweest.
Manlief was boxer en jas vergeten want die dacht ook dat we terug zouden gaan dus die snel de Takko in geracet voor een boxer en een jas.
Nou konden we er beide weer tegen aan, ja zal je denken lekker boeiend als je geen make-up op hebt nou ja zo dacht ik ooit ook.
Maar als je op de foto moet en je ziet er moe en als een zwerver uit is ook niet heel prettig om terug te kijken.
Dus een beetje leuk op de foto is toch wel fijn.
Na het bowlen ging de ene groep terug naar het huisje en de anderen naar de kerstmarkt in Schmallenberg zelf, waar ik natuurlijk bij MOEST zijn!
Want dit was de hoofdreden waarom ik überhaupt ja had gezegd om mee te gaan met dit uitje!
Gemoedelijk en kleinschalig was de omschrijving volgens internet en toen we daar aankwamen snapte ik dat ook.
Een super schattige kerstmarkt met podium veel barren, echte kraampjes op Duitse manier stonden er, maar weinig echte versiering vond ik of rete duur.
Wel daar nog een paar kiekjes geschoten, want het dorp zelf en de entree van de markt maakten het weer goed.
Na de kerstmarkt in Schmallenberg zijn we weer terug gegaan naar het huisje waarna we uit eten gingen bij een Duits restaurant achter het huisje.

Ik ben na het eten naar het huisje terug gegaan in mijn eentje, terwijl de rest van de groep daar bleef om te feesten e.d. Lag ik lekker in mijn bedje want ik was doodmoe van kort slapen vroeg eruit om te wandelen en al de activiteiten die erna kwamen.
Ik heb ongeveer 1,5 uur bij kunnen slapen en toen was ik er eigenlijk soort van weer ook al voelde het of haalde ze mij midden uit mijn slaap weg ik heb die avond/nacht zelfs nog tot de laatsten op bed gingen meegedraaid (met aardig wat alcohol in mijn systeem).
Ja met medicijnen in mijn bloed is dat niet heel verstandig maar ik heb me gelukkig wel beheerst en niet dronken of nog erger gedronken.
Ik heb voornamelijk 2 glaasjes Cola – Malibu gehad en daarna Amstel Radler en anders Jillz wat we hadden meegenomen vanaf het werk omdat het op moest.
Tot half 5 in de nacht hebben we spelletjes gedaan en als laatste hebben we een film in de bios van het huis zitten kijken namelijk Tarzan met een bijbehorend drankspelletje bedacht door lieftallige vriendin Marlies en andere Collega.

Het spelletje ging als volgt;

  • je drinkt wanneer de naam tarzan valt,
  • je drinkt wanneer de kreet van tarzan word geroepen,
  • je drinkt wanneer als er iemand dood gaat,
  • je drinkt wanneer als er word gerevereerd naar het menselijke familielid.

Kortom bijna de hele film door moet je drinken, maar het leukste was nog dat collega en Marlies zelf ondertussen inkakten en ik nog lekker scherp was door het korte dutje en dus later hun moest attenderen op de in te nemen slokken drank door hun eigen regels.
Kortom Collega van ons vond het later niet zo leuk meer omdat ik zo scherp was waar ik dan weer smakelijk om moest lachen.
Zij vonden mij overigens ook niet meer dronken genoeg om mee te doen met het spelletje, dat was overigens ook geen voorwaarde voor het meedoen.
Na de film sloot ik in ieder geval wel af want ik was wel klaar met de nacht.

Zondag 9 December, terug naar huis.

Na een kort korter kortst nachtje, ging de wekker om 10.00 uur de wekker weer want half 12 gingen we zoals het plan was weg.
Iets later en met de tweede groep vertrokken we, dat was overigens ook de groep die nog naar de kerstmarkt in Oberhausen ging.
Je snapt het al ik kon niet achterblijven in die groep ik MOEST mee.
Dus rond ongeveer 1 uur vertrokken we onderweg naar de Kerstmarkt in Oberhausen.
Maar voordat we dat deden moest natuurlijk eerst alles opgeruimd worden bedden afgehaald keuken leeg geruimd noem het allemaal maar op.
Dus je begrijpt ik was blij dat niet alles haasje repje ging want dat kon mijn hoofd na z’n kort nachtje even niet aan, niet omdat ik een kater had ofzo maar omdat mijn hoofd s’ morgens net zoals mijn lijf een opstart periode heeft die kan niet in 1 klap klaar voor de dag zijn.
Vandaag was ook mijn broertje jarig die ik zou bellen maar door alle toestanden dat compleet vergeten.
De weg naar de kerstmarkt toe was lang en we kregen warempel zelfs Sneeuw onderweg!
Ook tanken was daar een leuk ding!
De kerstmarkt in Oberhausen was leuk, groot en waanzinnig mooie kraampjes die wel verdomd veel op de Efteling leken, alleen vond ik er weinig echte kerstversiering of in ieder geval niet betaalbaar.
Veel eet & drink stands die we passeerden en echte Duitse etenswaren.
Ohja ook op de kerstversiering hebben ze niet bespaard in het grote Centro winkelcentrum.

S’ avonds rond 22.00 uur waren we dan eindelijk weer thuis en kon ik mijn schoonmoeder aflossen en weer moeder zijn!
Ook kwam de hond thuis die met een sprong mij begroete, zo blij was ze om ons weer te zien.
Daarna snel moeders uitzwaaien hond in zijn hok en rap op bed.

Tot de volgende weekblog,

Liefs Story of a New Mom.

veel-liefs

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: