Weekblog 69; Herinneringen maken.

Lieve Lezers,

Afgelopen week was weer een enerverend weekje, zondag carnavalsoptocht in Sneek.
Maandag s’ avonds Ha-Ra meeting in Bolsward, dinsdag oppasdag, woensdag rustdag, donderdag voorbereidingsdag op vrijdag, want vrijdag sta ik op de beurs.
Dat en heel veel meer lees je natuurlijk in de week samenvatting van de weekblog.

_____________________________________________________________

Zondag; Carnavalsoptocht te Sneek.

Lekker rustig opgestaan maar om op tijd te komen voor de fotoshoot moesten we wel een beetje gang maken omdat we iets eerder naar Sneek moesten voor de foto’s die ik als kado wou geven aan manlief!
Om 20 over 11 zaten we dan ook in de trein omdat we anders niet een aansluitende tijd hadden met de fotoshoot.
Tot zover het nadeel van reizen met OV.
Aangekomen in Sneek moest ik toch nog een aantal boodschapjes halen dus konden we onze loze tijd daar gelukkig wel mee vullen.
Om ongeveer 12.20 liepen we de kant op naar het kantoor van Janna aan de iepenlaan te Sneek.
Eenmaal onderweg kwamen we elkaar al tegen en dus liep ze mee terug zodat ik gelukkig niet hoefde te wachten.
Na een broodje, nodige plaspauze en omkleden konden we beginnen met de shoot, outfit keuze was spijkerblouse, zwarte broek en het haar bij mij lekker los, en bij zoonlief een heuse hanenkam.
Super schattig met onder zoonlief zijn blouse de romper met tekst ” I love DAD ”.
ik dacht dat dit dan wel een leuk effect zou geven aan de foto’s maar helaas doordat het rompertje iets te groot was viel de tekst ” DAD ” een beetje weg op de foto, jammer maar helaas.
Als manlief het ziet snapt hij het vast wel wat er staat hoop ik maar.

mini fotoshoot janna 2 maart collage

Na de shoot snel de stad doorlopen op weg naar het Martini plein om daar de optocht op te wachten want dat was de eerste plek waar de hele optocht langs zou komen.
Dylano en ik zijn gek op marchingbands of fanfares hoe je het ook maar wil noemen, en die kwamen er te kust en te keur langs gelukkig.
Bij het altijd indrukwekkende Advendo kon ie zijn geluk niet op door de 2 formaties die er langskwamen.


Heerlijk dat soort gedeeltelijke smacht momentjes met je kind waarbij je ze helemaal ziet glunderen, en ik bijna wel kon janken van geluk omdat ik iets kan delen met hem waar ik zelf ook van hou.
En zoals een echte carnavalsoptocht hoort werden de kinderen ook weer overladen met snoepgoed.

snoepgoed carnavals

We stonden op de mooiste locatie waar we alles perfect konden voorbij zien komen.
Handig omdat we daarna dan direct konden door rennen naar het station om zo nog de trein te kunnen halen en poeh met het zweet overal is me dat zelfs ook nog gelukt.
Thuis aangekomen snel nog even een minislaapje doen en dan gezellig samen de dag afsluiten bij het eten.
carnavalsoptocht 2 maart

Maandag;
Vandaag was het poetsdag en s’ avonds weer een Ha-Ra meeting in Bolsward en tot overmaat van ramp moest manlief zelfs een dag extra werken gelukkig had hij zelf oppas geregeld voor onze kleine man dus hoefde ik me daar niet om te bekommeren en kon ik gewoon mijn ding doen.
Heel fijn vond ik dat, al liep zoonlief zijn slaapritme nu wel even anders maar dat moest ik vandaag dan maar even voor lief nemen.

Dinsdag;
vandaag moest ik verplicht thuis blijven i.v.m. Pakketje die ik verwachte tenminste dat stond zo o de planning het kwam alleen een dag eerder al aan.
Manlief moest die dag naar het ziekenhuis voor zijn rug en dus was ik thuis met de kleine man en even later ook tantes Trots namelijk mooie Roos.
Superlief en leuk, en later zelfs hartverwarmend en smeltend om te zien hoe Dylano er mee om ging als dat hele mooie kleine meisje dan begon te huilen en hij haar dan op zijn manier troostte zoals kinderen dat zo heerlijk kunnen doen.
Helaas vond mevrouw het ook leuk om alles inclusief mij eronder te spugen, en bedankt.
Nou vond ik dat nog niet z’n reuze probleem ander shirt aan en klaar, maar zij stonk daarin tegen een uur in de wind naar zure melk.
En dat was iets wat ik niet zo kon laten dus emmer in de wasbak en soppen maar, gelukkig had ik alles wel in huis om die kleine meid te kunnen wassen en afdrogen dus was het alleen even alles klaar zetten en dan genieten van warm water en een Zwitsal luchtje.
Dat rook in ieder geval een heel stuk beter kan ik je vertellen.
Ik denk alleen dat roos het iets minder prettig vond aan haar gezichtsuitdrukking te zien, maar goed een vies varkentje moet gewassen worden dus jij ook madame.

Bij terugkomst van manlief en schoonmoeders die Roos weer overnam, hoorde ik dat ik 3 dagen lang zuster mocht spelen, en nee niet in de rol van partners maar in de verzorgende rol omdat hij eigenlijk 3 dagen plat moest liggen en niks mocht doen.
Nou ken ik manlief een beetje beter en verbaasde het mij eigenlijk ook weer niks dat hij dag 2 s’ avonds alweer op het werk te vinden was en gewoon ging biljarten terwijl ik hem dat streng had afgeraden.
Zo eigenwijs als hij is deed hij dat toch en ik liet het dan ook maar gaan.
oppasdag 5 maart

Woensdag;
vandaag was een gedeeltelijke rustdag aan de ene kant kon ik even relaxen aan de andere kant was er ook weer een enorme wasbult gekomen en die moest toch doorgespit worden, uitgewassen en gedroogd en heel veel opgevouwen was het al dus het hoefde alleen nog maar de kast in eigenlijk.
Dat klusje deed ik pas toen ik Dylano op bed had gelegd omdat ik dan toch al boven was en zo mooi in de gaten kon houden hoe snel hij sliep e.d.
Dat ging vrij snel en zo ook de kasten vullen, dus eind van de avond was de was zo goed als opgeruimd op het deel handdoeken en deel Dylano na.
Manlief dan ook even een berichtje gedaan dat hij niet meer over de was mocht zeuren omdat ik het nu allemaal had opgeruimd en zelfs zijn kast weer semi normaal had ingericht en de indringende vraag of hij dat nu zo kon houden (zal mij verbazen hoelang dat zo blijft).

Donderdag;
Vandaag was voor mij een soort van voorbereidingsdag op de dag van morgen want dan zou ik op de beurs in Leeuwarden staan en daar had ik reuze veel zin in.
Dus vandaag optisch een beetje mezelf klaarmaken, wenkbrauwen in het gareel, haar in de vlecht laten doen dat soort dingen.
Kortom normale dingen voor elke andere vrouw alleen blijft verf er vaak maar 1 dag bij mij op zitten en mag ik vaak hopen en bidden dat het er de volgende dag nog op zit, en godzijdank had ik de dag van de beurs nog een beetje verf zodat ik dat kon opvullen met wenkbrauwpoeder en daardoor het optische resultaat een beetje kon faken.
Op de beurs kreeg ik bij 1 stand zelfs een complimentje daarop en dat vond ik dan wel weer een leuk compliment voor Gea de schoonheidsspecialiste die dat er zo mooi op had gedaan.
Die die avond speciaal was gekomen om de wenkbrauwen in de verf te zetten en mijn haar in te vlechten.
En haar grote vriend Ready was ook meegekomen voor Gina die dat toch wel helemaal geweldig vond om dat maar licht uit te drukken.

Vrijdag; Vrouw beurs dag.
om ongeveer 8.30 ging de wekker en moest ik er ook echt uit.
Mezelf even optisch op kalefateren zeg maar, beetje proberen te ontbijten ondanks de zenuwen.
Tas klaarmaken en tussendoor was schoonmoeders ook al gearriveerd om zoonlief van mij over te nemen zodat ik mijn beurskleding aan kon doen.
En dat bestaat uit een witte broek donkerblauw shirt, blauwe colbert, vlindersjaal en witte schoenen.
Dat colbert zou ik pas op de beurs krijgen dus moest ik voor de tussentijd even een passend vest vinden, en dat was makkelijk want daar heb ik er genoeg van.
Dus tas klaar, mezelf helemaal klaar ging ik met alle zenuwen op stap naar de trein om daar vervolgens in te checken voor de weg naar Leeuwarden.
Aangekomen in Leeuwarden doorlopen naar het WTC gebouw waar de Vrouw beurs plaats vond.
Het begon die middag pas om 13.00 uur maar als personeel vind ik dat je op tijd moet zijn, en ook al was ik misschien maar een kwartier eerder aanwezig dan nog vind ik dat wel zo netjes.
Het ging me allemaal best wel gemakkelijk af merkte ik en dat ik er behoorlijk de lol van kreeg.
Dit wou ik wel vaker doen merkte ik geleidelijk aan de dag.
Hoe slopend het achteraf ook was het was tevens ook het leukste uit mijn hele Ha-Ra carrière die ik tot nu toe had opgebouwd.
Allemaal bekenden tegengekomen die dag en zelf ook nog even de beurs over geweest, en zelfs toen er een heuse panterprint shop was kon ik mijn beurs nog dicht houden.
Aardig knap van mezelf vond ik want normaal in een winkel lukt me dat niet.
Het enige waar ik mee thuis kwam was een poeder van klei die heel subtiel maar egaal een kleurtje aan brengt zonder een foundation look te geven maar wel het iets donkere huidskleur te creëren.
Bolero was het merk en ik er zeer te spreken over.
Dat en een grote bak poffertjes was het enige wat ik die dag had gekocht.
Ik vond dit voor mezelf nogal een kunst en liep daarom ook met opgeheven hoofd de hal deuren weer uit.
S’ avonds moe maar heel voldaan op de bank geploft en niet veel later maar mijn bed ingekropen.
Het was een lange maar te gekke, mooie, enerverende en vooral educatieve dag waar ik immens van heb genoten.
8 maart vrouw beurs dag

Zaterdag; DATE NIGHT!
vandaag was voor mij even rust.
Even niks doen en bijkomen van de drukte, op het wegbrengen van mijn kind na.
Want die ging een nachtje logeren bij mijn zus zodat ik met manlief weer even als partners de deur uit konden.
We hebben daar enorm van genoten samen.
We begonnen met een rondje kermis, even kletsen met een vriendin, wat leuks voor zoonlief gekocht, iets lekkers voor mezelf namelijk suikerspin & voor degenen die mij een beetje kennen ik verlaat geen enkele kermis zonder suikerspin.
Hoe gek men mij ook verklaard ik vind het heerlijk en kan genieten van dat soort kleine dingen.
Na de kermis zijn we even gaan borrelen bij de Irisch Pub in het centrum, omdat we pas om 8 uur bij het restaurant terecht konden.
Ik daarin tegen moest voor die tijd wel iets naar binnen werken qua eten omdat ik erge honger had.
En nee ik heb niet direct de suikerspin opgegeten, maar een portie bittergarnituur besteld bij het drinken.
Ik een ijsthee en bittergarnituur & manlief 3 biertjes.
Daarna gingen we richting het restaurant wat we hadden gekozen namelijk de Texas Steak.
Een schattig tafeltje vlakbij het raam kregen we en de kaart was perfect voor ons.
Als voorgerecht nam ik hoe kan het ook anders, de Tomatensoep, hoofd zoete SpareRibbs en als toetje vond ik op de koffiekaart een Brownie die ik niet kon weerstaan.
Het was perfect eten, en ik de miep, piet leut, azijn zeikert die ik ben had zelfs nu niks op te merken aan dit heerlijke voedsel.
Kortom ik heb genoten en manlief ook, al had hij voor zijn gevoel nog wel 200 gram diamanthaas willen eten maar achteraf (zonder toetje) nogal beklaag deed over hoe vol hij zat.
Dan is het maar goed dus dat er geen 400 gram diamanthaas op je bord lag hé schat.

Na het heerlijk eten liepen we nog even een rondje over de kermis en gingen daarna richting de trein.
We zouden in Stavoren in de kroeg dan nog samen een afzakkertje nemen, om dan samen naar huis toe te gaan.
Ik had bij het Diner al 2 a 3 Baileys naar binnen gewerkt, maar op 1 of andere manier smaakte dat zo goed dat ik er nog wel 1 wou.
Dat heb ik ook geweten, deze was alleen iets moeilijker te verwerken dan de drankjes bij het Diner op een of andere vreemde manier.
Na de drankjes gingen we naar huis, de gemiddelde leeftijd in de kroeg was namelijk 18 geloof ik, en sinds ik de 30 heb aangetikt voel ik me dan toch een beetje uit de band springen in z’n omgeving.
Eenmaal thuis aangekomen ging manlief de hond nog even snel uitlaten waarnaar ik alvast naar boven ging om op bed te gaan.
Ik was kapot, het was een lange dag die goed gevuld was, gezellig en hoognodig romantisch was waar ik tot op het bot van heb genoten.
date night out

Zondag;
vandaag ontwaakten we pas om 11.45 en dat vond ik heerlijk even uitslapen en niet direct je bed half slapend hoeven uit te vliegen omdat je kind een fles nodig heeft of verschoning behoeft maar even rustig aan in elkaars armen wakker worden en nog even na te genieten van de avond ervoor.
Daarna ben ik het bed uit gegaan om ontbijt voor mezelf en even later ook voor manlief te maken.
Een heerlijk gekookt eitje met een afgebakken ovenbroodje in het gezelschap van elkaar.
Heerlijk van dit soort dagen wou ik er wel meer zeg maar.
Helaas komt het maar zelden voor dat manlief vrij heeft dus koesterde ik het moment wat gisteravond was maar al te graag.
Ik hoop stiekem op een snelle herhaling maar helaas zal ik daar denk ik nog even op moeten wachten.
Rond 4 uur naar Ijlst gegaan om zoonlief op te halen, die ik stiekem wel heel hard gemist heb.
Eenmaal weer thuis aangekomen zette ik alle tassen neer ook die met zijn potten voeding e.d.
Dat heb ik geweten, meneer weet nu namelijk ook hoe ze zelf open moeten en hij had me er een behoorlijke lol mee.
Ik daarin tegen was daar niet zo blij mee aangezien het een nieuwe pak voeding was en nu al een kwart moest missen.
Bedankt Dylano voor weer het testen van mijn geduld.

Tot zover de blog, tot de volgende!

Liefs Story of a New M♥M

veel-liefs

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: