Weekblog 70; stormachtig weekje aan de Staverse kust. . .

Lieve Lezers,

Deze week weer weinig gebeurd i.v.m. Het weer, waar heel waarschijnlijk heel NL last van had.

Wat hebben we dan wel gedaan vraag je ?

Dat en veel meer lees je natuurlijk je in de samenvatting van deze week.

____________________________________________________________________________________________

verstoorde prikkelverwerking zwangerschap
Zoals jullie weten als ik het een week heel druk heb gehad moet ik daarna altijd weer even pas op de plaats doen, om niet helemaal gek te worden maar ook om mijn hoofd en vooral de ADHD weer even onder controle te krijgen.

Dit is en blijft een terugkerend probleem waar ik helaas steeds vaker tegen aan loop, en nee ik ben niet dementerend of dommer aan het worden maar ik merk dat de ADHD steeds meer van me neemt.
Klein voorbeeld die grof maar ongeveer hetzelfde overkomt, COPD neemt geleidelijk aan je zuurstof weg (dodelijk) zo neemt mijn ADHD mijn vermogen tot prikkels te verwerken af, (niet dodelijk) dit klinkt als niet te vergelijken maar dat is makkelijk gezegd het makkelijkste uit te leggen.
Het is beide inwendig wat niemand ziet maar wel een afnemend vermogen van je kunnen.

Dat beïnvloed dus ook het dagelijkse leven van mij, in werk bijvoorbeeld moet er ook een bepaalde structuur inzitten en het liefst loop ik een check lijstje af zodat ik niet op mijn geheugen hoef te vertrouwen maar zeker weet dat ik geen fouten maak.
En mocht het dan te druk worden weet ik hoe ik moet handelen.
Nu heb ik alleen afgelopen jaren wel gemerkt dat de heftige dagen in de horeca mentaal gezien behoorlijk intensief was, zelfs zo intensief dat ik nu zelfs afstand ervan heb gedaan.
Ik ga me nu focussen op facilitaire dienst, kort gezegd huishoudelijke hulp.
Een makkelijk beroep waar ik met checklijstjes en structuur kan werken, en nee niet omdat ik dom ben maar dat is het lichtste werk waarbij ik zo min mogelijk last heb van teveel prikkels en het verwerken ervan.

overprikkeld

Maandag was voor ons allemaal even bijkomen, dat weekend waren manlief en ik natuurlijk even zonder kind en konden we weer eens gezamenlijk de hort op, daar hebben we beide mega hard van genoten.

Maar dinsdag werd ik van mezelf al hoestend wakker en dus was ik rond 7 uur al klaarwakker en ben ik er maar af gegaan mezelf belovend dat ik s’ middags dan wel weer even powernap zou doen met zoonlief.

Onopgemerkt heeft zoonlief ook al een beste week al last van doorkomende tanden waar ik alleen geen weet van had want normaal zijn zijn symptomen heel anders.
Zo had manlief ontdekt dat alle 4 kiezen boven en onder allemaal tegelijk door kwamen.

Aan zijn eetpatroon had ik al wel ontdekt dat hij steeds minder at en zelfs zo erg weinig dat ik me zorgen ging maken, en die avond het niet meer trok en manlief van boven haalde omdat ik er gewoon boos van werd omdat ik maar niet snapte waar dit weg kwam.

Ja achteraf wetende had ik natuurlijk nooit boos mogen worden, bezorgdheid en onbegrip wekken soms de raarste emoties op.
Godzijdank weet ik het nu en hou ik er met het eten dan ook rekening mee, natuurlijk zullen er soms dingen zijn die hij de ene keer beter eet dan de andere maar dat is even puzzelen.

Over het eten van Dylano gesproken sinds we weten dat het aan zijn vezelinname licht, letten we daar nauwkeurig op en gaat het poepen veel beter.
we weten nu dat met pannenkoeken en poffertjes zijn vezelinname te laag is, waardoor hij laxerend poeder door z’n fles moet hebben om hier geen pijn meer van te ervaren.

Maar die bewuste dinsdag morgen ging ik dus maar vroeg aan de gang zodat ik s’ middags gezellig met zoonlief op bed kon.
Daarvoor moesten we nog even met heit op bed ouwehoeren, en dat resulteerde in leuke momenten die we soms zo hard nodig hebben.
Die heerlijke knuffelmomentjes, die kleine momenten van lol hebben simpel en eenvoudig door op bed te springen o.i.d
Even als gezin samen, even lekker luieren en niks hoeven of moeten maar met z’n allen 1 front van liefde en geluk vormen, wow wat hou ik toch immens veel van die 2 knappe gozers van mij.
Best wel gek eigenlijk dat je zoveel kan genieten van dat soort momenten terwijl er tig andere memorabele momenten zijn waar je misschien niet eens stil bij hebt gestaan!

knappe gozers

Back to the topic.
Ik ging dus vroeg aan het werk achter de laptop content schrijven voor mijn Ha-Ra pagina, m berichten te kunnen inplannen.
Daarna haalde ik zoonlief uit bed en heb ik verder met hem om gerommeld.
Een doodnormale ochtend waarbij ik weer even moest zoeken wat hij lekker vond qua ontbijt s’ ochtends nu hij zo last van z’n kiezen heeft.

Al een week lang bijna gingen boterhammen met Cervelaatworst er als snoepgoed in dus dat eerst maar proberen en zoals verwacht vond hij het heerlijk maar at hij wel minder dan normaal, ik was daarin tegen allang blij dat ie at en überhaupt voedingsstoffen binnen kreeg.
Korstjes van het brood merkte ik wel zit hem nou echt even tegen te werken met het kauwen, dus naar verloop van de week die er maar afgesnoept en zo hem toch geprobeerd te laten eten.
Donderdag hebben we dan ook even suikerbrood geprobeerd omdat zacht en koud vaak wel lekker is met die tandenpijn en dat bleek ook wel het ging er weer in als snoep, misschien iets minder voedzaam maar goed hij at en dat vond ik al heel wat.

Voor de rest hebben we door het weer lekker binnen op de bank gelegen en in huid wat om geprutst.

nldoet
Zaterdag was natuurlijk NL Doet dag, waar ik vorig jaar zelfs 3 acties op 1 dag deed, deed ik er nu geen ik had er even geen motivatie voor en wilde niet in de herhaling vallen + ik had zoonlief ook voor mijn rekening.
Dus hebben we alleen een loopje gedaan naar de buurtsuper boodschappen gehaald even bij Gea in de winkel gekeken en bakjes thee gedronken & daarna weer naar huis gelopen.

Ohja en dan vergeet ik nog te melden dat hij vrijdagmiddag niet eens een middag dutje wou doen, dacht ik shit nu kan ik de middag dutjes zelf dus ook wel vergeten.
Dus dacht ik dat hij de dag erna dat ook wel weer zou flikken gingen we de hort op.
Dat duurde alleen schijnbaar maar 1 dag want vandaag na thuiskomst heeft ie toch maar even een dutje gedaan, in 1 klap weg zeg maar zo knock-out moe was hij.
Toen hij eenmaal weer wakker was en tijdens het koken telkens zijn krukje naast me neerzette besloot ik toch eens te gaan kijken naar een iets veiliger krukje waar hij niet zomaar af kon vallen.

Learning Tower.

learning tower ikea hack

Via Pinterest had ik al eens eerder een super handig krukje gezien met een omheining zeg maar waar ze niet uit kunnen vallen maar wel zelf in en uit kunnen klimmen.
Superhandig en nu blijkt dat het gewoon een Ikea krukje met stoeltje erboven op is en die dan soort van aangepast op elkaar.
Op Google word ie veelal de ” Learning Tower ” genoemd, een link naar een superhandige blog die ik via Google weer vond in het NL met beschrijving hoe je zoiets in elkaar moet zetten.
En in de blog werd benoemd waar dit krukje vandaan kwam en wat de betekenis ervan was en die vond ik naadloos aansluiten op onze manier van opvoeden, veilig zelf leren.

Citaat van de blog;
De learning tower komt uit de montessori stroming, de belangrijkste uitspraak van Maria Montessori was ” help mij het zelf te doen ”.
Blog over de Learning Tower, de moeite waard om even te kijken!

Perfect voor ons dus en dit hele gave krukje schijnt dus niet eens zo duur te zijn ook.
Het krukje met trap tredes kost bij Zweedse winkel €17,95 (wit gelakt, grenen hout kost €9,99) en het krukje wat er op komt kost €9,99 (grenen hout kleur) al met al niet duur voor een superhandig en veilig initiatief voor in je keuken.
Bekväm opstap krukje
Oddvar kruk

Ik had in de planning om samen met hem brownies met hem te gaan maken omdat ie het steeds leuker vind in de keuken, maar dat kon ik nu dus ook wel wegstrepen.
Dus deed ik dat s’ avonds maar toen ie weer op bed lag.
Brownies met nootjes net zoals bij de Texas Steak in Sneek, oh wat was die lekker, die wou ik dus ook.
Het was de poging proberen waard vond ik.

Zondags ging ik alvast soep voorbereiden voor het avond eten en voor de lunch van dinsdag omdat ik het dan druk heb en dan graag mag genieten van een warm kopje soep met een heerlijk stuk stokbrood.
Klinkt wel voorbarig om daar zondags al mee te beginnen maar ja dan is het maar klaar dacht ik en doe je nog wat op je vrije zondag.
Maak jezelf nuttig denk ik vaak, mensen die zeuren en bekritiseren hebben vaak ook geen nuttig bestaan of zijn niet gelukkig denk ik.
Als je zelf druk genoeg bent en iets om handen hebt + geluk in je leven hebt waar moet je dan over zeuren of over kritiek verspreiden? Niks naar mijn mening.

Zo nu hou ik weer op.
Tot de volgende blog, heb een fijne week allemaal!

Liefs Story of a New M♥M.

veel-liefs

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een gratis website of blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: