Weekblog 71; Rauwe randjes.

Lieve Lezers,

Wat een week was het, het starte behoorlijk onrustig door alles wat er in Utrecht gebeurde.

Maar daarnaast waren er natuurlijk ook weer provinciale en waterschapsverkiezingen.

De rest van de week was op zich rustig op wat leuke belevenissen na die ik jullie zeker niet ga onthouden dus lees je weer mee in de samenvatting?

Weekblog samenvatting.

Maandag de dag van de Aanslag op de tram in Utrecht.

Toen ik s’ morgens op mijn telefoon de melding kreeg van RTL Live schrok ik me net zoals velen kapot.
Wat voor gek deed dit, wat was de oorzaak en zo nog meer vragen.
Maar wat mij veel later op de dag pas binnenschoot was dat ik eigenlijk nog wel wat mensen kende die daar wonen of studeren dus die direct een bericht gestuurd en gevraagd of hun hierbij betrokken waren ja of nee en van 1 iemand hoorde ik dat ze haar werkpand niet mocht verlaten en toen schrok ik eigenlijk nog meer.
Wat voor idioot liep daar rond dat alles hermetisch op slot ging?
En als je het filmpje van de Rabobank medewerkers ziet met tal van politiemensen bij het pand gewapend en in positie om iemand neer te halen besef je eigenlijk pas hoe immens heftig de situatie is.
Helemaal lamgeslagen en elk bericht in de gaten houdend en steeds meer nieuws te horen krijgen met terroristisch motief en dergelijke word je bijna door angst bekropen.
Hoe kan het dat iemand die al z’n achtergrond bij justitie heeft en banden met IS op straat loopt vraag je je dan meerdere keren af.
Natuurlijk kan niemand dit beter verwoorden dan justitie zelf maar helaas gaven die later op de dag ook maar halve waarheden want de verhalen die ik hoorde via Utrecht waren behoorlijk beangstigend.
Ik ben blij dat deze man is opgepakt alleen bekroop mij maandag het gevoel en toen in London ook al aanslagen waren gedaan dat Nederland niet bespaard zou blijven.
En nu was het dan zover en ik denk dat dit niet een laatste zal zijn.
Hoe wat of waarom is heel simpel iedereen kan ons land zomaar in of uit lopen, verschillende IS aanvoerders hebben 2 paspoorten onderhand dus zo gek is het niet dat er nu iets is gebeurd.
Wat ik dan alleen me afvraag overal ter wereld gebeuren vreselijke aanslagen met meerdere doden, en hier maar 3 doden en 2 ernstig gewonden?!
Is dit dan een voorproef op wat nog moet komen of komt er iets veel groters? Het is een raar gevoel.
Maar dit is wel 1 van de redenen waarom ik nooit afreis naar randsteden i.v.m. Dit soort dingen.
En dan bedoel ik niet alleen de aanslagen, ook de liquidaties die rondom A’dam vele slachtoffers al hebben gemaakt en zelfs volkomen onschuldigen.
Manlief wil al heel lang met mij naar A’dam maar ik kom er liever niet door al het Mocro maffia gebeuren de laatste tijd, en nu dit weer, waar kan je in godsnaam nog veilig naar toe vraag ik me wel eens af.

In April als de pont weer vaart maar weer eens naar Enkhuizen dat voelt toch iets veiliger (als het water dan rustig is in ieder geval anders ga ik sowieso niet).

S’ avonds laat kwam manlief thuis want die had Sociale Hygiëne cursus & examen gehad die dag in Groningen dus s’ morgens er al vroeg uit samen en s’ avonds laat terug dus had al een vermoeden dat ie bek af zou zijn.
Ik had hem wel gevraagd of hij eventueel naar de IKEA kon voor de krukjes van de Learning Tower waar ik het vorige week over had.
Nou godzijdank had ie ze meegenomen dus die nog snel samen in elkaar gezet omdat we het beide toch wat veiliger vonden dan het krukje waar hij nu telkens op stond.
Ik was benieuwd toen we klaar waren of ie er makkelijk in kon klimmen en of ie het überhaupt wel een suc6 zou vinden.
De volgende dag mocht manlief dat ding introduceren want ik zou vroeg weg.

Dinsdag was Zeep-Sop dag i.p.v. Maandag dit keer.

cleaner-housekeeping-16466680-1_300X225

Vandaag lekker vroeg begonnen, namelijk half 9 en das niet mijn tijd zal ik je eerlijk bekennen, al was dat vroeger ook wel anders.
Raar eigenlijk dat je daarin zo kan veranderen, vroeger stond ik altijd vroeg op i.v.m. De paarden, stages e.d. En nu kan ik me eigenlijk niet voor 9 uur uit bed krijgen.
Zonde van de tijd eigenlijk, want vervolgens heb ik dan ook nog een half uur a 3 kwartier nodig om echt wakker te worden.
Nu moet ik ook wel en kan ik tegenwoordig zelfs een dag draaien op 6 uur slaap wat wel echt een extreme is, liever ook niet te vaak voorkomt maar het kan mocht het nodig zijn.
Nu wil ik aan die tijden wel iets gaan doen want het slaat nergens op, dat ik daardoor nooit aan dingen toe kom omdat ik met mijn luie reet tot zo laat op bed lig.
Tijd voor actie dus!
Ik kan je zeggen na die dag was ik ook gesloopt en sliep ook als een kanon.
Ohja en nog zo iets wat ik belachelijk vond, waarom ik mijn eigen huis niet op orde kan krijgen.
Dus schoonmaaklijstje maar weer eens aangepakt en hup aan de slag gegaan, dat was dan ook wel weer nodig maar toch.

Woensdag verkiezingen dag.

stembureau-1

Vandaag was het dan zo ver we moesten weer eens stemmen en dit keer voor 2 dingen namelijk de waterschapsverkiezingen en de provinciale staten verkiezingen.
Voor de waterschapsverkiezingen heb ik op de FNP gestemd omdat die staan voor behoud van water en dijken, zoals geen energie parken in het water, dijken bewaken en verbeteren waar nodig maar ook de ” Greidefûgels ” beschermen.
Dat vond ik belangrijke aspecten want daar hebben we allemaal mee te maken.
Voor de provinciale verkiezingen heb ik gestemd op Forum Voor Democratie, waarom is simpel.
Als er 1 partij is die het hele jaar door positief in het nieuws kwam door middel van de juiste debatten en keuzes dan waren hun het wel.
Hoe ze het opnamen voor defensie die beschermende kleding moet dragen die veilig zijn, maar dat niet zo is, is absurd.
Het opkomen voor het afschaffen van het referendum, de dividend belasting die totale onzin is, het klimaat akkoord wat miljarden gaat kosten, belastingen die alsmaar omhoog gaan, pensioenen die steeds meer worden gekort, zorg wat steeds schrijnender word noem het allemaal maar op.
Een mildere form van PVV bijvoorbeeld in hun migratie plan dat zijn dingen die er voor mij toe doen.
Dat de jeugd de toekomst is moge duidelijk zijn want dit jonge kabinet, wat in 1,5 jaar meer heeft gepresteerd dan premier Rutte in zijn tijd is natuurlijk geweldig.
Ik hoop dan ook dat zij dat vasthouden en er in de toekomst bij de nationale verkiezingen voor de 2e kamer dan ook zo positief word gestemd op de FVD.
Ik denk namelijk dat zij hun standpunten en idealen wel vasthouden en doorzetten en niet door een coalitie akkoord alles maar weer van tafel vegen zoals Rutte en velen met hem dat wel deden.

fvd grootste partij

Die middag gingen we ook met zijn allen naar de kapper, jan voor zijn haar samen met Dylano en ik naar Gea voor mijn wenkbrauwen.
Ze heeft er weer wat moois van gemaakt nog heel even en ik heb weer mooie volle wenkbrauwen.
Ik moet nog even doorzetten en geduld hebben.
Alleen tijd en geduld kan dit nog herstellen.

Donderdag gingen we weer even langs Gea in de winkel.

Moest even wat shirts hebben en even neuzen wat ze nog meer voor leuks had, want alles voor de helft van de prijs dan ben ik er als de raven bij 😀
Nou je kan wel zeggen dat ik goed geslaagd was, ik ging uiteindelijk naar huis met 2 broeken & 3 shirtjes.
Dan zou je zeggen dan hoef je voorlopig geen kleding meer toch? Fout :p
ik zag bij een fb vriendin namelijk iets voorbij komen wat ik moest hebben 😀
de resultaten laat ik volgende week wel zien maar het past wel echt helemaal bij mij zeg maar.
Een kek printje of een gaaf effen pak, sneakers met een kek randje of slippers in een leuke print.
Om maar even een voorbeeld te geven natuurlijk.
Anyway het komt aankomende week binnen dan zal ik het wel showen.

dylano bij gea in de winkel

Ohja manlief ging vandaag even naar Sneek, die vond het nodig nu alvast een fiets met zijwieltjes te kopen voor een leuk prijsje.
Oke het is een mooi fietsje en voor dat prijsje snap ik dat wel maar NU AL? Was wel het eerste wat ik dacht, terwijl ik met sommige dingen misschien nog wel erger ben maar goed.
Alleen vind ik er 1 nadeel aan zitten net zoals meerdere dingen hier in huis moet kwa kleur alles om dat stomme voetbal draaien, ” MISSCHIEN VIND IE VOETBAL WEL NIKS OF UBERHAUPT DIE KLEUR” ik begin me er nu wel lichtelijk aan te irriteren meer om het feit dat als hij bij de kapper kleur in zijn haar krijgt waar manlief bij is, dat ook al met die kleuren moet.
Kom op zeg, moet dat nou serieus?
Wat is dat toch met mannen en voetbal en die manie van die kleuren en die drammende toon.
Nu weet manlief dat ik een gloedje hekel aan voetbal heb, en vraagt hij mij wel vaker; ” maar schat als Dylano op voetbal gaat kom je toch wel kijken?” waarbij mijn stugge antwoord dan altijd is NEE, DAN GA JIJ MAAR MET HEM ERHEEN IK VERDOM HET!
Met name door de over fanatieke ouders die vanaf de zijlijn zich altijd moeten bemoeien met hun kinds spel en dat vind ik misschien nog wel het meest irritante maar de weersomstandigheden zijn ook een dooddoener vind ik.
Kijk paardrijden is een winter en zomer sport maar dat is winters binnen en zomers pas buiten.
Das compleet anders, niet te vergelijken en laten we eerlijk wezen hoeveel meniscussen gaan er naar de klote bij voetbal? Te veel en dat heb ik bij mijn kind liever niet.
Vind wat je ervan vind maar eraf lullen doe je mij toch niet.

Vrijdag was weer een start met een randje.

Ik heb 5 maanden geleden immers aangifte van fraude gedaan, 3x raden wat ik binnen kreeg?!
Juist ja weer een brief van een deurwaarder dat ik maar even een bedrag moest ophoesten…. oh daar gingen we weer.
Dus hup weer aan de telefoon met die lui, daarna direct politie aan de lijn gehad om voorval door te geven i.v.m. Eerdere aangifte.
Ook nog gevraagd de behandelaar van de aangifte te spreken en die belde zaterdag avond terug dus verhaal uitgelegd en die zou er achter aan want zelfs die vond het vreemd.
Godzijdank dat iemand dit snapt, ik raak zo langzamerhand mijn geduld wel een beetje kwijt.
Wat moet je doen om een instantie duidelijk te maken dat jij er niets mee te maken hebt…..

Ohja gister had manlief ook 2 auto’s met 3 functies meegenomen uit Sneek en heel grappig toen we die aan hem gaven en de functies lieten zien vond ie het leuk maar gebeurde er nog weinig.
Staat ie s’ middags ineens te dansen bij een liedje functie van die auto nou werkelijk ik lach in een deuk en moest dat even filmen echt te leuk was dat.

Ohja inmiddels heeft kleine baas de Learning Tower ook feilloos door en klimt er inmiddels al om makkelijk in dat ik gewoon moet opletten.
Meer in de zin van dat ie nu meer kan zien en pakken vanaf het aanrecht, zoals messen, aanstekers maar ook de normale dingen zoals koekjes en al dat soort ongein.
De herintroduceerde fruitschaal moet het ook al ontgelden namelijk.
Menig stuk fruit pakt hij van het aanrecht en gaat het dan niet eten maar smijten, ja bedankt dat zetten we dan OOK wel weer ergens anders neer.
Hij wil voornamelijk graag helpen en dat zie je ook aan hem en wil graag betrokken zijn, maar hij is nog net te klein voor bepaalde dingen.
Zo jammer is dat maar goed, daar waar hij kan helpen is het super cute dat hij er bij is.
Ik ben blij dat we die toren nu hebben omdat het werkelijk waar vele malen veiliger is!
Een kleine investering met een groot veiligheidsgevoel.

negerzoenen pret

Zaterdag.

Vroeg eraf gegaan om even een rondje te doen met de Doggies, want Gina heeft al een aantal weken haar grote vriend niet gezien.
Dat moest ik zo vroeg doen omdat manlief ook heel vroeg naar het voetbal moest dus kon ik lekker op tijd mijn bed uit.
Ze ruikt hem telkens wel aan mijn kleren maar de echte ontmoeting was er al even niet meer, en ik wou weer wat meer bewegen dus zo kon ik dan mooi 2 vliegen in 1 klap slaan.
En onderweg kwamen we Mem ook tegen en onze slimmerik die meestal altijd naar bekenden toe vliegt, zag haar nu niet eens pas op bijna een meter afstand had ze het pas door.
Domme doos dacht ik toen en bracht haar vriendje op de terugweg naar huis.

Manlief zou dan in tussentijd even op zoonlief letten en luchtbed van zolder halen die Heit zou lenen.
Zijn huis is inmiddels plat gewalst dus als ze in Stavoren zijn, moeten ze of ergens logeren of iets boeken.
In dit geval was het dus logeren en hebben ze ons elektrisch opblaasbare luchtbed geleend.
Toen ik thuiskwam ging manlief even daarna ook alweer weg dus veel hadden we elkaar niet gezien.

De rest van de dag hebben we rustig aan gedaan meneertje even s’ morgens onder de douche gestopt want hij had zichzelf er weer eens onder gekakt.
Daarna even wat eten samen en even op de fiets naar de winkel geweest.

Zondag rustdag.

Vandaag deden we heel weinig op een snel ritje naar de winkel na.
Daar bleef het dan ook bij, maar tijdens dat fietsritje naar de winkel hebben we op de terugweg even een omweg gefietst want het was te mooi weer om er niet van te genieten.
En natuurlijk kwamen we onderweg Mem ook weer tegen, leuk voor de kleine man uiteraard.

” Sidenote informatie ”
Deze week ben weer begonnen met wat gezondere voeding, meer bewegen en meer fruit eten e.d.
Maar elke keer als ik dat ga doen lijkt de trek in chocola en ander lekkers wel heftiger dan normaal te worden.
Ik snap er de ballen niet van en wijd het nu omdat ik 6 maart ben geprikt voor de prikpil daar nog even aan omdat die na 2 weken pas werkzaam is.
Ik zou normaal gesproken deze week anders ongesteld moeten zijn en dat verklaart wel een deel van de vreetbuien en de zo nu en dan soort gelijke migraine hoofdpijn.
Maar de hoeveelheid Negerzoenen, Snickers, chips, brownies, nootjes e.d. Die ik nu eet is natuurlijk wel extreem omdat ik daar anders eigenlijk nooit naar taal.
Nouja het chocolade deel dan, de rest is anders ook altijd wel lekker alleen eet ik dat niet in de getale die ik nu doe.
Maar even afwachten of dat zo blijft, en anders maar weer discipline kweken en doorzetten.
Aankomende week wil ik eigenlijk ook weer wat beginnen met thuis sporten want de hoeveelheid broeken die ik niet meer aan kan of dicht krijg begint nu wel heel veel te worden.
Zo erg zelfs dat ik tegenwoordig bijna maat L broeken aan heb.
Dus tijd voor de hardere maatregelen.
Er staat hier ook al 2 jaar een potje groene koffiebonen in de kast die ik dan nu toch maar eens moet gaan toepassen om de vreetbuien wat tegen te gaan.
Ik zag laatst ook een kennis gaan hardlopen met de kinderwagen toen dacht ik bij me zelf waarom doe ik dat zelf niet, kan wel lopen zeuren dat ik het weer op wil pakken maar dan moet ik er ook iets mee doen.
Goed voorbeeld doet volgen heet zoiets geloof ik, ik denk zelf namelijk ook dat Dylano zich kapot lacht als hij mij zo dom ziet uitsloven voor zijn neus.
Anyway daar zullen we aankomende week iets meer mee doen.
We zijn nu al begonnen met meer wandelen me de hond en zoonlief en zo maar weer rustig opbouwen, van 0 naar 100 gaat mij met dit lijf en deze conditie van een slak namelijk niet goed doen.

veel-liefs

 

 

Dit was de blog voor deze week alweer,
graag weer tot de volgende!
Fijne werkweek allemaal!
Liefs Story of a New MoM.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: